Nagelstämpla

Nu har alla saker jag beställt kommit.

Båda mina grabbar är sjuka så kvällen har jag spenderat vid köksbordet där jag målat naglarna medan dom sover.

Alla nagelgrejer och det andra jag beställt från Aliexpress har äntligen kommit.

Tänkte att jag skulle visa er nagelstämplingen jag gjort.

Jag har köpt åtta plattor som är graverade med olika mönster och figurer, stämplar och skrapor.

Den stora plattan har till största delen julmotiv och några påsk. Två av dom små runda har olika småmönster samt en med en större fjäril. Resterande fem plattor har Harry Potter-motiv. Tyvärr upptäckte jag när jag fick hem dom små plattorna att dom är fejk så trycken är inte helt okej gjorda men dom fungerar att stämpla med. Trist.

Tre olika stämplar med olika skrapor.

Nu har jag inte tagit några bilder på hur det går till men jag kan förklara. Först målade jag naglarna med det som blir bakgrundsfärg, i det här fallet vit med en accentnagel på varje hand (ringfingret) som blev grönblå. Jag valde en platta och ett mönster jag ville använda. Sedan målade jag på mönstret med nagellack. För mönstret på dom vita naglarna valde jag det grönblå lacket och för ringfingrarna tvärtom. Nagellacket skrapade jag sedan ut över mönstret med en skrapa innan jag tog en stämpel och tryckte mot mönstret. Då fick jag mönstret på stämpeln och kunde sedan stämpla det mot nageln. Sedan torkade jag av plattan och stämpeln innan jag gjorde om allt och stämplade nästa nagel. Det finns mängder med videos på Youtube om ni vill se hur det faktiskt går till.

Mitt första försök gick inget vidare..

Gjorde detta i veckan när stämplarna kommit. Motiven är från julplattan.

Det verkar lättare än vad det är men efter att ha läst lite tips och trick gick det mycket bättre ikväll.

Detta använde jag ikväll. All in one lack från Essie (underlack och topplack), Blanc från Essie (vitt som grund och till motiv på ringfingrarna), Deviantly Daring från China Glaze (grund på ring och till motiv på resterande), platta 034 (Harry Potter-motiv) och skrapa och stämpel.

Ja, jag är inte bäst på att måla naglarna så bortse från det ojämna vid nagelbanden, haha.

Ja det här är kul! Gick mycket bättre idag. Dock föll inte den svarta stämpeln mig i smaken, den var alldels för hård. Mina naglar är lite böjda så jag hade svårt att få mönstret att täcka hela nageln. Borde ha bytt till den rosa som jag använde i veckan för den var mycket mjukare och passar nog mig bättre. Sen hittade jag idag en skrapa dom funkade riktigt bra, kul!

Nu vill jag bara köpa nya lack och testa mera! Haha Det vita lacket är tillexempel inte så täckande så motivet blev rätt svagt på ringfingrarna. Men det här är så kul! Det svåraste skulle jag säga är att ha tålamod. Du ska gärna lägga ett underlack på nageln som ska torka. Sedan den färg du vill ha som grund som också ska torka. Efter det kan du stämpla och sedan måste du vänta en bra stund så att allt har torkat innan du lägger ett topplack. Topplack ska skydda allt men lägger du det för tidigt och drar för hårt med penseln kan du förstöra motivet då det blir utsmetat, vilket jag upptäckte i veckan vid mitt första försök. 

Kul grej som sagt! Och ganska enkelt för att få lite roligare naglar.


xoxo
#1 - Annica

Jätte läckert :)
Såklart så gillar jag mest den med stjärnorna:)
Men allt är jätte fint :)
Kramkram.