Slutbesiktning & slutsamråd

Som ni kanske förstår har det varit fullt upp i en vecka nu och bloggen har inte stått högst upp på prioriteringslistan. Men nu så!


I torsdags, den 6 juli, var det äntligen dags. Sixten och jag tog sovmorgon och sen cyklade jag med honom till förskolan. Hemma igen kom nervositeten. Jag förberedde den sista betalningen och packade ner glas och champagne i väskan innan jag gick bort till huset.

Dom flesta var redan på plats när jag kom dit och besiktningsmannen hade börjat lite smått. Kort efter dök även Markus upp och så satte besiktningen igång på allvar. Slutsamrådet hölls typ samtidigt då besiktningsmannen bett om att skjuta på sin tid en timme, men det gick bra. Vi gick runt och tittade på det som det varit anmärkningar på på kontrollbesiktiningen och så blev det mycket prat. 

Krister från kommunen hade frågor kring garaget då det inte är på plats. Det gällde något brandskydd. Jag minns inte helt men i och med att garaget kommer att ligga närmast grannen behövde vi inte göra något med väggen på huset som vätter mot dom. Brandskyddet ska sitta på garageväggen istället. Så det måste ju upp. Han skrev in att det ska vara klart hösten 2018 så har vi tid på oss att ordna det. Återkommer angående garaget senare, när vi bestämt oss lite mer.

Vi fick mycket beröm för huset och allt såg jättebra ut! Vi hade bra värden på allt och det fanns inget att anmärka på förutom garaget. Så vi fick nycklarna och blev husägare!

Det första vi började med var att plocka upp listerna, som vi bett byggarna att lämna, och lägga upp dom på vinden. Sedan gick vi runt och nöjt av huset tills vi blev ensamma och då skålade vi!

Markus åkte tillbaka till jobbet och jag såg till att betala den sista fakturan (om vi inte hade fått godkänt skulle vi hålla inne med den betalningen) och sedan tog jag lunch.

Resten av dagen städade jag i huset. Jag hann med att dammsuga alla rum samt alla fönsterbänkar. Jag våttorkade också entrén där det var som mest smutsigt. Sedan torkade jag av i köket och snyggade till så gott det gick.

Markus kom förbi efter jobbet och vi skålade med den sista champagnen och gick ännu en runda i huset. Sedan hämtade han Sixten hos sina föräldrar och vi fick en första egen stund tillsammans innan vi fick besök vid halv sju.

Vi väntade utomhus på våra föräldrar, min syster och pappas Barbro med barnbarn och när alla var på plats kunde vi äntligen visa upp vårt hus! En så härlig känsla!

Nu är vi äntligen husägare! ♡

Da'n före da'n...

Jag kan inte fatta att vi är här. Efter ungefär ett och ett halvt år är det snart dags för slutbesiktningen och slutsamrådet. 


Vi har en liten flaska champagne på kylning och glasen är diskade, imorgon kör vi!

Inte ens en dag kvar!!

Bänkskiva och stänkskydd!

Idag har vi besökt huset två gånger!


Innan jobbet blev det ett besök för att träffa larminstallatören. Nu är bygglarmet bytt mot hemlarm. Vi fick varsin larmbricka och konto kopplade till larmet och så fick vi välja koder och grejer. Kamera och brytare samt brandlarm sitter uppe.

Sen blev det ett snabbt besök efter jobbet.

Bänkskivan är äntligen på plats! Det är dessutom kaklat. Allt gjort när vi kom dit. Det var en gubbe kvar och han blev klar när vi var där så vi hade tur att vi kunde gå in.

Luckan till torktumlaren var även den fixad!


3 dagar kvar!

Kontrollbesiktining

I torsdags var det dags för kontrollbesiktningen!


Då Markus har mycket på jobbet var jag där själv. Eller ja.. Vi var några stycken. När jag kom dit var Mats och Lukas från IMR på plats. Vi gick in och runt i huset, det var byggstädat och nästan tömt på grejer. Väldigt härligt att gå därinne! Jag passade på att ställa en del frågor och vi pratade igenom mycket. 

Så småningom kom Mats och Andreas från Götenehus och sen väntade vi bara på besiktningsmannen. Blev mer prat och frågor. Bland annat gällande torktumlaren. När vi planerade var vi väldigt specifika om att vi ville att tvättmaskinen och torktumlaren skulle öppnas ifrån varandra så att det skulle gå lätt att flytta över tvätten. Nu öppnas dom åt samma håll. Andreas mindes detta och trodde att det skulle gå att vända luckan. Det blev en del fix och trix för att se hur det skulle lösas. Ska bli spännande att se om dom fick ordning på det sen..

Så kom besiktningsmannen tillslut och vi körde igång. Han var väldigt noga, tittade på lister, kröp på golvet, öppnade alla fönster och stängde alla dörrar, testade duscharna för att se fallet på golvet och att duschdörrarna höll tätt.. Han var till och med uppe på taket och gick.

Allt gick hur som helst bra! Inga större anmärkningar; några fogar som saknades, ett lamputtag som skulle bytas, trappan till vinden skulle kapas, en skruv skulle skruvas i med mera. 

Den största anmärkningen var köket. Det är inte färdigt. Bänkskivan har inte levererats vilket har gjort att dom inte kunnat kakla eller koppla in den sista elen och diskmaskinen och avlopp och annat. Bänkskivan ska levereras imorgon och efter att den är på plats ska det kaklas hela dagen och kvällen tills det är färdigt.

Vi håller alla tummar och tår för att allt går i lås och är färdigt tills på torsdag!

Övre bilden är från Vedum och bilden under är från huset! 


Det som kommer att skilja är att kaklet kommer att vara vitt och fläktkåpan vit. När jag sett köket uppe med vitvarorna känner jag att spiskåpan hade kunnat vara rostfri.. nu är jag rädd att det blir för mycket vitt. Tänkte inte på att vi valt vit när vi skulle bestämma kakel.. Vi funderade på grått kakel först. Jaja, vi får se hur det känns när allt är uppe!

Nu kommer det bilder!

4 dagar kvar!