Tekniskt samråd

Så var det äntligen dags! Igår hade vi vårt tekniska samråd. Eller jag hade det, Markus är i Landskrona.

Så vad är ett tekniskt samråd? Det är ett möte med kommunen där man går igenom planen för bygget. Efter det här mötet får man sitt startbesked vilket ger en lov att börja bygga. Innan dess får man inte lov att starta. Jag träffade Krister, ställföreträdande stadsbyggnadchef och bygglovshandläggare (enligt mjolby.se) och Jessika från service- och teknikförvaltningen samt vår kontrollansvarige Bengt och vår säljare Andreas.

Först pratade Jessika om vattnet, dels vart ledningarna går och vilket ansvar vi har och lite om vattenmätare och grejer. Sedan pratade Bengt om hans jobb och vad han ska titta efter under bygget och så gick Krister igenom en lista.

Helt ärligt hängde jag inte helt med på allt. Det diskuterades isolering i plattan, brandisolering av väggar, radon, markförhållanden, plattan till garaget, härdatglas och olika höjder och allt möjligt. Det var massor att ta in och smälta och dom var lite förundrade över att jag inte hade mer frågor. Men jag känner mig trygg med att dom vet vad dom gör samt det faktum att vi köpt med totalentreprenad så att vi får hjälp och guidning med allt av Götenehus.

Efter mötet fyllde jag med hjälp av Andreas i en ansökan angående vatten och när det ska slås på samt sopkärl och grejer. Postade det idag så får vi se vad som händer. Avgiften för vattnet blir dyrare än vi trodde, det hade tydligen med storleken på tomten att göra, får se när den räkningen kommer..

Det bästa med mötet var ändå att Andreas berättade att husleveransen är beräknad till vecka 8 och att det innebär att huset borde vara färdigt i vecka 26! Hur sjukt är inte det??

Efter mötet fick jag ett mail från Krister med protokoll från mötet samt startbesked. Nu väntar jag på brev från Götenehus med bekräftelse på leveranstiderna Andreas pratade om samt besked om när markarbetet och arbetet med grunden startar. Andreas sa att byggarna gärna vill göra grunden innan vintern och med tanke på att den är på gång är det dags att börja.

Fatta att vårt hus ska vara färdigt om ungefär 7 och en halv månad!