Tomter

Igår ringde jag till kommunen och personen som har hand om villatomterna, köplats och reservationer med mera.
 
I höstas ställde vi oss i tomtkön i Skänninge. Egentligen inte nödvändigt då det finns lediga tomter, men vi satte ändå upp oss ifall dom skulle ta slut och ha en plats så vi blir kontaktade inför släpp av nya och har förtur på dom.
 
Jag dubbelkollade med henne att vi stod med, det gör vi. Jag frågade också om hur en reservation fungerar. Hon sa att det går att reservera en tomt i en månad. När månaden är slut ska ett beslut tas om den som bokat vill ha tomten eller inte. Ska tomten köpas ska handpenning på 10% av tomtpriset läggas, annars går tomten ut som ledig igen. När en handpenning sedan är lagd ska byggnation påbörjas inom ett år. Jag är inte helt säker på det sist om bygget och året, det är något vi får titta närmare på om det blir aktuellt för vår del.
 
 
Det finns två tomter som vi tycker är intressanta, båda dessa är reserverade. Jag tog upp detta och hon sa då att på en av tomterna har den där månaden gått ut så dom måste bestämma sig och den andra blev reserverad förra veckan. Hon satte upp oss som reserver och lovade att höra av sig när hon vet något mer. 
 
Lite pirrigt är det. Skulle det vara så att en av dom blir ledig har vi ett stort beslut att fatta. Skulle båda bli köpta har vi mer tid på oss. Det tråkiga då är att det inte finns några tomter kvar som vi spontant gillar och inga nya tomter kommer att släppas förens alla är sålda.