Avrop

Ikväll träffade vi Andreas igen.

Jag har haft småångest hela dagen efter att jag och Markus satt och diskuterade igenom det sista igårkväll. Tankarna har snurrat, "är dom här rummen för små?", "har vi gjort rätt val?", "vill vi ha det såhär?" och så vidare. Antar att slutgiltigheten i valen nu blev väldigt verklig.

Det kändes i alla fall bra att sätta sig på Götenehus' kontor igen för att gå igenom valen. Vi diskuterade dom sista frågorna och tog dom sista besluten. Nu har vi skrivit under det sista pappret.

Imorgon ska Andreas stämma av med kommunen om det blir några extra kostnader eller om det drar ut på tiden då vi vill ändra husets placering på tomten. Efter det hör han av sig och vi får ta ställning till hur vi vill göra. Sedan ska papprena skickas till huvudkontoret och dom kommer sedan skicka tillbaka slutgiltiga ritningar med mera. Då planerar vi in samråd med kommunen och efter det kan bygget komma igång.

Jag var så nervös att jag var illamående. Efter all planering och alla ställningstaganden är vi färdiga. Jag är supernöjd med allt samtidigt som jag är orolig att vi tänkt/gjort/valt fel. Men i slutändan kommer vi ha vårat hus och vi har haft möjlighet att välja och ändra mycket mer än vi kunnat om vi köpt ett befintligt hus. Det kommer att bli bra. Vi kommer att trivas. Och vi kommer framförallt att kunna bo där länge.

Nu är avropet är typ gjort. Nu inväntar jag bara lättnaden.