Nu händer det grejer

I fredags tog jag mig i kragen och ringde till byggarna för att be om offert på garaget. Jag får då veta att dom var på väg att kontakta oss för att ha ett byggplaneringsmöte. Hej hopp! Vi pratade lite om när detta skulle tänkas bli och jag fick veta att dom gärna ville komma igång i slutet på kommande vecka. Alltså den här veckan. Vi kom överens om att dom skulle återkomma i början på veckan angående ett möte.


Igår fick jag mail från Andreas angående detta möte. Föreslagen tid var onsdag kl 12, men det passade inte oss. Dels knepigt för mig att ta mig till Mjölby och sen tillbaka till Linköping på lunchen men rent omöjligt då Markus ska vara i Landskrona resten av veckan. Han åkte ikväll. Så vi bad om att få ta mötet nästa vecka, så vi har bokat tisdag.

På tåget hem igår ringde Ingvar (en av byggarna) för att kolla om vi absolut inte kunde den här veckan. Dom var väldigt angelägna om att ses då vi behöver skriva på en del papper inför starten och dom hade en grävmaskin tillgänglig nu i veckan och en bit i nästa innan killen som kör den ska på semester. Snabba puckar. Jag bestämde då med dom att vi skulle ha ett eget möte ikväll och att jag skulle höra av mig när jag var på väg hem så skulle dom komma till oss.

Stackars Macke fick skjuta på sin avresa och åka härifrån senare än tänkt men ibland får vi offra oss.

Straxt efter 18 kom Ingvar och Ronny till oss för att diskutera kring byggstart. Vi fick skriva på papper om hur saker som inte ingår i Götenehus kontrakt ska hanteras samt betalas, såkallade avvikelser. Det var en hel del och vi var inte helt förberedda på det. Det var ingen ny information men helt klart en del av den här karusellen som glömts bort. En liten kalldusch då det kändes som att priset stack iväg en del, men det vet vi i te förens grunden är klar. Så vi tar det då.

Hur som helst är allt klart inför start nu. Imorgon kommer dom att ställa dit sina bodar. På torsdag (tror jag att det var) kommer kommunen att göra en grovsättning då dom markerar ut vart huset ska stå och så börjar dom gräva. Sen kommer det att rulla på med grävning, profilsättning och allt var det var.

Cirka 2 veckor för att få grunden klar. Vi kommer att ha byggmötet på tisdag trots att vi träffades idag, fler saker som behöver gås igenom men som det inte var lika viktigt med papper på för byggarna skull. Garage kommer vi diskutera när grunden är klar och vi har en bättre prisbild än nu. Men alltså.. 

NU KÖR VI!!