Kakel och el

Nu har vi tagit dom sista tunga och kostsamma besluten - offerten från Konradssons på kakel och klinker är godkänd och vi har gjort dom sista valen angående elen. Jag hoppas i varje fall att detta är dom sista tunga valen.
 
Kakelofferten landade på goda 37 000 kr. Standard var vita väggar och grått golv, klassiskt, men vi ville ha något annat. Valet landade på Plant Clay Beige, färgen kommer inte till sin rätt på en datorskärm men här är en screenshot från Konradssons "kakla ditt kök/badrum":
 
 
Vi har valt som på bilden: 30x60 cm plattor på väggar och 15x15 på golvet. Anledningen till dom mindre plattorna på golvet är att dessa inte finns i 30x30 som vi annars hade valt. Våra badrum är ganska små så större plattor hade bara sett konstigt ut och blivit svårare att lägga. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så kommer vi att ha samma plattor i båda badrummen. Skillnaden är att kommoden i det mindre badrummet kommer att vara svart.
 
 
Bilderna är som sagt inte 100 men jag känner mig nöjd. Tror det kommer att bli toppen!
 
I köket valde vi standard, en vit, matt 10x30 platta som ska sättas med en halv plattas förskjutning eller halvförband tror jag att det kallas. Det tillkom lite på priset här då vi vill att kaklet ska fortsätta upp till taket bakom fläktkåpan.
 
I groventrén valde vi också standard till golvet, en mörk platta. Jag pushade för den då jag tror att det här är alternativet som kommer att passa bäst med bänkskivan vi valt därinne.
 
 
I entrén har vi valt ett mönstrat hexagon kakel som heter Terra Black/Grey. Lite dyrare men så fint! Så nöjd med detta.
 
 
Nu är ni uppdaterade på våra val av kakel och klinker!
 
När det kommer till elen så blir det en god peng där också. Har inte något slutgiltigt pris än då vi ändrat lite sedan första offerten men den låg på ca 70 000 kr. Så sjukt mycket pengar! Jag tycker inte vi lagt till alls mycket men det springer iväg.. Blir kanske en mer ingående förklaring när nya offerten är klar.
 

Elmöte

Idag hade vi elmöte!
 
Klockan halv tio sågs vi vid tomten. Vi träffade Mats och pratade med honom en stund och tog sedan en tur i huset. Det var så härligt att få gå runt därinne! Det kändes inte alls så litet som det gjorde första gången jag var där. Det enda som kändes litet är vårt "stora" badrum. Det är pyttelitet. Verkligen pytte, haha! Men det ska nog bli bra ändå.
 
Efter en liten rundvandring pratade vi mer med Mats. Bland annat om att han kommer att fota saker som sitter inne i väggarna och skicka till oss för framtida referens vid exempelvis uppsättning av hyllor och liknande så vi inte spikar/borrar/whatever rakt in i något viktigt rör eller så. Mycket bra. Pratade förstärkning i väggar i klädkammaren där det ska upp hyllor med stång under, av erfarenhet vet vi att dessa kan bli rätt tunga och därmed lossna från väggen. Hade det problemet i lägenheten.
 
När elektrikern var färdig med att bära in grejer i huset satte vi oss ner för att gå igenom elkartan. Trots att vi tittat på den innan och funderat kring lampor och uttag var det mycket vi inte tänkt på eller funderat över. Det tog lång tid att gå igenom allt och det var lite svårt att ta en del beslut. Efter att ha diskuterat alla rum så var det dags att gå en sväng inne i huset för att märka ut placeringar. Klockan var då närmare 12 så jag stannade tyvärr inte så länge då jag hade ett möte på jobbet klockan 13. Macke fick gå sista rundan med elektrikern själv. Det knorrade lite i kontrollfreaket i mig, men jag litar på Macke. Tyvärr sköts mitt möte fram så jag hade kunnat stanna en liten stund till.. men, men.
 
