Förberett avrop

Idag hade vi möte med Andreas på Götenehus igen. Vi gick igenom huset och prickade av och förberedde avropet.

Det känns himla skönt nu faktiskt. Jag har känns mig pressad av alla val. Det är mycket att tänka på och att ta hänsyn till men tillslut satte jag en gräns. Vi kan inte göra allt från början, det är omöjligt. Ett hus är alltid ett work in progress oavsett om det är 100 år gammalt eller sprillans nytt.

Vi var inne på att ta ett annat golv, jag hade tänkt 1-stav men det kändes orimligt att lägga 76 000 kr på det. Det blir golvet som är standard, 3-stavig ek. Enkelt, klassiskt och tidlöst. Det kan ju inte bli fel. Vi valde också att gå på standarden när det kom till handtag och blandare. Sådana detaljer är helt enkelt lättare att välja när huset är färdigt, nu blir det bara omständigt. Vi funderar dock på att byta ut blandaren i köket och det skulle heller inte vara några problem om vi bara byter den. Återstår att se hur det blir.

1 augusti ska vi till Vedum och bestämma kök, badrum och tvättstuga. Efter det ska vi träffa Andreas igen och göra avropet. Tills dess har vi en liten lista med saker att fundera över; eluttag utomhus, belysning ute och i fönster, kolla på vilken sorts braskamin vi kan tänka oss i framtiden (vi förbereder bara för en nu) och något mer som jag inte har i huvudet just nu.

Vi har räknat med att det ska ta 1 till 1 1/2 år tills vi kan flytta in i huset. Innan jul 2017. Idag frågade jag om tiden. Andreas sa att han brukar inte lova saker men i det här fallet lovade han att vi definitivt kommer att flytta in innan julen! I bästa fall kan huset vara färdigt om ett år, runt semestern! Det gjorde mig så glad!

Nu känns allt lugnt och spännande igen runt huset. Ingen ångest över val eller att det ska ta jättelång tid innan det är färdigt. Längtar lite till augusti och avropet.