Hej, hej!

Hej bloggen och alla ni tappra själar som tittar in här!
 
Livet rullar på här och allt är väl. Dammar av datorn och skriver ett litet inlägg tänkte jag. Sonen var envis och ville inte alls sova trots att han bestämd hävdade det innan läggdags och krävde välling. Rackarunge. Ett bestämt godnatt, en hel del gnällgråt och flera minuter senare sover han äntligen i en mindre bekväm ställning på sin solkudde.
 
Sommaren är här och jag har semester. Min första vecka är till ända idag och den andra väntar precis runt hörnet. Tre veckor blir det för mig. Alldels lagom, jag kände inte samma längtan som många andra har gjort då jag precis börjat jobba igen. Fyra månader sedan jag var föräldraledig på heltid och så har jag ju jobbat 80 % då Macke jobbat måndagar. Min sista semestervecka, vecka 32, börjar vi skola in Sixten. Inskolningen sker också under vecka 33 och den veckan börjar med studiedag så jag kommer inte börja jobba heltid förens vecka 34. Så det blir en liten mjukstart efter semestern. Kommer bli tungt att jobba heltid känns det som nu, men vi får se. Kanske kommer att gå jättelätt!
 
Jag trivs väldigt bra i alla fall, på jobbet. Fick förfrågan att börja inne i Linköping då dom behövde folk där vilket jag tackade ja till. Det går jättebra, alla är trevliga och jag börjar komma in i uppdragen och pendlingen är lika lång som till Motala. Ett tag till, i höst flyttar kontoret till Tannefors så det blir en bit längre för mig, men fint kommer det bli! Helt nya fräscha lokaler som cheferna bestämt helt över tillsammans med en arkitekt. Lyx!
 
Annars är det en rätt stor sak på gång som jag inte alls nämnt här i bloggen - vi ska bygga hus! Drömmen håller på att besannas och vi är mitt uppe i planering av vårt husbygge. Fantastisk och helt otroligt! Hela våren har bestått av möten, funderingar och planering och vi är nu inne i slutfasen och bygget kommer startas i höst, inget datum är satt ännu och inflyttning sker förhoppningsvis om ett år, sensommar/höst 2017! Vi har köpt en tomt i Skänninge och kommer alltså att flytta tillbaka till vår hemort.
 
Flytten sker faktiskt redan nu på tisdag. Vi är nu uppe mitt uppe i ett mindre flyttkaos. Vi kommer att flytta hem till mamma för att spara pengar, hon bor dessutom väldigt nära tomten vilket kommer kännas så bra då vi lätt kan gå bort för att följa bygget! Vi kommer att flytta det nödvändiga till mamma men dom flesta möbler och saker ska magasineras. Lägenheten har vi kvar till den sista augusti så vi har gott om tid på oss att röja och packa, vilket känns skönt.
 
Detta har varit en stor anledning till att det har varit så tyst här inne. Jag ska nu också avslöja att tystnaden också beror på en annan blogg.. jag bloggar nämligen om bygget! En liten hemlig länk har legat gömd i min meny i några månader men jag tror ingen har upptäckt den. Idag gör jag den fullt synlig, ska även försöka få in den så den finns i menyn om ni läser bloggen via mobil. Den bloggen är dock än så länge lösenordsskyddad men tänker häva det under augusti. Kanske redan imorgon! Håll till godo :)
 
 
xoxo
 

Uppdatering: Råkade bli ett nytt utseende på bloggen med tema byte. Bloggen om husbygget heter Husdrömmen och ni hittar den under länkar. Både på dator och i mobil. Fast den är fortfarande låst.. Håller er på halster, ni nyfikna.