Annars då?

 Vad händer i övrigt med huset nu då?

Jo, jag och Macke snurrade runt i Linköping en tisdagskväll och tittade på lampor till fasaden. Vi lyckades faktiskt att bestämma oss för vad vi ville ha efter lite kompletterande googling. Lyktan som ska sitta vid ytterdörren fanns endast på nätet och var slut hos tillverkaren så vi var oroliga för att vi inte skulle få tag på den, men det fick vi!

Ytterarmaturer i galvaniserad plåt från Konstsmide. Kommer att bli kalas!


Inomhus så har mycket av badrumsinredningen kommit upp, dörrkarmar och innerdörrar är uppe nästan överallt tror jag. Tak- och golvlister är på plats och är målade. Eluttag, lysknappar och termostater för golvvärmen är också uppe på många ställen. Köket är delvis monterat, köksön är på plats och ugnen ser ut att vara installerad. Vi har bara kikat in genom fönstren så det är svårt att veta vad som hänt. Vet att jag inte uppdaterat om läget inne på ett tag så jag har säkert inte skrivit om vårt fantastiska klinker som är på plats i entrén. 

Här är två bilder som Macke tog för två veckor sedan, första är på golvet i entrén och andra är stora badrummet!

På torsdag är det kontrollbesiktining och den har jag tänkt att vara med på så efter det kommer det förhoppningsvis upp bilder på insidan av huset!


Förutom det så ska vi leverera lamporna till elektrikern i veckan och värmepumpen och fiber installeras. Och säkert så händer det en massa annat spännande. Vår bänkskiva ska väl levereras snart också.

11 dagar kvar!

Vi fortsätter med målningen

Jag är väldigt nöjd med att det regnade igår och inte idag. Hoppas på uppehåll imorgon också för nu målar vi igen!


Vi är väldigt nöjda här hemma då vi hunnit med att måla dom sista väggarna. Nu har hela nedre delen av huset fått en strykning med färg. Vi har inte målat taksprång eller några foder och knutar idag dock. Vi satsar på att bli klara med väggarna först då vi snart ska få upp armaturer. Taksprång och foder och knutar kan vi ta senare.

Målaren har inte återkommit med något pris eller uppgift om när han har tid att ta det sista på övre delen. Vi känner dock ingen större stress över det. Det kommer hur som helst vara färdigt i höst på ett eller annat sätt.


12 dagar kvar!

Måla, måla, måla

I helgen satte vi igång och började att måla huset!

Det var mycket pilligare än vi trodde och tog mycket längre tid. Vi hann inte så mycket som vi hoppades på. Dessutom var det för högt, Macke nådde inte högsta punkten.

Till min förvåning var det faktiskt roligare att måla än vad jag trodde att det skulle vara. Fast andra dagen var det väldigt mycket mer läskigt att klättra upp på byggställningen. Märkligt. Markus vägrade att gå upp på sin den dagen så han målade nedre delen av huset.

Då ingen av oss är sugna på att klättra upp på ställningarna igen och det faktum att vi inte kommer åt dom högsta ställena så har vi kontaktat målaren för att se vad han vill ha för att avsluta jobbet med övre delen av huset. Det som återstår är en till strykning under entrétaken plus panelen där. Taksprången vid två av tre gavlar behöver två lager färg, dom är grundade nu. Panelen på två av gavlarna behöver ett lager färg till. Den sista gaveln behöver två lager färg på panel och taksprånget behöver grundas och målas två gånger. Den sidan blev inte gjord alls tror jag. Jag gick faktiskt aldrig runt och tittade, Macke ville bara inte köra då ställningarna var lite rangliga plus att det kom åt att blåsa på den sidan. Så vi hann med nästan hälften av vad vi tänkt, haha!

Entrétak över just entrén.

Markus målar taksprång och panel på en av gavlarna och sen det färdiga resultatet efter en omgång.

Entrétak på baksidan vid vårt sovrum och köket.

Att måla den nedre delen av huset blir lättare och det kommer vi fortfarande att göra själva. Vi kommer att köra kvällar och helger nu, allt för att få det färdigt så snabbt som möjligt. Vi håller tummarna för att målaren hinner med att ta det sista uppe och att han inte vill ha hutlöst betalt för det.

