Byggplaneringsmöte

Idag var vi ett gäng som träffades i byggarnas bod på vår tomt. 


Byggplaneringsmöte stod på schemat. Jag och Macke, vår säljare Andreas, vår byggmästare Ingvar samt byggprojektledare Mats.

Vi hade ju ett litet möte förra veckan bara med byggarna och då gick vi igenom en del. Nu diskuterade vi lite markarbeten, golvbrunnar i duscharna, garaget med mera.

Vi fick mycket att fundera över. Till exempel om vi ska schakta något extra runt huset för att förbereda för trädgårdsgångar och altan. Entrén tänkte vi göra iordning så vi kan lägga marksten där sen. 

Golvbrunn i dusch hade vi funderat på att sätta i hörnen men det rekommenderade dom inte för att det inte var säkert att dessa höll måttet, kräver en del planering då dom ska monteras vid flytspackling eller var det var och dessutom är dom dyra. Vi har därför valt att titta på "hela" golvbrunnar som man kan kakla så dom smälter in i golvet. Men ingen panik med det just nu då dessa inte kräver något som påverkar bygget.

Garaget får vi se hur vi gör med. Vi tar en offert när grunden är klar i alla fall. Tanken är att plattan ska gjutas i samband med den till huset men vi kommer skjuta på det också då byggarna sa att den kommer att vara ivägen. Får se när det blir av. Bygglovet för garaget gäller i 2 år och påbörjar vi bygget nu har vi 5 år på oss att färdigställa det.

Vi diskuterade också slutbesiktning. Vi har fått preliminär tid 19 juni och det är lite tajt från husleveransen. Normalt sätts 22 veckor byggtid efter stomresning. Vi flyttade därför fram slutbesiktningen till vecka 27, inget datum bokat just nu, och hoppas på att allt är färdigt då semestrarna drar igång för byggarna veckan efter. Vore skönt om dom hinner tills dess för allas skull, men vi sa att vi inte har bråttom och att det är viktigare att allt blir bra och rätt än att det går snabbt. Så vi får se.

Nu på kvällen har jag och Macke diskuterat runt det som togs upp på mötet samt kollat över kostnaderna. Mycket är så flytande just nu när det kommer till priser så det är svårt att få ett grepp om allt, men det kommer.

Tog så klart lite bilder idag när vi ändå var där i dagsljus!