Planlösning

Här kommer bilderna på planlösningarna som utlovat! Bättre sent än aldrig...
 
Såhär såg planlösningen ut i katalogen där vi först såg den:
 
 
Vi föll för planlösningen då den hade det vi letade efter:
- en barnavdelning med två barnrum i anslutning till ett allrum och en toalett
- en föräldraavdelning med klädkammare och större toalett
- öppet mellan matplats och vardagsrum för utrymme för ett långbord och mer gemenskap
- möjlighet att få en avskärmad entré
- tvättstuga, här i kombination med groventré
- ett arbetsrum
 
Här är vår planlösning:
(har tyvärr inte en digital version så ni får stå ut med ett kasst mobilfoto)
 
Vi har gjort ganska stora förändringar som ni kan se.
- det tydligaste är spegelvändningen, detta för att huset ska passa tomten
- vi lade köket i baksidan av huset då tanken är att det ska komma till en altan där
- vi avgränsade entrén för att få en ordentlig hall och lade till en garderob med skjutdörrar
- vi lade in ett stort dressingroom/walk in closet med skjutdörrar i sovrumet och det ledde till flytt och storleksändring av badrum, arbetsrum samt klädkammare
 
Jag är vädligt nöjd med hur vi fick till planlösningen. Jag skuttade runt av glädje första gången jag såg den! Det enda jag kan känna mig orolig över är att arbetsrummet och tvättstugan ska kännas trånga. Men jag tror att arbetsrummet blir ungefär lika stort som mitt kontor på jobbet och det är det inget fel på så det borde inte vara någon fara. Tvättstugan är skitsvårt att veta såhär innan. Men då den ska inte användas som entré borde det inte vara någon fara. Hade nog varit värre om vi även skulle få plats med ytterkläder och sånt där. Jag har aldrig förstått mig på hus som har två entrér och så används bara groven. Det känns som ett sådant slöseri på kvadratmeter. Därför sa jag att om vi ska ha en entré ska den användas! Plus att jag inte vill ha en massa spring bland tvätten. Därav planerade vi för en ordentlig hall. Groven blir att använda sommartid för att hänga ut tvätt samt när Sixten eventuellt är grovt smutsig och kan gå in den vägen, tvätta av händer i vasken och bara lämna grisiga ytterkläder på golvet. Sen får vi se om det verkligen blir så. Ett som är säkert är att det inte blir särskillt mycket spring där då dörren sitter på baksidan av huset.
 
Det ska bli så himla spännande att få gå runt i det här huset sen. Huset som vi har planerat och drömt om.

Drömmer och fantiserar

Väntan börjar bli outhärdlig.
 
Jag har haft flera drömmar om huset, mycket märkliga drömmar där vi gått in i huset för att se hur långt dom kommit efter stomresningen bara för att upptäcka att det sitter uppe kakel i kök och badrum fast vi ännu inte bestämt något (och märkligt kaklat var det i badrummet också) och sedan får vi veta att det är någon annans hus. Så helt plötsligt är det färdigt och vi är hembjudna till ett pensionärspar som gjort helt andra förändringar än vi på planlösningen och utgår ifrån att vi ska ha det likadant. Så förvirrande.
 
Dessutom börjar jag fantisera mer och mer om huset under dagtid. Små dagdrömmar om hur köket kommer att se ut eller framförallt kännas, vilken färg jag vill ha i allrummet, hur stort kontoret egentligen blir och hur det ska inredas till hur vi ska gå till väga vid husmålningen och hur tomten och intrycket av hela fastigheten kommer att vara från gatan sett.
 
Än så länge har jag inte hört ett endaste litet pip från någon. Inte från Andreas och inte från byggarna om offert på garage, byggarna har inte ringt överhuvudtaget så borde ta tag i att kontakta dom. Däremot har det börjat grävas och förberedas för ytterligare en gata vid oss! Det verkar som att alla tomter nu gått åt så kommunen gör i ordning för att kunna sälja fler tomter. Lite spännande.
 
Det är så sjukt tråkigt att vänta. Vintern är här men än så länge är det ingen tjäle. Måtte allt bli klart så dom kan dra igång innan den sätter sig! Och måtte vi få några nyheter snart.
 
 
 
 Lägger upp en halvdan bild på planlösningen som jag delat på Instagram. Det kommer ett inlägg med planlösningen i original för en Björkås-villa och med våran modifierade, håll till godo!