Studiedag

Idag har vi haft en härlig familjedag!

Sixten har haft studiedag idag så jag och Markus tog båda ledigt för att umgås hela familjen!

Vi valde att åka till simhallen, som dom allra flesta tänker en sådanhär dag. Vi var beredda på att det skulle vara fullsmockat men det var faktiskt ganska lugnt!

Klockan halv tio var vi på Lundbybadet. Markus och jag körde sten-sax-påse igår och Markus förlorade. Vilket innebar att han fick ta Sixten! Haha, vilka kärleksfulla föräldrar vi är va?

Det blev en hel del bad och bus i varje fall! Sixten älskade det. Och han var jätteduktig därinne, tog det ganska försiktigt och höll oss i händerna när han kände att det var lite läskigt att gå själv. Han tuffade snart till sig och vågade åka själv i rutschkanorna och ville gärna gå i alla bassänger. Hur djupa dom än var! Lite vågat.. Men allt gick jättebra!

Vi var där i nästan två timmar. Duschen efter och ombytet gick bra, jag kunde höra Macke och Sixten genom väggen i omklädningsrummet. "Ska du komma här Sixten? Aa, hålla den. Kan jag få den? Taack. Här är våra grejer Sixten. Sixten! Här är våra grejer!" Haha så mysigt!

Sixten fick en klämmis i bilen efter badet medan vi åkte för att hämta en jacka Macke fått genom jobbet. Efter det stannade vi och hämtade sushi och då började ögonen bli tunga på Sixten. Han somnade på vägen hem och det var inga problem alls att lyfta honom ur bilen in till sängen.

Jag och Macke kunde äta i lugn och ro. Macke har blivit helt frälst i sushi och övertalade mig till dagens lunch. Rätt gott faktiskt.

Sixten sov i nästan tre timmar! Markus passade också på att slumra en stund. Jag slappade och åkte sedan in till jobbet en sväng för att hämta en köttlåda! En kund har köttdjur och vi kunde beställa en låda på 10 kg om vi ville. Många på jobbet som gjorde det och idag kom dom! 5 kg nötfärs och 5 kg hemliga bitar. Lådorna var inte märkta så det var blandat. Vi fick entrecote, fransyska, nötbog, innan- och ytterlår.

När jag kom hem var båda killarna vakna och Sixten hade fått mat. Vi klädde på oss och tog en promenad till Östenssons. Sixten pekade glatt på Mackes nya jacka och sa "acka!". Han pratar mer nu och försöker verkligen få till ord. Både jag och Sixten var klara före Macke idag, vilket sällan händer och Sixten, som gått ut, stack huvudet förbi dörrkarmen och ropade "pappa!" som för att skynda på honom. Haha gosunge!

Påväg till Östenssons mötte vi farmor och Betzy så vi tog sällskap till affären där vi mötte upp farfar och så handlade vi, fast på varsitt håll. Sixten fick lov att springa runt lite.

Vi knallade sedan hem och lekte lite innan vi satte igång med middag. Macke grillade en bit av köttet vi fick och så gjorde vi pommes till. Sixten åt mest pommes och ketchup. Han älskar ketchup. Helt plötsligt började Sixten klappa händerna och då började Macke sjunga just "klappa händerna när du är riktigt glad". Jag klappade med och Sixten tyckte det var jättekul. Han börjar bli bra på att klappa på rätt ställe och när Macke sjungit färdigt bad han om mer! Jättemysigt!

Efter maten blev det tandborstning, pyjamas och att titta lite på tv innan det var läggdags.

Det har varit en jättehärlig dag!

Sixten kan säga mamma och pappa rent. Han gör det inte alltid men det blir allt oftare. Idag sa han också "äta" jättebra. En annan sak han lärde sig idag var att han heter Sixten. Vi sa pappa och Sixten pekade på Macke, vi sa mamma och han pekade på mig och så sa vi Sixten och då pekade han på sig själv!!

Vår stora kille, vårt barn. Grattis älskade Sixten på din ett och ett halvårs-dag! ♡