För ett år sedan

Det är nu ett år sedan vi fick godkänt på slutbesiktningen och började städa och flytta in. För exakt ett år sedan sov vi vår första natt i huset. Det har gått fort men ändå inte, som alltid när jag ser tillbaka på något.

Vi trivs väldigt bra men har fortfarande en del kvar att göra. Garaget är äntligen på gång och i höst sår vi gräs. Sen får vi se vad nästa projekt blir. Ska bli skönt att bli av med dom stora fakturorna först och främst!

Det är fullt upp nu med livet men jag är sugen på att uppdatera mer här. Vill ju trots allt kunna gå tillbaka och läsa om det senare, det är alltid kul.

På återseende!Öppet hus

Bättre sent än aldrig kommer här bilder från den 22 juli då vi hade öppet hus!
 
Vi bjöd in vänner och familj för att få visa huset för så många som möjligt på samma gång för att undvika att ha hela sommaren uppbokad med fikor. När öppet hus var över hade vi grillkväll med ett gäng vänner. En härlig dag!
 
Här kommer alltså bilderna, en hel drös och helt oredigerade.
 
 
 
Så såg det ut då. Lite har det hänt sen dess. Ska försöka ta mig i kragen och uppdatera liter mera här. Alltid kul att gå tillbaka och läsa i efterhand. Och att se bilder på hur det va.

Slutbesiktning & slutsamråd

Som ni kanske förstår har det varit fullt upp i en vecka nu och bloggen har inte stått högst upp på prioriteringslistan. Men nu så!


I torsdags, den 6 juli, var det äntligen dags. Sixten och jag tog sovmorgon och sen cyklade jag med honom till förskolan. Hemma igen kom nervositeten. Jag förberedde den sista betalningen och packade ner glas och champagne i väskan innan jag gick bort till huset.

Dom flesta var redan på plats när jag kom dit och besiktningsmannen hade börjat lite smått. Kort efter dök även Markus upp och så satte besiktningen igång på allvar. Slutsamrådet hölls typ samtidigt då besiktningsmannen bett om att skjuta på sin tid en timme, men det gick bra. Vi gick runt och tittade på det som det varit anmärkningar på på kontrollbesiktiningen och så blev det mycket prat. 

Krister från kommunen hade frågor kring garaget då det inte är på plats. Det gällde något brandskydd. Jag minns inte helt men i och med att garaget kommer att ligga närmast grannen behövde vi inte göra något med väggen på huset som vätter mot dom. Brandskyddet ska sitta på garageväggen istället. Så det måste ju upp. Han skrev in att det ska vara klart hösten 2018 så har vi tid på oss att ordna det. Återkommer angående garaget senare, när vi bestämt oss lite mer.

Vi fick mycket beröm för huset och allt såg jättebra ut! Vi hade bra värden på allt och det fanns inget att anmärka på förutom garaget. Så vi fick nycklarna och blev husägare!

Det första vi började med var att plocka upp listerna, som vi bett byggarna att lämna, och lägga upp dom på vinden. Sedan gick vi runt och nöjt av huset tills vi blev ensamma och då skålade vi!

Markus åkte tillbaka till jobbet och jag såg till att betala den sista fakturan (om vi inte hade fått godkänt skulle vi hålla inne med den betalningen) och sedan tog jag lunch.

Resten av dagen städade jag i huset. Jag hann med att dammsuga alla rum samt alla fönsterbänkar. Jag våttorkade också entrén där det var som mest smutsigt. Sedan torkade jag av i köket och snyggade till så gott det gick.

Markus kom förbi efter jobbet och vi skålade med den sista champagnen och gick ännu en runda i huset. Sedan hämtade han Sixten hos sina föräldrar och vi fick en första egen stund tillsammans innan vi fick besök vid halv sju.

Vi väntade utomhus på våra föräldrar, min syster och pappas Barbro med barnbarn och när alla var på plats kunde vi äntligen visa upp vårt hus! En så härlig känsla!

Nu är vi äntligen husägare! ♡

Da'n före da'n...

Jag kan inte fatta att vi är här. Efter ungefär ett och ett halvt år är det snart dags för slutbesiktningen och slutsamrådet. 


Vi har en liten flaska champagne på kylning och glasen är diskade, imorgon kör vi!

Inte ens en dag kvar!!

Bänkskiva och stänkskydd!

Idag har vi besökt huset två gånger!


Innan jobbet blev det ett besök för att träffa larminstallatören. Nu är bygglarmet bytt mot hemlarm. Vi fick varsin larmbricka och konto kopplade till larmet och så fick vi välja koder och grejer. Kamera och brytare samt brandlarm sitter uppe.

Sen blev det ett snabbt besök efter jobbet.

Bänkskivan är äntligen på plats! Det är dessutom kaklat. Allt gjort när vi kom dit. Det var en gubbe kvar och han blev klar när vi var där så vi hade tur att vi kunde gå in.

Luckan till torktumlaren var även den fixad!


3 dagar kvar!