Litet byggmöte

Ikväll blev det ett litet möte med byggarna.
 
Jag gick av pendeln i Mjölby och Macke plockade upp mig på stationen så åkte vi sedan till tomten. Vi var tidiga så Macke ringde till Ingvar (vår byggmästare) för att säga att dom inte behövde vänta ut tiden utan kunde komma direkt. Tur var väl det för det visade sig att dom missförstått varandra! Macke hade menat tomten när dom pratadeo och Ingvar hade menat kontoret, haha. Vi som redan satt i bilen fick köra tillbaka till Mjölby för att träffas på deras kontor.
 
Hur som helst gick det bra i alla fall! Grunden är nu gjuten! Vi valde att jorda plattan. Förr var det krav på det men inte längre så vi fick välja. Vi rådfrågade en bekant som rådde oss att göra det. Blev ett par tusen extra, men det får det vara värt. Så anledningen till mötet var egentligen att vi skulle skriva papper på den delen, en avvikelse.
 
 
Entrésidan av huset. 
 
Plattan! 
 
Vi pratade sen om det faktum att det är två veckor kvar till husleverans! Nästa vecka kommer dom att börja sätta upp byggställningar och så pratade vi lite om skedet. Markus kommer tyvärr inte vara hemma då det hålls en mässa som han behöver vara på. I Monaco. Så typsikt att det skulle krocka! Jag har funderat fram och tillbaka på om jag ska vara ledig den dagen, men det blir mest krångligt. Är jag ledig kan jag inte lämna Sixten på förskolan och jag tror inte han är speciellt sugen på att titta på när huset kommer upp. Däremot kommer jag nog att jobba hemifrån den dagen så jag kan gå bort och titta när jag känner för det.
 
Vi pratade också lite om kakel och klinker, nischer i dusch som vi funderat på samt fallet på golvet i duschen och storleken på klinkerplattorna där. Dom rekommenderade faktiskt inte nischer i duschen, något vi tyckt varit så smart. En inbyggd hylla med plats för dushtvål och schampoflaskor. Tydligen inte jättebra i utrymmen med vatten, andra ställen i badrummen var det inga problem med men just i dusch kan det vara svårt att lova att det verkligen är tätt och håller branchkrav. Vi ska fundera och se hur vi vill göra.
 
Jag ringde också Utsikt idag för att fråga om fiber. Det är förberett för fiber i gatan så i samband med att vi tackade ja till tomten beställde vi fiber från Utsikt. Jag fick beröm för att jag hörde av mig i så god tid, dom flesta brukade visst ringa när dom redan flyttat in, haha. Vi preliminärbokade installation vecka 25 och jag ska höra av mig i början på juni för att boka ett faktiskt datum. Detta pågrund av att semestertiderna närmar sig och vi vill vara säkra på att hinna med det innan dess. Fick också veta att fibern ska dras från gatan in till elcentralen och att det fanns slang att hämta hos dom. Vi har pratat om fiber med byggarna tidigare och passade på att dubbelkolla med om ikväll om det var draget, och det var det! Skönt. Nu ska vi bara fundera på vilken leverantör vi vill ha..
 
Vi har också bestämt oss för att vänta med garaget. Det känns som att kostnaderna springer iväg så vi har sagt att vi avvaktar och ser vart allt landar med huset och så kanske vi tar garaget efter semestern. Bygglovet gäller i två år så inom den tidsramen ska det i varje fall påbörjas. Är inte alls sugen på att betala ett nytt bygglov för det senare. Framöver kommer vi att får en offert på platta + lösvirkesgarage från byggarna.
 
Det var väl det stora vi pratade om idag. Våra byggare är IMR, ett Mjölbyföretag, och har hittills varit toppen att ha att göra med. Dom känns seriösa och som att dom har ordentlig koll på läget!
 
 Bilderna är från i lördags. Det är en grund där under alla presenningar och vad det nu är som ligger på för att skydda. Sista bilden är tagen från cykelvägen mot sidan där köket ligger. Huset är som ett T och i den här vinkeln tänker vi att det framöver kommer bli en inglasad altan.