Markarbeten

I påsk har jag varit hemma hos mamma två gånger. Jag och Sixten spenderade skärtorsdagen där och sov över medan Macke fick husera hemma med Johan. Vi var också där, hela familjen, på påskafton då det blev lite firande av min födelsedag samt påskmat. Båda dagarna tog vi en promenad bort för att besöka tomten. 
 
Första gången sprang vi på några bekanta och fick därmed också veta vem som lagt beslag på tomten mittemot, Ballerinan 7. Vi pratade lite och dom berättade lite om deras planer och tankar. Bland annat kom det upp att hela gatan lutar och att tomten behöver höjas för att undvika att det kommer ner för mycket fukt till husen. Våra tomter ligger längst ner och får allt regnvatten från dom andra tomterna typ. 
 
Jag blev rätt nervös efter det lilla mötet och hade 100 tankar i huvudet. Några dagar senare kändes det bättre och idag känns allt bra igen.
 
Igår satt jag och Macke och lade upp en liten plan om vad vi ska göra framöver. Idag ringde jag till byggnadskontoret med frågor om marken och placering av huset på tomten bland annat. Jag fick två bilder på mailen av tomten. Några av frågorna kunde hon på byggnadskontoret inte svara på så hon gav mitt nummer vidare till personerna på bygglovsenheten (tror jag det hette) men kunde inte säga när dom skulle ha tid att ringa upp. Till min förvåning ringde en herre upp (har glömt namnet) redan på eftermiddagen och kunde svara på mycket frågor. Det lugnade mig massor som fått uppfattningen om att det skulle kräva omfattande markarbeten innan tomten är byggklar men så verkar inte vara fallet. 
 
Nästa steg nu är att få ett möte med husleverantören. Där kan vi också få mer svar och förklaringar om markarbeten och annat.
 
Idag känns det spännande och verkligt igen med husbygget! Vissa dagar känns det otroligt långt borta och overkligt. Upp och ner, upp och ner.. men nu är vi på väg!