Möten

Hittills har vi besökt två nybyggda hus och haft ett möte med en husleverantör.
 
Det första huset vi besökte tillhör en bekant till Markus och hans fru och deras två barn. Dom bor i Motala och har byggt sitt hus med A hus. Deras villa är den första som är köpt online. Dom har alltså beställt huset via nätet där dom suttit och gjort alla tillval. Vi åkte dit en kväll då vi fick titta på huset och prata med dom om bygget, deras tankar om diverse saker.

 
Vi var på möte med Eksjöhus i december. Markus ringde och bokade mötet och gav då säljaren namnet på den planlösning vi tyckt var mest intressant. Det huset var dock för stort men säljaren sa att det finns en "lillebror" så han tog fram en kalkyl utifrån den. På mötet pratade vi om företaget och om hur kalkylen ser ut och hur den är uppbyggd och om olika tillvall och lite annat vi funderat på. Det var ett bra möte som gav oss en hyfsad bild av hur processen ser ut.
 
Säljaren på Eksjöhus har en dotter som med sin sambo byggt just det huset vi diskuterade och vi fick numret till henne. Vi hörde av oss och fick komma dit för att titta på huset. Även där blev det att gå runt och titta på huset och prata med paret om hur det fungerat för dom och deras tankar omkring det hela.
 
Alla dessa tre tillfällen har varit nyttiga och har gett oss mer insikt.
 
Vi har inte gått vidare med Eksjöhus då vi är osäkra på planlösningen och har haft svårt att se hur den skulle kunna anpassas till oss. Vi får se hur vi ska gå vidare. Antingen lyckas vi anpassa planlösningen eller så hittar vi en ny. Annars kanske vi helt enkelt vänder oss till en annan leverantör.