Måla, måla, måla

I helgen satte vi igång och började att måla huset!

Det var mycket pilligare än vi trodde och tog mycket längre tid. Vi hann inte så mycket som vi hoppades på. Dessutom var det för högt, Macke nådde inte högsta punkten.

Till min förvåning var det faktiskt roligare att måla än vad jag trodde att det skulle vara. Fast andra dagen var det väldigt mycket mer läskigt att klättra upp på byggställningen. Märkligt. Markus vägrade att gå upp på sin den dagen så han målade nedre delen av huset.

Då ingen av oss är sugna på att klättra upp på ställningarna igen och det faktum att vi inte kommer åt dom högsta ställena så har vi kontaktat målaren för att se vad han vill ha för att avsluta jobbet med övre delen av huset. Det som återstår är en till strykning under entrétaken plus panelen där. Taksprången vid två av tre gavlar behöver två lager färg, dom är grundade nu. Panelen på två av gavlarna behöver ett lager färg till. Den sista gaveln behöver två lager färg på panel och taksprånget behöver grundas och målas två gånger. Den sidan blev inte gjord alls tror jag. Jag gick faktiskt aldrig runt och tittade, Macke ville bara inte köra då ställningarna var lite rangliga plus att det kom åt att blåsa på den sidan. Så vi hann med nästan hälften av vad vi tänkt, haha!

Entrétak över just entrén.

Markus målar taksprång och panel på en av gavlarna och sen det färdiga resultatet efter en omgång.

Entrétak på baksidan vid vårt sovrum och köket.

Att måla den nedre delen av huset blir lättare och det kommer vi fortfarande att göra själva. Vi kommer att köra kvällar och helger nu, allt för att få det färdigt så snabbt som möjligt. Vi håller tummarna för att målaren hinner med att ta det sista uppe och att han inte vill ha hutlöst betalt för det.

Färgen blev mörkare än vad jag trodde men jag gillar den väldigt mycket! Det ska bli spännande att se hur den blir när huset är helt färdigmålat.


17 dagar kvar!