Telefonsamtal

Fantastisk fredag!

Igår mailade Macke med Andreas som skickade över nya planlösningen. Sovrummet som var det enda vi hade ett klart önskemål om blev helt fantastiskt! Resten av föräldradelen blev också bra men det medförde vissa ändringar på resten av huset som vi inte alls var nöjda med. Den bärande väggen hade förlängts vilket gjorde att vi fick gå igenom entrén för att komma till allrummet och barnrummen, vilket vi inte alls ville, och dessutom förlorade vi utrymme i vardagsrummet på grund av att en garderob i entrén behövde flyttas. Tråkigt. Jag satt och funderade på olika lösningar men kom inte fram till något bra..

Idag ringde Andreas mig för att diskutera planlösningen och lite andra frågor. Det visade sig att vi missförstått varandra sist vilket gjorde att den bärande väggen förlängts som den gjort och enligt Andreas behöver den inte alls vara så lång, han trodde bara att vi ville ha det så. Jag förklarade hur vi ville ha det och vi pratade också om andra punkter, vi plockade bort en dörr och gjorde en renare öppning i en hall och bytte en altandörr mot ett fönster bland annat. Andreas lovade att göra en enkel skissändring själv och maila till mig så vi kunde se att vi förstått varandra helt. 

Vi pratade också om möjligheten för mig och Macke att besöka en Björkås-villa. Det visade sig att det finns en sådan villa i Mantorp. Den har tidigare inte kommit med i sökningar för att den byggdes för några år sedan och då hade planlösningen ett annat namn. Men det är samma hus. Han har inte fått tag på ägarna än men ska försöka igen.

Lite senare under dagen fick jag den nya skissen och den är helt fantastisk! Så perfekt den kan bli, jag är så himla nöjd och glad! 

Nu ska skissen in till arkitekten som ska revidera den och förhoppningsvis får den en ok-stämpel. 

När jag kom hem pratade jag och Macke igenom skissen och det andra jag och Andreas gått igenom. Jag ringde sedan upp Andreas för att boka ett möte nästa vecka. Tanken är då att vi skriver ett kontrakt! Vi vill ju gärna besöka en villa innan så vi ska skriva in ett förbehåll i kontraktet och avvakta med att dra igång något pappersarbete innan vi känner helt 100. Jag är 99 redan nu, jag vill bara gå i ett Götenehus och framförallt i en Björkås-villa för att få nåt om nåt en känsla av hur den är. 

Känslan just nu är så obeskrivlig! Jag är så upprymd och glad samtidigt som allt känns så overkligt.. 


En liten sneak peak, jag visar inte planlösningen förens vi fått den nya på riktigt och allt är klart. Tänk.. snart kör vi igång..