Husleverans

Så var dagen äntligen här!


Jag skulle ju jobbat hemifrån idag men har istället vabbat för Sixten som blev dålig. Han är som tur är inte jättesjuk så det har gått bra idag ändå.

Sixten vaknade vid 20 över sju och drack upp vällingen som fanns kvar innan vi gick upp. Han var glad och direkt med på noterna att vi skulle klä på oss och gå ut. Han var inställd på att ta bilen men det var inte svårt att få honom att gå med på vagnen, han älskar att åka vagn.

Vi knallade bort till tomten och om det var en obeskrivlig känsla igår vet jag inte alls hur jag ska säga om det jag kände när vi kom fram idag.

Det går undan när dom väl kommit igång!


Jag visste knappt vart jag skulle ta vägen. Det blev lite knepigare med barn och barnvagn men vi tog oss runt så jag kunde fota och titta. Sixten var mest intresserad av maskinerna och lastbilen. Han fick också syn på en traktor och det är ju kul! Satt och gapade "traktor" med sin tillgjorda basröst. Under tiden vi var där fick dom i alla fall dit två väggdelar till. Så häftigt!

Pratade och med projektledaren Mats. Vädret var inte det bästa idag, snö/regn på morgonen men det hade lugnat ner sig och Mats sa att det inte var någon fara med det. Så sa han också att jag kunde få ta en tur i huset lite senare under dagen om jag ville. Som om jag inte ville det!

Vi tog en tur runt till husets baksida innan vi gick hem och åt frukost.

Efter lunch gick vi tillbaka. Solen sken men det blåste ordentligt. All snö hade smält bort och tomten var geggig. När vi kom hade dom fått upp en takgavel (vet inte alls vad det heter, men ni kanske förstår ändå) och skulle upp med en takstol. Den blåste omkring som en vante, det såg inte alls bra ut. Läskigt.


Mötte Mats som sa att arbetet var tvungen att avbrytas. Dels för risk med skador på material men också ur arbetsmiljösynpunkt. Någon kan skada sig. Innan dom avslutade tog alla lunch och när arbetet stod still fick vi en chans att gå in och titta.

Så spännande att få stå inne i huset! Alla ytterväggar är på plats och även några inuti. Jag tycker fortfarande att huset känns litet dock. Tyckte ju att plattan såg pytte ut. Hoppas verkligen att det känns bättre när allt är på plats!

Vi gick runt och tittade och jag fotade. Blev ingen film då jag var tvungen att hålla koll på Sixten samtidigt.. Lättare sagt än gjort.

När jag kände mig klar och vi skulle gå kom en överraskning. Dörren hade blåst igen. Det fanns inga handtag på den. Vi var inlåsta! Haha Då alla satt inne i en barrack och åt fick jag leta fram ett nummer att ringa. Mats svarade inte så jag provade med Ingvar. Han var inte på plats men lovade att ringa tills han fick tag på någon. Efter en stund kom Mats och släppte ut oss, haha.

En riktigt häftig dag! Så synd bara att dom inte blev klara. Mats sa att arbetet ska återupptas imorgonbitti och att prognosen sa ingen nederbörd så det skulle gå fint utan tak under natten. Jag hör dock hur det regnar ute nu så jag undrar hur det kommer att påverka allt. Hoppas det går bra ändå. Så typiskt bara. 


Ska bli spännande att se ett helt hus imorgon! Håll tummarna för att allt går bra nu!