Inväntar känslan

Äntligen har vi fått vår pärm!


I tisdags ringde brevbäraren på och lämnade över paketet från Götenehus innehållandes vår pärm. Egentligen inget speciellt med den, den innehåller ett register, vårat ex av kontraktet och en del informationsblad. Sen har jag fyllt på den med våra bankpapper, ritningar och annat vi har sedan innan. Tanken är ju att vi ska samla allt som hör till bygget där i. Men det är så skönt att ha den hemma.

Vi trodde att vi skulle höra något från Bostadsbolaget i veckan då vår lägenhet har legat ute men det har vi inte. Sista anmälningsdag var förra söndagen, den 22a, och sist jag tittade hade 29 personer anmält intresse. Det kändes jättekonstigt att se den ligga ute. Mitt hem. Vi hade även besiktning av lägenheten, något dom börjat göra innan hyresgästen flyttar ut. Allt såg bra ut och vi fick inget att åtgärda! Så skönt! Bara att se till att vi är försiktiga när vi flyttar så dom inte ändrar sig haha!

Allt blir mer och mer verkligt och jag tror att anledningen till att jag längtat efter pärmen har varit i förhoppning om att förståelsen och känslan av att det faktiskt händer ska infinna sig. Men inte än. 

Natta var här förra helgen och frågade hur det känns att flytta hem till mamma igen och jag sa att jag ärligt inte funderat så mycket på det. Jag vet att det kommer att gå bra, vi kommer ju veta hur länge vi blir kvar och då är det nog lättare att förhålla sig till att det är lite trångt osv om det skulle kännas jobbigt. Men jag har inte tänkt på det så mycket heller för att det bara har varit en del av planerna och jag har inte fattat än att vi håller på att genomföra dom. G a l e t. Men det börjar krypa lite i mig så dom kanske är på väg.

Nästa vecka bör vi få ett besked gällande bygglovet och efter det hoppas jag på att vi kan komma igång med att välja kök och annat som behöver göras till avropet. Min förhoppning är att lyckas göra avropet innan sommaren och innan semestrarna börjar för lyckas vi med det kan bygget börja i höst. Och det är väl ganska självklart varför jag vill det eller hur? Ju fortare det drar igång ju fortare kan vi flytta in i huset!!

Uppsägning

Förra veckan sa vi upp lägenheten!

Jag letade fram vårt kontrakt som vi skrev under och Macke gick och lämnade in det på kontoret. I torsdags tror jag det var. 

Nytt är att en besiktning görs innan utflyttning så idag klockan 10 var en man här och kollade lägenheten. Vi var helt säkra på att behöva åtgärda något men vi fick inga anmärkningar! Så skönt. 

Idag låg också lite information i brevlådan, vad som ska städas och göras och så. Lite att ta tag i nu.


Känns så sjukt att vi ska flytta härifrån. Härligt men också lite sorgligt. Jag trivs väldigt bra i lägenheten och det är här jag bott längst om man bortser från när jag bodde hemma på Karusellgränd.

Lite overkligt fortfarande. Än har inte kontraktet dykt upp, borde verkligen komma den här veckan.

Det börjar så smått...

Husvisning och tomtbesök

Lycka!!

Idag hoppade jag av tåget i Mantorp. Macke mötte mig på stationen och när vi kom till bilen var Andreas där. Vi följde efter honom till ett nybyggt område där vi skulle hälsa på ett par som byggt en Björkås-villa.

Det var ett så fint hus! Det här kändes verkligen som ett hem, ett ordentligt hus. Nu har familjen bott där i 10 år cirka men det var ändå något annat.. Jag har svårt att sätta fingret på vad, men jag fick en helt annan känsla i det huset än andra nybyggda hus vi varit i. Kändes så skönt! Det var kul att se och vi fick mycket tips och råd från ägaren. 

Efter besöket i Mantorp åkte vi till Skänninge och tomten. Vi tittade på tomten och diskuterade nästkommande steg i vårat projekt. Vi satt snart på asfalten och tittade på nybyggnadskartan och flyttade runt en miniatyr av huset och diskuterade placering, gränser, avstånd, garage och framtida altan.


När vi skiljdes åt hade vi bestämt placering av huset och garaget och fyllt i och skrivit under papper för bygglovs.. öh.. någonting. Jag minns inte vad det hette. Hur som helst så har vi satt igång processen med bygglovet!

Nu är det på riktigt. Verkligen på riktigt. 

Jag kan inte fatta att det är sant.