Alla dessa val

Idag åkte vi ner till Konradssons kakel i Jönköping för andra gången. 


Efter förra gången bestämde vi oss för vilket kakel vi ville ha i köket och vilka klinkers till hallen. Efter lite funderande hemma kom vi också överens om att ta något av standardvalen i groventrén.

Men badrummen. Så svårt.

Det här har utan tvekan varit det svåraste valet för mig. Allt annat har jag haft en något sånär klar bild utav. Jag har kunnat föreställa mig köket och jag har vetat på ett ungefär hur jag vill att huset ska se ut innuti och vilka färger jag kan tänka mig och se framför mig i olika rum. Men badrummen, där har jag gått bet.

Markus har hela tiden velat ha något varmt, sandigt eller beiget. Jag har egentligen inte haft någon aning. Det finns så mycket fint vilket har gjort det helt omöjligt att välja. Jag ville dock relativt snabbt att vi skulle ha samma plattor på både väggar och golv. Det ger ett lugnt intryck. Efter lite mer funderande ville jag ha samma plattor i båda badrummen. Vi har valt en vit kommod till det stora badrummet och svart till det lilla, jag kände att det skulle kunna vara detaljen som skiljer badrummen åt. Annars gillar jag tanken på att dom ska vara enhetliga. Återigen för att få det lugna intrycket. Inte för många olika stilar i huset.

Vi gick runt länge på Konradssons och tittade, pratade och funderade. Vi bestämde oss för att gå på det jag kände med samma plattor på golv och vägg och att det skulle vara samma i båda badrummen. Tillslut valde vi några dyrare plattor som vi hela tiden gillat. Vi valde också den nyans vi vill ha på golvet i groventrén. 

Så skönt! 

Detta kakel blir det! Dock endast enkla plattor. Mosaiken eller vad det kallas på väggen rakt fram över badkaret kostar cirka 4 500 kr kvadratmetern och ja.. Lite dyrt tyckte vi.

Nu ska vi bara maila alla val till säljaren vi haft kontakt med och så får vi se vilken summa offerten landar på. Då kommer jag återkomma med bilder och mer info kring valen. 

Efter lite fler äventyr under dagen stannade vi såklart till vid huset innan vi åkte hem. Byggställningarna är nu nere! En helt annan känsla vid huset nu. Häftigt! Igår ringde Mats från IMR och berättade att dom börjat med mellanväggarna och att det är dags för ett elmöte. På torsdag ska vi träffa elektrikern och kolla lampor och uttag. Ska bli så spännande! Första gången i huset för Macke!

Nedräkningen är nu nere på tvåsiffrigt!

96 dagar kvar till slutbesiktning och slutsamråd.