Fina kängor och en ny upptäckt

Det blev ett långt inlägg om en vanlig tisdag.

Imorse var jag trött och kände mig inte helt redo att gå upp men tog mig ur sängen ändå. Sixten sov gott fram till sju ungefär, då fick jag väcka honom. Eller ja, jag sa hans namn och så vaknade han snart. Det gick ganska smidigt att ta på kläder och borsta tänderna men jag måste bli snabbare för jag blir sen in till jobbet. Sixten blev lite gnällig när jag lämnade men det var inte särskilt långvarigt då dom inte kom och vinkade i fönstret.

Jobbet var segt idag. Det är dåligt att göra just nu, hösten är lugn och jag väntar på att få in material. Satt hela dagen idag och uppdaterade kundmappar med rekohandlingar.

Det piggade dock upp mig att få gå ut på lunchen och hämta mina kängor som fått omvårdnad. Så fina dom blev!

Jag åkte hem tidigare idag då jag blev klar med tråkjobbet. Plockade upp mamma och åkte för att hämta lilleman. Mamma har sagt att hon kan hämta Sixten någon dag och ville se hur det ser ut och vart hon ska ta vägen. Lillfisen var ute och gungade och blev glad när vi kom.

Sixten röjde runt som vanligt så fort vi kom innanför dörren. Idag fick han inte chansen att smita iväg på baksidan som han brukar (när vi är tre bilar här hemma parkerar vi där). Jag bar honom in. Inte blev han ledsen för att vara ute stängd heller annars brukar han högt kräva att få gunga eller bara gå ut. Han körde på inne. Och idag upptäckte han sin navel. Jag såg att han stod med tröjan uppdragen och petade på magen och frågade vad han gjorde och konstaterade sedan högt att han hittat sin navel! Det fastnade direkt hos honom och han drog tröjan upp och ner och petade sig i naveln. Han sprang in i köket för att visa sin mormor också. Jätteduktig! Filmade lite men han blir ju så intresserad av kameran så jag vet inte alls hur dom snuttarna blev. Ingen bild tyvärr.

Tydligen hade Sixten inte ätit någon lunch idag så jag trodde att han skulle vara superhungrig. Han snodde några plommon från köksbordet (han kan dra ut och klättra upp på köksstolarna) som han tog några tuggor på och åt sedan lite av potatisen och en liten bit kött jag värmde åt honom. Han knölade dock i sig en hel del ärtor men det blev inte alls så mycket mat jag hoppats på.

Efter den lilla måltiden cyklade jag och Sixten till Östenssons så jag kunde köpa kaviar till mina mackor. Han är väldigt förtjust i att åka med på cykeln. Han gillar också kaviar så vi delade på några mackor han och jag.

Efter det blev det lite bus och så fick jag klippa naglarna på honom. Gick fort idag och sedan blev det en dusch. Första gången jag duschar honom och vi inte behöver tvätta håret. Annars brukar han alltid ha kladdat något i det men inte idag. Kläderna såg faktiskt också nästan helt rena ut. Otroligt.

Efter duschen myste vi i sängen en stund framför tvn. Sixten älskar det. Vi tittar på en massa sångklipp på Youtube, lite tvivelaktig kvalité men Sixten tycker om dom och det är ju det enda som räknas.

Han har fått välling och eftersom det har varit tyst där uppe ett tag så verkar han ha somnat.

Jag ska slappa lite till innan jag ska kika på matlistan och laga lite mat. Vi har beställt en vegetarisk matkasse som vi fick igår, blir spännande att prova!

xoxo