Kontrollbesiktining

I torsdags var det dags för kontrollbesiktningen!


Då Markus har mycket på jobbet var jag där själv. Eller ja.. Vi var några stycken. När jag kom dit var Mats och Lukas från IMR på plats. Vi gick in och runt i huset, det var byggstädat och nästan tömt på grejer. Väldigt härligt att gå därinne! Jag passade på att ställa en del frågor och vi pratade igenom mycket. 

Så småningom kom Mats och Andreas från Götenehus och sen väntade vi bara på besiktningsmannen. Blev mer prat och frågor. Bland annat gällande torktumlaren. När vi planerade var vi väldigt specifika om att vi ville att tvättmaskinen och torktumlaren skulle öppnas ifrån varandra så att det skulle gå lätt att flytta över tvätten. Nu öppnas dom åt samma håll. Andreas mindes detta och trodde att det skulle gå att vända luckan. Det blev en del fix och trix för att se hur det skulle lösas. Ska bli spännande att se om dom fick ordning på det sen..

Så kom besiktningsmannen tillslut och vi körde igång. Han var väldigt noga, tittade på lister, kröp på golvet, öppnade alla fönster och stängde alla dörrar, testade duscharna för att se fallet på golvet och att duschdörrarna höll tätt.. Han var till och med uppe på taket och gick.

Allt gick hur som helst bra! Inga större anmärkningar; några fogar som saknades, ett lamputtag som skulle bytas, trappan till vinden skulle kapas, en skruv skulle skruvas i med mera. 

Den största anmärkningen var köket. Det är inte färdigt. Bänkskivan har inte levererats vilket har gjort att dom inte kunnat kakla eller koppla in den sista elen och diskmaskinen och avlopp och annat. Bänkskivan ska levereras imorgon och efter att den är på plats ska det kaklas hela dagen och kvällen tills det är färdigt.

Vi håller alla tummar och tår för att allt går i lås och är färdigt tills på torsdag!

Övre bilden är från Vedum och bilden under är från huset! 


Det som kommer att skilja är att kaklet kommer att vara vitt och fläktkåpan vit. När jag sett köket uppe med vitvarorna känner jag att spiskåpan hade kunnat vara rostfri.. nu är jag rädd att det blir för mycket vitt. Tänkte inte på att vi valt vit när vi skulle bestämma kakel.. Vi funderade på grått kakel först. Jaja, vi får se hur det känns när allt är uppe!

Nu kommer det bilder!

4 dagar kvar!