Vår planlösning

Då vi ska planera eventuell extra schaktning/markarbeten bad vi om den senaste situationskartan (hur huset är placerat på tomten) då vi saknar den i och med att vi i sista stund valde att flytta huset 4 m närmare garaget. Jag passade också på att be om senaste planlösningen digitalt. Idag fick vi dessa så här kommer äntligen en bättre bild på planlösningen!
 
Villa Nordenkvick, 156 m², 6 rok.
 
Blir alldels lagom. Hoppas jag :)

Byggplaneringsmöte

Idag var vi ett gäng som träffades i byggarnas bod på vår tomt. 


Byggplaneringsmöte stod på schemat. Jag och Macke, vår säljare Andreas, vår byggmästare Ingvar samt byggprojektledare Mats.

Vi hade ju ett litet möte förra veckan bara med byggarna och då gick vi igenom en del. Nu diskuterade vi lite markarbeten, golvbrunnar i duscharna, garaget med mera.

Vi fick mycket att fundera över. Till exempel om vi ska schakta något extra runt huset för att förbereda för trädgårdsgångar och altan. Entrén tänkte vi göra iordning så vi kan lägga marksten där sen. 

Golvbrunn i dusch hade vi funderat på att sätta i hörnen men det rekommenderade dom inte för att det inte var säkert att dessa höll måttet, kräver en del planering då dom ska monteras vid flytspackling eller var det var och dessutom är dom dyra. Vi har därför valt att titta på "hela" golvbrunnar som man kan kakla så dom smälter in i golvet. Men ingen panik med det just nu då dessa inte kräver något som påverkar bygget.

Garaget får vi se hur vi gör med. Vi tar en offert när grunden är klar i alla fall. Tanken är att plattan ska gjutas i samband med den till huset men vi kommer skjuta på det också då byggarna sa att den kommer att vara ivägen. Får se när det blir av. Bygglovet för garaget gäller i 2 år och påbörjar vi bygget nu har vi 5 år på oss att färdigställa det.

Vi diskuterade också slutbesiktning. Vi har fått preliminär tid 19 juni och det är lite tajt från husleveransen. Normalt sätts 22 veckor byggtid efter stomresning. Vi flyttade därför fram slutbesiktningen till vecka 27, inget datum bokat just nu, och hoppas på att allt är färdigt då semestrarna drar igång för byggarna veckan efter. Vore skönt om dom hinner tills dess för allas skull, men vi sa att vi inte har bråttom och att det är viktigare att allt blir bra och rätt än att det går snabbt. Så vi får se.

Nu på kvällen har jag och Macke diskuterat runt det som togs upp på mötet samt kollat över kostnaderna. Mycket är så flytande just nu när det kommer till priser så det är svårt att få ett grepp om allt, men det kommer.

Tog så klart lite bilder idag när vi ändå var där i dagsljus!

Nu har det börjat

Jag var tvungen att ta en sväng förbi tomten efter att jag hämtat Sixten på förskolan. 


Till min glädje såg jag att dom nu har börjat! Det stod en grävmaskin på plats samt bodar och satt en massa pinnar i backen. Och grävt var det också. 

Tyvärr kunde jag inte kolla närmare eller ta någon vettig bild pga mörker och duggregn men börjat har dom i alla fall! Häftigt. Känns så mycket mer på riktigt nu.

Fick ställa bilen mot tomten och slå på helljusen och kliva ur för att ta bilden. En första bild på starten! Ska gå förbi i helgen under dygnets ljusa timmar för att titta mer ordentligt och ta lite bilder.Ä N T L I G E N  

Nu händer det grejer

I fredags tog jag mig i kragen och ringde till byggarna för att be om offert på garaget. Jag får då veta att dom var på väg att kontakta oss för att ha ett byggplaneringsmöte. Hej hopp! Vi pratade lite om när detta skulle tänkas bli och jag fick veta att dom gärna ville komma igång i slutet på kommande vecka. Alltså den här veckan. Vi kom överens om att dom skulle återkomma i början på veckan angående ett möte.


Igår fick jag mail från Andreas angående detta möte. Föreslagen tid var onsdag kl 12, men det passade inte oss. Dels knepigt för mig att ta mig till Mjölby och sen tillbaka till Linköping på lunchen men rent omöjligt då Markus ska vara i Landskrona resten av veckan. Han åkte ikväll. Så vi bad om att få ta mötet nästa vecka, så vi har bokat tisdag.

På tåget hem igår ringde Ingvar (en av byggarna) för att kolla om vi absolut inte kunde den här veckan. Dom var väldigt angelägna om att ses då vi behöver skriva på en del papper inför starten och dom hade en grävmaskin tillgänglig nu i veckan och en bit i nästa innan killen som kör den ska på semester. Snabba puckar. Jag bestämde då med dom att vi skulle ha ett eget möte ikväll och att jag skulle höra av mig när jag var på väg hem så skulle dom komma till oss.

Stackars Macke fick skjuta på sin avresa och åka härifrån senare än tänkt men ibland får vi offra oss.

Straxt efter 18 kom Ingvar och Ronny till oss för att diskutera kring byggstart. Vi fick skriva på papper om hur saker som inte ingår i Götenehus kontrakt ska hanteras samt betalas, såkallade avvikelser. Det var en hel del och vi var inte helt förberedda på det. Det var ingen ny information men helt klart en del av den här karusellen som glömts bort. En liten kalldusch då det kändes som att priset stack iväg en del, men det vet vi i te förens grunden är klar. Så vi tar det då.

Hur som helst är allt klart inför start nu. Imorgon kommer dom att ställa dit sina bodar. På torsdag (tror jag att det var) kommer kommunen att göra en grovsättning då dom markerar ut vart huset ska stå och så börjar dom gräva. Sen kommer det att rulla på med grävning, profilsättning och allt var det var.

Cirka 2 veckor för att få grunden klar. Vi kommer att ha byggmötet på tisdag trots att vi träffades idag, fler saker som behöver gås igenom men som det inte var lika viktigt med papper på för byggarna skull. Garage kommer vi diskutera när grunden är klar och vi har en bättre prisbild än nu. Men alltså.. 

NU KÖR VI!!