Färgen blev mörkare än vad jag trodde men jag gillar den väldigt mycket! Det ska bli spännande att se hur den blir när huset är helt färdigmålat.


17 dagar kvar!

Färg

I tisdags, på vår nationaldag, besökte vi huset igen! 


Byggarna passade på att jobba trots röd dag för att kunna vara lediga senare när det är skolavslutningar. Tur för oss som äntligen hade chans att ta oss dit medan dom var där och vi kunde komma in.

Målaren såg ut att vara färdig! Färg på alla väggar! Jag är väldigt nöjd. Jag trodde att den lila färgen i allrummet skulle vara för stark men den blev bra. Sovrummets gröna kunde kanske varit lite dovare, men svårt att säga innan allt är helt färdigt.

Lilla toaletten hade fått kakel på väggarna och klinkers låg i groventrén. Dessutom hade dom börjat lägga golv i vissa rum! Det blir också väldigt bra. Vi valde aldrig något annat än standard pga sjuka priser. Klassisk ek, trestav, det kommer att hålla länge.

Macke har också varit och hämtat färg till fasaden. Bästa med det var att få reda på att vi inte behöver grunda något mer! Två lager färg och olja på ändträ är det som behövs. En sådan lättnad! Planen är att Macke oljar på söndag och att vi målar övre delen av huset nästa helg. Går det som vi vill hinner vi måla båda strykningarna då så vi slipper hyra ställning mer än en helg. Sen målar vi nedre delen av huset efter midsommar och förmodligen också helgen efter det.

Nästa vecka ska vi köpa bets till våra panelväggar så nu måste vi bestämma oss hur vi vill ha det. Vi ska också passa på att köpa ytterbelysning så att elektrikern kan sätta upp det innan slutbesiktningen. Vore verkligen toppen om vi var klara med målningen då!

Nu är det så nära att vi också börjat prata om och planera flytten! Det är tur att det är mycket annat som händer nu innan, som midsommar, annars hade jag nog längtat ihjäl mig.

Här kommer det bilder:

Vår entré där vi valt att göra en nisch. Faktiskt den enda. Många sätter också nisch i duschen för flaskor, tvål och så. Vi blev dock avrådda från det av byggarna på grund av stillastående vatten och att vi skulle behöva vara noga med att torka ur dom för att inte riskera vattenskada. Så vi valde bort det. Plus att det hade tagit mer utrymme då väggen måste bli tjockare.


På väggen mittemot kommer det att komma upp en stor skjutdörrsgarderob med dörrar med spegelglas.

Det blev en varm gul färg i entrén. Vetekorn kallades den. Valde samma i groventrén.


Sixten i sitt rum. Jag tror att det blir hans i alla fall. Han kommer att få välja men han har alltid gått in i just det rummet. Men sen har det alltid varit mer grejer i det andra så vem vet, haha!


I barnrummen har vi valt två färger, en blå och en grön.

Det andra barnrummet. Likadant men spegelvänt.

Barnens allrum. Markus fick göra det slutgiltiga valet här, jag hade valt en svalare och dovare ton men är väldigt nöjd med den här. Ska bli så kul att få börja inreda det här rummet!

Lilla toaletten. Är så spänd på att få se badrummen med inredning!

Vardagsrummet fick en vit färg som drar åt grått. Älva hette den. Den här färgen fick också köket, hallarna och klädkammaren.

Stora badrummet på G!

Vårt arbetsrum. Också grönt, hehe! Det är åtminstone olika nyans i alla rum.


Grönt är skönt.

Vårt sovrum. Mot altandörr och utgång till håll.

Ingång till dressingroom. Tanken är en mörkt brun bets till panelväggen.

Inne i vårt dressingroom. Vi valde att fortsätta väggfärgen dit in. Tanken är att vi ska lägga heltäckningsmatta därinne sen. Kanske också i sovrummet, det har vi inte bestämt än. Eller hittat en fin matta. Och så ska vi bestämma garderober. Jag är sugen på inbyggda men vi är ju noll händiga så vet inte hur pass genomförbart det är.
27 dagar kvar!