Avrop

Ikväll träffade vi Andreas igen.

Jag har haft småångest hela dagen efter att jag och Markus satt och diskuterade igenom det sista igårkväll. Tankarna har snurrat, "är dom här rummen för små?", "har vi gjort rätt val?", "vill vi ha det såhär?" och så vidare. Antar att slutgiltigheten i valen nu blev väldigt verklig.

Det kändes i alla fall bra att sätta sig på Götenehus' kontor igen för att gå igenom valen. Vi diskuterade dom sista frågorna och tog dom sista besluten. Nu har vi skrivit under det sista pappret.

Imorgon ska Andreas stämma av med kommunen om det blir några extra kostnader eller om det drar ut på tiden då vi vill ändra husets placering på tomten. Efter det hör han av sig och vi får ta ställning till hur vi vill göra. Sedan ska papprena skickas till huvudkontoret och dom kommer sedan skicka tillbaka slutgiltiga ritningar med mera. Då planerar vi in samråd med kommunen och efter det kan bygget komma igång.

Jag var så nervös att jag var illamående. Efter all planering och alla ställningstaganden är vi färdiga. Jag är supernöjd med allt samtidigt som jag är orolig att vi tänkt/gjort/valt fel. Men i slutändan kommer vi ha vårat hus och vi har haft möjlighet att välja och ändra mycket mer än vi kunnat om vi köpt ett befintligt hus. Det kommer att bli bra. Vi kommer att trivas. Och vi kommer framförallt att kunna bo där länge.

Nu är avropet är typ gjort. Nu inväntar jag bara lättnaden.

Tillval

Nu är äntligen tillvalen klara!

Ja nu var det ett tag sedan jag skrev här och lite nytt har hänt! Efter mötet på Vedum i början på augusti fick vi tillvalslistan. Jag blev förvånad, kostnaden blev inte alls så hög som jag trodde. Vi satt på nätet och kollade på kommoder och handfat till badrummet och priserna var rejäla. Vi tog visserligen standard i lilla men i det stora badrummet valde vi dubbelhandfat i ett annorlunda material så jag trodde vi skulle hamna på cirka 100 000 kr i tillval efter det ihop med kök och tvättstugan. Men när vi fick listan låg det på 62 000 kr tror jag. Lite skillnad.

Så vi började diskutera valen innan vi helt bestämde oss och jag kollade på vilken kostnad vi var uppe i totalt för huset så här långt. Vi tyckte att vi låg bra till och bestämde oss då för att höra vad det skulle kosta att lägga en stenskiva i köket. Jag har varit så sugen på det och till min lycka bestämde vi oss för att ta det!

Då stenskivor är dyrt och en stor investering kändes det som en bra idé att åka in till Vedum igen för att titta ordentligt. Lite riskabelt att bara välja något över nätet. Så i veckan var vi inne på Vedum en snabbis för att kolla bänkskiva!

Vi valde en skiva av granit och ikväll skrev vi under tillvalslistan och har mailat den till Patrick på Vedum!

Det känns lite pirrigt och overkligt. Nu är dom stora valen gjorda. Imorgon ska jag maila Andreas (som har svarat nu) och boka ett möte för avrop! Tyvärr blir det inte den här veckan då Macke ska ner till Landskrona tisdag till fredag så först veckan efter. Då har vi också tid på oss att titta ordentligt på braskamin och utebelysning mm som vi ska ha bestämt tills dess. När avropet är gjort ska vi boka in ett möte med kommunen så ska bygget komma igång efter det.

Längtar efter att få dom här sista mötena ur världen. Har drömt en del om huset nu sista tiden så det ska bli skönt att få se att det händer något. Hoppas det kommer igång i september.

Skänningebor

Så blev Nordenkvickarna Skänningebor!
 
Hela dagen har bestått av flytt. I förra veckan röjde vi här hemma hos mamma och småpackade hos oss och idag gick stora flyttlasset. Vi har flyttat vår och Sixtens säng, byrå, skötbord, alla kläder, tvn, datorer, hygienartiklar, skafferiet och lite annat. Nu bor vi här!
 
Det kändes så konstigt att gå och lägga sig igårkväll, att veta att det var sista natten i lägenheten. Det är faktiskt den plats jag bott längst på förutom här hos mamma. Jag har trivts så bra i lägenheten och det är synd att den är för dyr för att vi ska kunna stanna det här året. Det kändes också läskigt att lämna vårt hem utan att vi har ett nytt. Det är ju inte klart och helt ärligt känns det fortfarande lite overkligt.
 
Lägenheten är också Sixtens första och enda hem. Han har också precis lärt sig att det är "hemma" och pekar mot lägenheten och säger "mmah" typ. Svårt att få det i skrift men ni fattar. Men det verkar inte gå någon nöd på Sixten överhuvudtaget. Han är med och kör på som vanligt med sitt toppenhumör. Så himla glad unge vi har alltså, helt otroligt. Hoppas det inte blir några problem framöver, idag somnade han i varje fall som en stock och har inte vaknat hittills så det är ett gott betyg. Får se hur det fungerar för oss att sova i samma rum. Det har vi ju inte gjort på ett tag..
 
Sitter på mammas nya fina altan nu och njuter av den svala sommarkvällen. Imorgon är det Skänninge marken och det har inte min hjärna fattat alls. Nu blir det en paus i flytt och röj i två dagar så kör vi igen till helgen. Fortfarande inget svar från Andreas, men det tar vi tag i nästa vecka. Nu är vi i alla fall på plats i rätt ort!

Vedum igen

Idag åkte jag själv till Vedum för ett sista möte. Kök, badrum och tvättstuga är nu färdigplanerat avseende inredning!

Nu väntar vi på att få tillvalslistan från Vedum som ska skrivas under. Efter det skickas våra val till Götenehus och sen kan vi göra avropet.

Imorgon står det flytt på schemat så fokus kommer att ligga där. Jag har inte hört något från Andreas än så vet inte om han är tillbaka från sin semester ännu. Ska pilla iväg ett mail i alla fall så får han återkomma när han har tid. Nästa vecka kanske det händer mer. Hoppas det. Nu vill jag bara få undan det sista så bygget kan starta!