Alternativ

Tankarna snurrar som aldrig förr.

Huset vi hittade i Skänninge var inget för oss. Både skönt och tråkigt. Tråkigt för att det hade kunnat bli bra. Vi hade kunnat bo där och renovera lite och göra det till ett hem. Skönt för att några kompisar är intresserade av det och jag var inte ett dugg sugen på budkrig med dom. Det räcker nog fint med dom många andra par som säkerligen är intresserade. 

Ett tag kändes det hopplöst för oss. Vi fick inte låna pengar av någon bank. Vi hade ett möte med Handelsbanken som blev avbokat för att "kalkylen gick inte ihop". Vi gillade inte huset i Skänninge och det finns inga andra ute. Dessutom är det totalkört med att hitta någon annan hyresrätt. Det är tjockt. 

Men så uppdagades en liten ljusglimt. Macke mailade med Handelsbanken och det verkar som att vi kan få ett möte med dom om vi hittar någon som kan ställa upp som borgenär på blancolånet vi måste ta för att få ihop resten till kontantinsatsen. Vi har pratat med våra föräldrar och pappa ställer upp som borgenär! 

Som det ser ut nu har vi följande alternativ:

Alternativ 1
Vi bokar ett möte med Handelsbanken och får förhoppningsvis igenom ett lånelöfte. Vi går ändå vidare och pratar med en till bank, dels som säkerhet men också för att förhoppningsvis kunna förhandla till oss så bra lån och räntor som möjligt. Efter det blir det ett möte till med Götenehus för att diskutera planlösningen (som vi inte är helt nöjda med än) och för att se vad vi kan spara in pengar på, val vi kan ändra och så vidare. Går detta vägen kör vi igång med att bygga. När allt är bestämt har vi fått lov att flytta in hos mamma under tiden huset byggs. Det kommer vi spara massor pengar på och kanske kommer vi komma ner i blancolånet en hel del!

Alternativ 2
Vi lägger i en högre växel och söker vidare efter en hyresrätt i Skänninge. En billigare så vi kan spara mer pengar och förhoppningsvis köra igång med huset om något eller några år istället. Då är vi åtminstone på plats i rätt stad.

Alternativ 3
Vi fortsätter leta befintliga hus. Antingen för att stanna i eller för att bo i så länge och bygga senare. För min del känns det som att om vi väl köper ett hus kommer vi stanna där så jag vet inte om jag känner att det är rätt väg. Lite riskabelt är det ändå, tänk om vi skulle gör en förlustaffär..

Såklart är ju alternativ 1 det vi kommer att lägga energi på nu. Det är det vi vill helst. Vi får se vart det tar vägen, först och främst ska vi kontakta Handelsbanken igen och se om vi kan få till ett möte nu när vi har en borgenär.