Kontrakt

Idag träffade vi Andreas på Götenehus igen. Denna gången låg kontrakten på bordet.

Planlösningen är färdig och arkitekten har färdigställt en korrekt skiss. Vi har också fått uppgift på vad det skulle kosta med tegelfasad och tagit ställning till det. Det blir inte tegel. Det skulle kosta nästan 500 000 kr extra medan en träfasad redan ingår i priset. Tyvärr en pengafråga men jag känner inte att det gör så mycket, trähus är fint det också och helt ärligt är det nog det jag har föreställt mig ändå hela tiden.

Vi gick igenom kontraktet och diskuterade även lite annat runtomkring. Sen skrev vi på! Nu ska kontraktet (som är utställt i två exemplar) skickas ner till huvudkontoret i Götene och skrivas på där sedan får vi hem ett av exemplaren plus en pärm till alla framtida papper. Vi har också beställt en nybyggnadskarta och till nästa gång vi ses ska Andreas ordna med bygglovshandlingar som ska skickas in. Den biten håller vi lite på tills vi besökt ett hus, vilket vi troligtvis kommer att göra nästa vecka. Andreas har äntligen fått tag i paret i Mantorp som byggt en Björkås-villa och ska boka in ett möte, han ville bara stämma av med oss om vilka dagar och tider som passar först. 

Det är fortfarande ganska overkligt och i bilen hem hade jag en svindlande känsla i magen. Jag kan inte riktigt förstå att det händer!

Telefonsamtal

Fantastisk fredag!

Igår mailade Macke med Andreas som skickade över nya planlösningen. Sovrummet som var det enda vi hade ett klart önskemål om blev helt fantastiskt! Resten av föräldradelen blev också bra men det medförde vissa ändringar på resten av huset som vi inte alls var nöjda med. Den bärande väggen hade förlängts vilket gjorde att vi fick gå igenom entrén för att komma till allrummet och barnrummen, vilket vi inte alls ville, och dessutom förlorade vi utrymme i vardagsrummet på grund av att en garderob i entrén behövde flyttas. Tråkigt. Jag satt och funderade på olika lösningar men kom inte fram till något bra..

Idag ringde Andreas mig för att diskutera planlösningen och lite andra frågor. Det visade sig att vi missförstått varandra sist vilket gjorde att den bärande väggen förlängts som den gjort och enligt Andreas behöver den inte alls vara så lång, han trodde bara att vi ville ha det så. Jag förklarade hur vi ville ha det och vi pratade också om andra punkter, vi plockade bort en dörr och gjorde en renare öppning i en hall och bytte en altandörr mot ett fönster bland annat. Andreas lovade att göra en enkel skissändring själv och maila till mig så vi kunde se att vi förstått varandra helt. 

Vi pratade också om möjligheten för mig och Macke att besöka en Björkås-villa. Det visade sig att det finns en sådan villa i Mantorp. Den har tidigare inte kommit med i sökningar för att den byggdes för några år sedan och då hade planlösningen ett annat namn. Men det är samma hus. Han har inte fått tag på ägarna än men ska försöka igen.

Lite senare under dagen fick jag den nya skissen och den är helt fantastisk! Så perfekt den kan bli, jag är så himla nöjd och glad! 

Nu ska skissen in till arkitekten som ska revidera den och förhoppningsvis får den en ok-stämpel. 

När jag kom hem pratade jag och Macke igenom skissen och det andra jag och Andreas gått igenom. Jag ringde sedan upp Andreas för att boka ett möte nästa vecka. Tanken är då att vi skriver ett kontrakt! Vi vill ju gärna besöka en villa innan så vi ska skriva in ett förbehåll i kontraktet och avvakta med att dra igång något pappersarbete innan vi känner helt 100. Jag är 99 redan nu, jag vill bara gå i ett Götenehus och framförallt i en Björkås-villa för att få nåt om nåt en känsla av hur den är. 

Känslan just nu är så obeskrivlig! Jag är så upprymd och glad samtidigt som allt känns så overkligt.. 


En liten sneak peak, jag visar inte planlösningen förens vi fått den nya på riktigt och allt är klart. Tänk.. snart kör vi igång..

Villa Nordenkvick

Här är en kamerabild på den senaste versionen av vår planlösning. Tror inte att jag visat den alls förut. 
 
 
Husmodellen i grundutförande heter Björkås, men här ser ni Villa Nordenkvick.
 
Förändringar kommer att ske i entrén, hallen bakom köket och föräldradelen (vårat sovrum, det större badrummet, arbetsrummet, klädkammaren och tillhörande hall).

Möte Götenehus

Idag hade vi möte igen med Andreas på Götenehus i Linköping!

Mitt huvud känns överfullt med information om huset och bygget, speciellt då jag nu är inne på min andra jobbvecka efter föräldraledigheten. 

Mycket information och frågor idag alltså. Vi har nu gått igenom planlösningen ännu en gång och det är förhoppningsvis sista gången den åker in på ändring. Föräldradelen av huset är den bit vi haft svårast att få ihop och det är eventuellt den som kan behöva ändras igen. Nu har vi bara gett ett konkret önskemål och sedan lite lösa önskningar så hoppas vi att arkitekten får ihop det på ett bra sätt. Vi har också pratat om tillvägagångssättet och vad nästa steg är om vi är nöjda med nya planlösningen. Vi har diskuterat pris och kostnader och lite annat.

Imorgon skulle Andreas ta kontakt med arkitekten och så hoppas vi att det går rätt fort att få fram planlösningen. En ny prislista blir aktuell i maj så det vore bra om vi kunde skriva kontrakt innan dess så vi får priser enligt den nuvarande. Det som blir knivigt är att vi gärna hade besökt en sådan här husmodell innan eventuellt kontrakt men vi får se vad som händer med det. Ännu en sak Andreas ska ta reda på är var vi kan titta på ett sådant hus.

Känns som att det rullar på mer och mer nu!

Lite nytt

Nu har både fakturan för handpenningen och lånelöfte från banken landat i brevlådan och flyttat in till magneterna på kylen och frysen. 


Idag har vi dessutom bokat möte med Götenehus. På tisdag ska vi dit.

Vi tar små steg i rätt riktning!