Väntan, denna väntan

Här kommer senaste nytt:

Vi har haft två möten med banken som jag inte skrivit om. Där har vi pratat upplägg, byte av bank, försäkringar med mera. Kommer att skriva mer om vår finansiering framöver.

Jag har också haft mailkontakt med vår säljare Andreas. Vi har nu valt att ha en golvbrunn i garaget och bett om att byggarna ska kontakta oss då vi vill ha en offert på bygget av garaget.

Den mer tråkiga delen av mailet förklarade att vi väntar på att grund- och installationsritningarna ska bli färdiga så att byggarna kan börja med grunden. Som det ser ut nu blir dom inte klara förens veckan innan jul. Andreas och en person till ligger på för att det ska gå snabbare men det är bara att vänta och se. Byggarna ville ju gärna komma igång innan vintern men det blir ju svårt om vi inte får ritningarna snarast.

Vi har inte fått några papper från Götenehus med bekräftelse på husleveransen så vi vet inte hur säkert det är med vecka 8. Speciellt inte nu.

Det är bara att fortsätta vänta. Andreas har lovat att maila så fort han vet något.

Det är så nära men ändå så långt borta.. Åh denna väntan!!

Tekniskt samråd

Så var det äntligen dags! Igår hade vi vårt tekniska samråd. Eller jag hade det, Markus är i Landskrona.

Så vad är ett tekniskt samråd? Det är ett möte med kommunen där man går igenom planen för bygget. Efter det här mötet får man sitt startbesked vilket ger en lov att börja bygga. Innan dess får man inte lov att starta. Jag träffade Krister, ställföreträdande stadsbyggnadchef och bygglovshandläggare (enligt mjolby.se) och Jessika från service- och teknikförvaltningen samt vår kontrollansvarige Bengt och vår säljare Andreas.

Först pratade Jessika om vattnet, dels vart ledningarna går och vilket ansvar vi har och lite om vattenmätare och grejer. Sedan pratade Bengt om hans jobb och vad han ska titta efter under bygget och så gick Krister igenom en lista.

Helt ärligt hängde jag inte helt med på allt. Det diskuterades isolering i plattan, brandisolering av väggar, radon, markförhållanden, plattan till garaget, härdatglas och olika höjder och allt möjligt. Det var massor att ta in och smälta och dom var lite förundrade över att jag inte hade mer frågor. Men jag känner mig trygg med att dom vet vad dom gör samt det faktum att vi köpt med totalentreprenad så att vi får hjälp och guidning med allt av Götenehus.

Efter mötet fyllde jag med hjälp av Andreas i en ansökan angående vatten och när det ska slås på samt sopkärl och grejer. Postade det idag så får vi se vad som händer. Avgiften för vattnet blir dyrare än vi trodde, det hade tydligen med storleken på tomten att göra, får se när den räkningen kommer..

Det bästa med mötet var ändå att Andreas berättade att husleveransen är beräknad till vecka 8 och att det innebär att huset borde vara färdigt i vecka 26! Hur sjukt är inte det??

Efter mötet fick jag ett mail från Krister med protokoll från mötet samt startbesked. Nu väntar jag på brev från Götenehus med bekräftelse på leveranstiderna Andreas pratade om samt besked om när markarbetet och arbetet med grunden startar. Andreas sa att byggarna gärna vill göra grunden innan vintern och med tanke på att den är på gång är det dags att börja.

Fatta att vårt hus ska vara färdigt om ungefär 7 och en halv månad!