Kakel och el

Nu har vi tagit dom sista tunga och kostsamma besluten - offerten från Konradssons på kakel och klinker är godkänd och vi har gjort dom sista valen angående elen. Jag hoppas i varje fall att detta är dom sista tunga valen.
 
Kakelofferten landade på goda 37 000 kr. Standard var vita väggar och grått golv, klassiskt, men vi ville ha något annat. Valet landade på Plant Clay Beige, färgen kommer inte till sin rätt på en datorskärm men här är en screenshot från Konradssons "kakla ditt kök/badrum":
 
 
Vi har valt som på bilden: 30x60 cm plattor på väggar och 15x15 på golvet. Anledningen till dom mindre plattorna på golvet är att dessa inte finns i 30x30 som vi annars hade valt. Våra badrum är ganska små så större plattor hade bara sett konstigt ut och blivit svårare att lägga. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så kommer vi att ha samma plattor i båda badrummen. Skillnaden är att kommoden i det mindre badrummet kommer att vara svart.
 
 
Bilderna är som sagt inte 100 men jag känner mig nöjd. Tror det kommer att bli toppen!
 
I köket valde vi standard, en vit, matt 10x30 platta som ska sättas med en halv plattas förskjutning eller halvförband tror jag att det kallas. Det tillkom lite på priset här då vi vill att kaklet ska fortsätta upp till taket bakom fläktkåpan.
 
I groventrén valde vi också standard till golvet, en mörk platta. Jag pushade för den då jag tror att det här är alternativet som kommer att passa bäst med bänkskivan vi valt därinne.
 
 
I entrén har vi valt ett mönstrat hexagon kakel som heter Terra Black/Grey. Lite dyrare men så fint! Så nöjd med detta.
 
 
Nu är ni uppdaterade på våra val av kakel och klinker!
 
När det kommer till elen så blir det en god peng där också. Har inte något slutgiltigt pris än då vi ändrat lite sedan första offerten men den låg på ca 70 000 kr. Så sjukt mycket pengar! Jag tycker inte vi lagt till alls mycket men det springer iväg.. Blir kanske en mer ingående förklaring när nya offerten är klar.