Färg

I tisdags, på vår nationaldag, besökte vi huset igen! 


Byggarna passade på att jobba trots röd dag för att kunna vara lediga senare när det är skolavslutningar. Tur för oss som äntligen hade chans att ta oss dit medan dom var där och vi kunde komma in.

Målaren såg ut att vara färdig! Färg på alla väggar! Jag är väldigt nöjd. Jag trodde att den lila färgen i allrummet skulle vara för stark men den blev bra. Sovrummets gröna kunde kanske varit lite dovare, men svårt att säga innan allt är helt färdigt.

Lilla toaletten hade fått kakel på väggarna och klinkers låg i groventrén. Dessutom hade dom börjat lägga golv i vissa rum! Det blir också väldigt bra. Vi valde aldrig något annat än standard pga sjuka priser. Klassisk ek, trestav, det kommer att hålla länge.

Macke har också varit och hämtat färg till fasaden. Bästa med det var att få reda på att vi inte behöver grunda något mer! Två lager färg och olja på ändträ är det som behövs. En sådan lättnad! Planen är att Macke oljar på söndag och att vi målar övre delen av huset nästa helg. Går det som vi vill hinner vi måla båda strykningarna då så vi slipper hyra ställning mer än en helg. Sen målar vi nedre delen av huset efter midsommar och förmodligen också helgen efter det.

Nästa vecka ska vi köpa bets till våra panelväggar så nu måste vi bestämma oss hur vi vill ha det. Vi ska också passa på att köpa ytterbelysning så att elektrikern kan sätta upp det innan slutbesiktningen. Vore verkligen toppen om vi var klara med målningen då!

Nu är det så nära att vi också börjat prata om och planera flytten! Det är tur att det är mycket annat som händer nu innan, som midsommar, annars hade jag nog längtat ihjäl mig.

Här kommer det bilder:

Vår entré där vi valt att göra en nisch. Faktiskt den enda. Många sätter också nisch i duschen för flaskor, tvål och så. Vi blev dock avrådda från det av byggarna på grund av stillastående vatten och att vi skulle behöva vara noga med att torka ur dom för att inte riskera vattenskada. Så vi valde bort det. Plus att det hade tagit mer utrymme då väggen måste bli tjockare.


På väggen mittemot kommer det att komma upp en stor skjutdörrsgarderob med dörrar med spegelglas.

Det blev en varm gul färg i entrén. Vetekorn kallades den. Valde samma i groventrén.


Sixten i sitt rum. Jag tror att det blir hans i alla fall. Han kommer att få välja men han har alltid gått in i just det rummet. Men sen har det alltid varit mer grejer i det andra så vem vet, haha!


I barnrummen har vi valt två färger, en blå och en grön.

Det andra barnrummet. Likadant men spegelvänt.

Barnens allrum. Markus fick göra det slutgiltiga valet här, jag hade valt en svalare och dovare ton men är väldigt nöjd med den här. Ska bli så kul att få börja inreda det här rummet!

Lilla toaletten. Är så spänd på att få se badrummen med inredning!

Vardagsrummet fick en vit färg som drar åt grått. Älva hette den. Den här färgen fick också köket, hallarna och klädkammaren.

Stora badrummet på G!

Vårt arbetsrum. Också grönt, hehe! Det är åtminstone olika nyans i alla rum.


Grönt är skönt.

Vårt sovrum. Mot altandörr och utgång till håll.

Ingång till dressingroom. Tanken är en mörkt brun bets till panelväggen.

Inne i vårt dressingroom. Vi valde att fortsätta väggfärgen dit in. Tanken är att vi ska lägga heltäckningsmatta därinne sen. Kanske också i sovrummet, det har vi inte bestämt än. Eller hittat en fin matta. Och så ska vi bestämma garderober. Jag är sugen på inbyggda men vi är ju noll händiga så vet inte hur pass genomförbart det är.
27 dagar kvar!