En olycka

Ibland blir det inte som man tänkt sig.

Fy fan. Fan fan fan fan. Idag var olyckan framme..

Det har varit en bra dag. Fullt upp! Jobbet när det är som roligast. Nu när Macke är hemma igen har jag pendlat och promenerat till och från jobbet.

Jag kom hem till mitt busfrö, Macke var iväg och spelade bandy. Hängde upp tvätten och startade tumlaren. Efter lite bus var det dags för mat till Sixten och han fick i sig en bra portion potatis och kött.

Efter maten envisades han med att klänga på en av köksstolarna och peka mot fruktskålen. Banan skulle han ha. Så stod han på köksstolarna lutad mot ryggstödet och tog tuggor av bananen. Ibland vände han sig om och grekade lite innan han vände sig om efter en ny tugga banan.

Helt plötsligt tappar han balansen och ramlar framlänges och slår i framtänderna i köksbordet. Det forsar blod. P a n i k .

Sixten är jätteledsen och det rinner blod ur munnen på honom. Jag lyfter upp honom i famnen och gräver ut bitar av banan i munnen samtidigt som jag försöker se hur det gått. Han är utom sig.

Mamma ringde efter Macke medan jag bär runt på Sixten och försöker lugna honom och torka bort blodet. Han ber om sin snuttis (nytvättad) som genast blir nedbäddad då han stoppar den i munnen. Jag ringer 1177 och försöker ladda telefonen och få Sixten att förstå att vi inte kan använda den. Läppen på honom svullnar upp ganska omgående men han lugnar ner sig snart och det blöder mindre och mindre.

Macke ringer snart upp mamma och jag svarar och förklarar kortfattat läget. Han skyndar sig hem.

Det tar cirka 45 minuter att komma fram till 1177. Mjölktänder är inget akut. Och då han inte blöder längre verkar det inte vara någon fara. Jag fick nummer till akut tandläkare ifall att han skulle blöda imorgon. Ifall tänderna ser skadade ut eller om det ser ut att dom flyttat sig ska vi ringa folktandvården på måndag. Det kommer vi att göra i vilket fall som helst så får dom ta ställning till om vi ska komma dit eller inte. Jag kommer också anmäla skadan till vårt försäkringsbolag ifall det skulle visa sig vara skada på han permanenta tänder senare.

Jag känner mig så dålig just nu. Som en dålig förälder. Det här är andra gången han slår i sina tänder. Sist gick en tand av. Nu vet jag inte riktigt hur det ser ut. Strängen såg inte ut att vara av enligt Macke, men en svullen överläpp och ett sår i tandköttet är det i varje fall. Vi får se hur det ser ut imorgon.

Ledsen och trött var Sixten efter allt. Han satt med Mackes telefon medan jag pratade med en sköterska. Efter det fick han glass. Två glassar blev det. Vi trodde han valde fel smak först men sen verkade det som att det gjorde ont att äta den så mamma matade honom glassen på sked och det gick bra.

Det blev en snabb dusch och ombyte innan vi gjorde välling och la honom för kvällen. Vi struntade i tandborstningen nu ikväll. Kändes schysstare att låta det vara då han verkade vara lite öm i munnen.

Inte riktigt hur jag hade föreställt mig kvällen...

Jag borde gått och lagt mig för länge sen. I natt var Sixten ledsen och kvällens röra har tagit ut sin rätt på mig och jag hade behövt all sömn jag kan få. Men jag behövde tid att bara få sitta lite och slösa tid.

Imorgon blir en bättre dag. Massa roligt inplanerat.

xoxo

#1 - Annica

Nämen usch o fy vad tråkigt o jobbigt för er alla. Ajajajaj!
Hoppas nu att det gick så pass bra som det kunde. Bra att ni ändå tar tandläkaren på måndag. Kramar