Framsteg

Det har blivit några vändor bort till huset nu när det börjar hända mer och mer!

 
Plasten som suttit över fönstren inne är nedplockad så nu går det att se in. Förra veckan smög vi runt huset och kikade in. Vi såg då att fönsterbänkarna är på plats och att alla väggar var klara. Taklisterna är uppsatta så nu kan målaren börja spackla och förbereda inför målning av innerväggarna. 
 
 
Vår panelvägg i vardagsrummet är klar men den i sovrummet ser inte färdig ut än. Dessa ska vi betsa själva när vi väl bestämt oss för vad vi vill ha för nyanser.
 
Köket är levererat och badrum och tvättstuga också (inga vitvaror dock, det kommer närmare slutbesiktning). Vi har också fått faktura för vår bänkskiva så den kommer förmodligen att levereras snart. Golvet finns också på plats nu och kakel hade visst också kommit, Macke hade pratat med Mats på IMR som berättade det. 
 
Ett stycke kök parkerat i vardagsrummet.
 
Utsidan är nog helt klart nu. Det innebär att vi kan börja måla fasaden snart. Planen är att göra det under helgerna i juni. Får se om vi hinner klart innan inflytt, känns tajt. Väldigt svårt att uppskatta hur lång tid det tar. Jag hoppas på att vi hinner med att grundmåla hela huset och ge det åtminstone ett lager med färg tills det är dags att flytta in eller i samma veva på ett ungefär. Sen hänger det ju också på vilket väder vi får.
 
 
Vi bestämde ganska tidigt vilken färg vi vill ha på huset. Det var faktiskt Mackes förslag att måla det grönt. En ljusgrön färg. På vägen till vårt förråd ligger det ett hus som vi tycker har en jättebra färg. Macke har lyckats spåra upp föreningen och faktiskt fått tag i färgkoden för fasadfärgen OCH en burk med färg så vi kunde provmåla! Vi gick förbi vårt hus och hämtade en spillbit som vi provmålade i fredagskväll. Det kommer att bli toppen! Vi är jättenöjda med färgen.
 
Den här veckan har jag varit hemma sjuk. Igår var jag ute en sväng då jag mådde bättre och passade då på att åka förbi huset. Målaren var där så hälsade på honom och gick runt och mös inne. Idag slutade Macke tidigare så när vi hämtat Sixten gick vi förbi huset igen. Det känns bättre och bättre att komma dit. Jag känner ju huset så väl genom planlösningen men det är så häftigt att få gå i den där planlösningen nu! Svårt att beskriva. Vi är väldigt nöjda i alla fall. Sixten tyckte det var kul också och när jag frågade om han skulle bo där och om det var hans rum vi var i så svarade han med sitt "mm!" och nickade. Nöjd han också.
 
Vi skickade våra fägval till målaren igårkväll och dom är godkända, han har kollat så dom inte ska skära sig mot den vitafärgen vi har på fönster, dörrar, foder och så. Vi fick den standardvita, den kallas Stockholmsvit, och är egentligen helt värdelös då den drar åt gult. Alla färger vi valt är dock bra och ska inte lura fram det gula i det vita. Jag trodde att vi valt kritvitt men tydligen inte. Det gäller att läsa alla papper ordentligt. Samt lära sig färgkoder.. puh..
 
 
Golvvärmen är lagd i båda badrummen. Vi har valt till elvärme då vår "vanliga" värme inte kommer gå att styra i badrummen. Kalla klinkergolv är ingen favorit hos mig så det kändes som ett måste att lägga in, jag hade inte stått ut med mig själv om vi kommer att ha kalla golv i vårt nybyggda hus. Idag hade dom "fyllt" golvet. Haha, jag har ingen aning om vad det heter men slingorna är täckta och badrummen verkar nu vara redo för att kaklas.
 
Målaren har kommit långt med sin spackling. Han trodde att han kommer att börja grundmåla på måndag eller tisdag. Tvätt/groventré är prio ett för efter det är klart är alla våtutrymmen klara och då kan det kaklas. 
 
43 dagar kvar!