Jag började fota lite men hann inte klart så det blev inga toppenbilder direkt.. men här kommer några:
 
Vårt sovrum. Rakt fram är en altandörr, till vänster går man ut i en hall och svänger vi vänster igen kommer vi in i arbetsrummet. Bilden är tagen från det som blir stora klädkammaren/dressingroom.
 
Vårat pyttelilla stora badrum! Här inne ska det finnas dusch, badkar och dubbelhandfat samt toalettstol då.. 
 
Ett av dom mindre sovrummen, ett av barnens. Kändes mycket större och bättre än jag trodde. Var så rädd att dom skulle bli för små på 9.4 kvm, men det blir nog alldels lagom. Trodde att jag också tagit kort på allrummet som just nu är mitt favoritrum, men det hade jag inte.. Det ligger i anslutning till barnens rum. Blir spännande att se om det här blir Sixtens rum eller det berömda extra rummet.
 
Jag vill så gärna gå runt mer i huset nu! Känna in atmosfären och rummen, få fota mer.. längtar som en tok till nästa gång vi kan göra det!
 
Ikväll har vi gått igenom funderingar vi lämnade öppna efter elmötet. Huvudet är sprängfyllt med information och tankar, men vi är i stort sett klara. Macke ska ringa imorgon och meddela våra sista val till elektrikern så får vi se om det är något mer att ta ställning till senare.
 
91 dagar kvar.

Alla dessa val

Idag åkte vi ner till Konradssons kakel i Jönköping för andra gången. 


Efter förra gången bestämde vi oss för vilket kakel vi ville ha i köket och vilka klinkers till hallen. Efter lite funderande hemma kom vi också överens om att ta något av standardvalen i groventrén.

Men badrummen. Så svårt.

Det här har utan tvekan varit det svåraste valet för mig. Allt annat har jag haft en något sånär klar bild utav. Jag har kunnat föreställa mig köket och jag har vetat på ett ungefär hur jag vill att huset ska se ut innuti och vilka färger jag kan tänka mig och se framför mig i olika rum. Men badrummen, där har jag gått bet.

Markus har hela tiden velat ha något varmt, sandigt eller beiget. Jag har egentligen inte haft någon aning. Det finns så mycket fint vilket har gjort det helt omöjligt att välja. Jag ville dock relativt snabbt att vi skulle ha samma plattor på både väggar och golv. Det ger ett lugnt intryck. Efter lite mer funderande ville jag ha samma plattor i båda badrummen. Vi har valt en vit kommod till det stora badrummet och svart till det lilla, jag kände att det skulle kunna vara detaljen som skiljer badrummen åt. Annars gillar jag tanken på att dom ska vara enhetliga. Återigen för att få det lugna intrycket. Inte för många olika stilar i huset.

Vi gick runt länge på Konradssons och tittade, pratade och funderade. Vi bestämde oss för att gå på det jag kände med samma plattor på golv och vägg och att det skulle vara samma i båda badrummen. Tillslut valde vi några dyrare plattor som vi hela tiden gillat. Vi valde också den nyans vi vill ha på golvet i groventrén. 

Så skönt! 

Detta kakel blir det! Dock endast enkla plattor. Mosaiken eller vad det kallas på väggen rakt fram över badkaret kostar cirka 4 500 kr kvadratmetern och ja.. Lite dyrt tyckte vi.

Nu ska vi bara maila alla val till säljaren vi haft kontakt med och så får vi se vilken summa offerten landar på. Då kommer jag återkomma med bilder och mer info kring valen. 

Efter lite fler äventyr under dagen stannade vi såklart till vid huset innan vi åkte hem. Byggställningarna är nu nere! En helt annan känsla vid huset nu. Häftigt! Igår ringde Mats från IMR och berättade att dom börjat med mellanväggarna och att det är dags för ett elmöte. På torsdag ska vi träffa elektrikern och kolla lampor och uttag. Ska bli så spännande! Första gången i huset för Macke!

Nedräkningen är nu nere på tvåsiffrigt!

96 dagar kvar till slutbesiktning och slutsamråd.