En liten uppdatering

Här har det varit några lugna veckor då vi inte pratat eller tänkt särskillt mycket på bygget. Skönt att ha haft en liten paus. Nu är det dock dags att dra igång igen!
 
Imorgon går vi in i augustimånad och vi startar med ett möte med Vedum imorgon eftermiddag. Markus jobbar måndagar och har inte valt att ta någon semester, vilket vi inte alls tänkte på när vi bokade mötet, så jag kommer att åka in själv. Vi har gått igenom badrummen och jag har fått lov att göra dom sista valen själv. Köket är vi helnöjda med så det ska bara bekräftas, i tvättstugan väljer vi standard och lilla toaletten blir också standard medan den stora får en bredare kommod med dubbelthandfat samt en enkel spegel med belysning. Dyrt men bra.
 
I veckan fick jag också mail från kommunen om ett tekniskt samråd. Ett möte vi ska ha för att gå igenom planerna inför bygget innan vi kan börja. Har mailat en kopia till Andreas men då han också haft semester har jag inte fått något svar ännu. Hoppas på att höra något imorgon. Ska också maila honom efter mötet med Vedum så ska vi boka in ett möte för att göra avropet. Nu är det verkligen nära!
 
Kvar för oss är att kolla vilken sorts braskamin vi kan tänkas vilja ha i framtiden, något om speciella mått då vi vill ha möjlighet att sätta in en i framtiden samt i vilka fönster vi vill ha belysning samt belysning utomhus.
 
Välkommen augusti!!

Förberett avrop

Idag hade vi möte med Andreas på Götenehus igen. Vi gick igenom huset och prickade av och förberedde avropet.

Det känns himla skönt nu faktiskt. Jag har känns mig pressad av alla val. Det är mycket att tänka på och att ta hänsyn till men tillslut satte jag en gräns. Vi kan inte göra allt från början, det är omöjligt. Ett hus är alltid ett work in progress oavsett om det är 100 år gammalt eller sprillans nytt.

Vi var inne på att ta ett annat golv, jag hade tänkt 1-stav men det kändes orimligt att lägga 76 000 kr på det. Det blir golvet som är standard, 3-stavig ek. Enkelt, klassiskt och tidlöst. Det kan ju inte bli fel. Vi valde också att gå på standarden när det kom till handtag och blandare. Sådana detaljer är helt enkelt lättare att välja när huset är färdigt, nu blir det bara omständigt. Vi funderar dock på att byta ut blandaren i köket och det skulle heller inte vara några problem om vi bara byter den. Återstår att se hur det blir.

1 augusti ska vi till Vedum och bestämma kök, badrum och tvättstuga. Efter det ska vi träffa Andreas igen och göra avropet. Tills dess har vi en liten lista med saker att fundera över; eluttag utomhus, belysning ute och i fönster, kolla på vilken sorts braskamin vi kan tänka oss i framtiden (vi förbereder bara för en nu) och något mer som jag inte har i huvudet just nu.

Vi har räknat med att det ska ta 1 till 1 1/2 år tills vi kan flytta in i huset. Innan jul 2017. Idag frågade jag om tiden. Andreas sa att han brukar inte lova saker men i det här fallet lovade han att vi definitivt kommer att flytta in innan julen! I bästa fall kan huset vara färdigt om ett år, runt semestern! Det gjorde mig så glad!

Nu känns allt lugnt och spännande igen runt huset. Ingen ångest över val eller att det ska ta jättelång tid innan det är färdigt. Längtar lite till augusti och avropet.