Innerpanel och färg

Idag har vi varit i huset!!
 
En sådan lycka att få gå runt i huset och se det växa fram. Känslan av att det är litet finns endast kvar i det "stora" badrummet, det känns fortfarande minimalt. Den stora delen av huset med kök och vardagsrum känns däremot väldigt luftigt och rymligt, större än jag trodde. Får se om det sitter i sen också. Resten av huset känns jättebra storleksmässigt. Så skönt!
 
Byggarna håller på att gipsa alla väggar nu. Idag skulle dom också städa av inne och nu när vi lämnat mått för en nisch i entrén så skulle den göras också. Köket lastades av när vi kom dit vid lunch idag. Lite tidigt då golvet inte ens levererats än.. Planen framåt är att väggarna ska bli klara och att taklisterna ska komma upp. Utsidan ska också bli klar med foder och vad det nu kan vara mer. Nästa vecka ska troligtvis målaren börja och efter det kommer det att kaklas. När det är klart läggs golvet. Bara det anländer då, hehe. Köket kommer att stå i vägen så länge.
 
Ett litet smakrpov på hur det ser ut kommer här. Orkade inte med att göra mer. Klockan är för mycket, det får bli mer i ett annat inlägg.
 
 
Anledningen till dagens besök var att få gå runt och försöka bestämma vad vi vill ha för färger på väggarna. Inte helt lätt det där. Det blev en lång lunch där vi förutom färger också diskuterade dom panelväggar vi ska ha inne. Tanken var först att vi skulle sätta upp dom själva men det slutade med att vi bad byggarna göra det. Då kommer dom upp direkt och det blir rätt med eluttagen. En extra kostnad men det kommer att vara värt det i efter hand. Det blir en vägg i vardagrummet och en i vårt sovrum som får liggande panel. Mediaväggen är alltså där tvn ska sitta, på andra sidan är köket. I sovrummet blir det väggen mot klädkammaren där skjutdörrarna sitter.
 
 
På eftermiddagen åkte vi till Xl bygg i Mjölby för att välja ut panel. Det blev en ytterpanel då det inte finns obehandlad innerpanel. Vi vet inte än vad det ska bli för färg på panelen. Lutar åt någon slags vit i vardagsrummet och en mörkare bets i sovrummet. Efter det besökte vi Colorama där vi valde färger. Nu har vi nog bestämt oss, i alla fall när det gäller inomhusfärgerna. Ytterfärgen vet vi på ett ungefär men har inte bestämt en specifik än.
 
Jag hade tänkt lägga in bilder på fägerna vi valt här men hittar inga enkla bra bilder och orkar helt enkelt inte göra egna bloggsnygga så.. det blir också i ett annat inlägg!
 
Mindre än två månader kvar nu!