Markarbeten

I påsk har jag varit hemma hos mamma två gånger. Jag och Sixten spenderade skärtorsdagen där och sov över medan Macke fick husera hemma med Johan. Vi var också där, hela familjen, på påskafton då det blev lite firande av min födelsedag samt påskmat. Båda dagarna tog vi en promenad bort för att besöka tomten. 
 
Första gången sprang vi på några bekanta och fick därmed också veta vem som lagt beslag på tomten mittemot, Ballerinan 7. Vi pratade lite och dom berättade lite om deras planer och tankar. Bland annat kom det upp att hela gatan lutar och att tomten behöver höjas för att undvika att det kommer ner för mycket fukt till husen. Våra tomter ligger längst ner och får allt regnvatten från dom andra tomterna typ. 
 
Jag blev rätt nervös efter det lilla mötet och hade 100 tankar i huvudet. Några dagar senare kändes det bättre och idag känns allt bra igen.
 
Igår satt jag och Macke och lade upp en liten plan om vad vi ska göra framöver. Idag ringde jag till byggnadskontoret med frågor om marken och placering av huset på tomten bland annat. Jag fick två bilder på mailen av tomten. Några av frågorna kunde hon på byggnadskontoret inte svara på så hon gav mitt nummer vidare till personerna på bygglovsenheten (tror jag det hette) men kunde inte säga när dom skulle ha tid att ringa upp. Till min förvåning ringde en herre upp (har glömt namnet) redan på eftermiddagen och kunde svara på mycket frågor. Det lugnade mig massor som fått uppfattningen om att det skulle kräva omfattande markarbeten innan tomten är byggklar men så verkar inte vara fallet. 
 
Nästa steg nu är att få ett möte med husleverantören. Där kan vi också få mer svar och förklaringar om markarbeten och annat.
 
Idag känns det spännande och verkligt igen med husbygget! Vissa dagar känns det otroligt långt borta och overkligt. Upp och ner, upp och ner.. men nu är vi på väg!

Clownen 1

Idag har jag pratat med Jessika på kommunen och sagt att vi vill ha tomten! Så snart dyker det ner papper i brevlådan om betalning utav handpenningen. 
 
Det är så häftigt det här, svårt att förstå att det verkligen händer!
 
Nu har vi verkligen en tomt!

Ett bättre bankmöte

Idag träffade vi Swedbank för att diskutera ett lån. Vi har valt att ansöka om ett lån på 3 600 000 kr, det blir en kontantinsats på 540 000 kr, vilket vi delvis behöver låna till.
 
Så hur gick det?
Vi fick JA!
 
Vi kan alltså köra igång och börja planera för att bygga ett hus! Äntligen!!
 
Vår kontakt var jättetrevlig och bra och vi tittade så klart på olika fall med räntor och så men vi klarade av lånet i alla lägen ändå! Så skönt. Hon sa att hon inte förstod att Länsförsäkringar sagt nej till oss då dom vanligtvis brukar låna ut till personer som inte fått lån hos Swedbank. Mycket märkligt. 
 
Jag är i alla fall jätteglad och lättad! Ska bli kul att börja titta på allt mer allvarligt och känna att det är på riktigt.
 
Nu bygger vi hus!

Att få ett möte

Vi bokade in ett möte med Handelsbanken och kände oss försiktigt optimistiska. Så hörde banken av sig och ställde in. Eller ja, dom ville flytta mötet till en annan dag. Till sista mars tror jag det var. Jag ledsnade. Så svårt ska det inte vara att få till ett möte med en bank! 

Jag ringde till kommunen för några veckor sedan för att uppdatera dom om vårat läge. Kötiden på tomten har gått ut för oss men jag berättade att vi hade ett bankmöte inbokat och att vi har hittat en husleverantör. Det var unga problem att dom håller tomten och hon ville att jag skulle återkomma i slutet på mars.

Så när banken ställde in tröttnade jag rejält. Jag sa till Macke att det känns som att vi befinner oss i ett dödläge; vi vet inte om vi får låna pengar så vi vet inte var vi ska ta vägen. Ska vi hyra annat, ska vi bo kvar och säga upp och bygga, eller ska vi hitta på något annat, vad i så fall och... blä! Jag sa att jag är så sjukt trött på att vänta och inte veta. Jag sa också att det ska inte vara så svårt att få till ett bankmöte och att jag tyckte att vi skulle ta kontakt med Swedbank. 

Macke höll med mig så vi bokade ett möte med Swedbank. Så nu ska vi träffa dom den dagen vi egentligen skulle träffat Handelsbanken. Känns bra. Dessutom sker det denna vecka! På torsdag blir det möte och då vet vi förhoppningsvis om det blir husbygge eller ej inom den närmsta framtiden!