Sixtens senaste dagar

Sixten har varit lika glad som vanligt, fram tills ikväll..

Efter fredagens bravader återgick allt till det normala. Sixten hade en tjusig fläskläpp som han kompletterade med ett sår med tillhörande blåmärke i pannan.

Sixten blödde lite även under lördagen så jag ringde akuttandläkaren. Dom sa dock att det inte var någon fara utifrån det jag beskrev men propsade på att vi skulle kontakta folktandvården på måndagen.

Lördagen spenderade vi med fika hos Sixtens farmor och farfar med Mackes mormor och morfar och på min mosters 65 års kalas. På eftermiddagen lämnade vi Sixten hos hans farmor och farfar där han sov över då jag och Macke gick ut och åt med Willy och Sandra på kvällen.

I söndags hämtade vi Sixten och då hade han smällt huvudet i ett armstöd på en stol och alltså fått ett sår och blåmärke i pannan.

Veckan i övrigt har varit bra. Sixten har kört på som vanligt och varit glad och i farten.

Idag hade vi tid hos tandläkaren och det såg fint ut. Precis som förra gången han slog sig och hade sönder en tand så ska vi hålla koll efter missfärgningar och varkulor och borsta ordentligt.

Igår och idag har Sixten dock ätit dåligt med mat. Ikväll vägrade han och vi fick inte ens i honom någon klämmis utan att truga och då ändå inte hela. Det hela fick sin förklaring när han sen kräktes rakt ut över min axel och rygg.

Kvällen blev inte alls som jag tänkt mig. Sixten blev såklart jätteledsen. In i duschen med honom och ett himla röj runt omkring när det torkades upp och plockades i ordning.

Efter duschen gjorde vi välling och förberedde Sixten för sängen. Han somnade och sov kanske en halvtimme innan han började gnälla. Jag gick upp och han var väldigt orolig och bökade runt massor i sängen. Efter lite grejande ställde han sig upp i sängen och kräktes rakt ut igen.

Som tur var fick han nästan inget på sig så vi behövde inte duscha honom igen. Han fick komma med ner till tvn medan Macke städade. Macke är också sjuk och var helt slut efter det. Jag borde kanske tagit det men Sixten har varit väldigt mammig på sista tiden. När Macke var i väg på mässa lärde sig faktiskt Sixten att säga mamma ordentligt. Så han ropar mycket på mig och frågar efter mig. Mysigt.

Han har varit rätt orolig nu efter sista gången men just nu sover han igen. Förhoppningsvis kan han sova igenom natten.

Imorgon blir det sjukstuga här hemma. Då Macke är dålig får jag vara hemma och vabba.

Vi vet inte om det är magsjuka men tar det som det så Sixten får stanna hemma resten av veckan. Är det magsjuka ska man vara hemma i 48 timmar efter sista kränkningen. Det skulle kunna vara att det kommer nya tänder. Sist kräktes han nämligen när det kom tänder.

Jag är lite förkyld och hostig men känner mig relativt pigg ändå. Tur det.

xoxo