I lördags

Backluckeloppis och extremlopp.
 
I lördags blev det en tidig morgon för att ta sig ut på Mjölbys längsta gata för att kränga grejer. Min mamma hade bestämt sig för att testa på backluckeloppisen och jag hängde på i hopp om att kunna bli av med lite saker. Vi var aningen sena så vi fick stå långt upp, typiskt med tanke på att jag bor så bra till annars, men men. Det små regnade på morgonen och det kom en del droppar under dagen men det var inte alls farligt. Att sälja grejer sådär var urtråkigt, jag gillade det inte alls. Vi hade väl inte något som var särskillt eftertraktat men helt allvarligt var folk så tråkiga. Dom frågade om priser och var inte ens intresserade av att pruta, wtf liksom. Eller jo, en dam ville pruta ner på ett par stövlar, på 50kr. Nej, det var inget för mig det där och jag blev inte av med något alls. Mamma lyckades bli av med lite. Nåja, bättre lycka någonannanstans.
 
Det bästa med att sälja var väl att det kom lite folk vi kände igen och pratade med oss. Min moster Agneta kom och stannade med oss tills vi valde att lämna och hon bjöd på korv och festis, det var lite festligt. Träffade också min ena morbror och hans fru vilka jag inte träffat på flera år.
 
Markus var hemma och laddade inför MVLT Extreme run, ett cirka 8km lång lopp med hinder i Skänninge. Tyvärr krockade loppet med loppisen så jag och Sixten kunde inte följa med in till hans start.
 
Mamma och jag valde dock att åka lite tidigare så vi packde ihop oss vid halv två ungefär. Vi lämnade av grejer hos mig och hämtade saker till Sixten innan vi åkte hem till mamma där vi lämnade av hennes saker. Agneta mötte upp oss hos mamma och så åkte vi vidare upp till Väderkvarnsbacken för att kolla. Alla starter hade redan gått när vi kom dit så det fanns inte mycket att titta på. Vi körde ut och tittade lite vid grushålan och fortsatte sedan ner till Preem och kohagen. Där träffade vi på min pappa och pratade lite med honom och då kom Macke på banan! Vi hejade på genom bilrutan. När han försvunnit ur sikte och vi pratat klart med pappa åkte vi ner mot idrottsparken där målgången var och promenerade mot banans färdriktning en bit innan vi började gå mot idrottsparken. På väg in ser vi Macke och hejar på honom genom ingången och följer honom när han tar sig in mot elljusspåret sedan väntade vi vid mål tills han kom in.
 
Tog dom här bilderna från Facebook, vet inte vem/vilka som tagit dom.
 
Det var riktigt kul att se och få heja på Macke när han sprang. Det var mycket rörelse i stan och det var kul att titta på folk vid målet. Pappa kom ner till målet också och stod med oss och väntade. En stund efter Macke kom Ann och Linus så jag och Sixten hejade på dom också.
 
Dagen avrundades med mat hemma hos mamma och slapp för oss i soffan på kvällen. Macke berättade om loppet och ville få med mig till nästa år. Det verkar kul men jag vet inte det jag...
 
 
xoxo

Liseberg

Äntligen blev det Liseberg!
 
Jag, Markus, Sixten och Josefin åkte till Göteborg lördagen den 5 september för att möta upp Jonna, Eric, Thomas, Amanda och Jonas och besöka den stora nöjesparken. Vädret var inte ritkigt på vår sida men vi klarade oss hyfsat undan regnet under dagen och köerna var inte så farliga ändå. Det hjälpte också att vi förbokat entré och åkpass och då fått expresspass på köpet.
 
Det är något visst med Liseberg, Jonna sa något om att jag var som ett barn på julafton när jag nöjt viftade med handen när jag fått på mitt åkpass. Jag vet inte vad det är men jag blir glad och sprallig så fort jag sätter en fot inne i den där parken. Det är kul!
 
Markus valde att avstå från åkande och vara Sixten-vakt hela dagen. Jag fick utlopp för min lust att åka karuseller som byggts upp sedan förra året då jag varken kunde besöka Liseberg eller åka på Skänninge marken på grund av det lilla Sixten-fröet i magen. Jag är så glad att Josefin kunde följa med och göra mig sällskap. Det blev som en liten systerdag för oss. Vi var så många så vi delade upp oss under dagen.
 
Allt gick väldigt bra med Sixten också. Han klagade inte alls mycket och sov en hel del om jag förstod det rätt. Jag var lite orolig för hur det skulle gå med mat och så men det finns ett jättefint amningsrum på Liseberg med det mesta föräldrar och bebisar kan tänkas behöva som vi utnyttjade så det löste sig fint.
 
 
Jag och Josefin valde expresspass till Balder, Helix och Mechanica, dom karuseller vi antog det skulle vara mest kö till. Dagen startade med Lisebergbanan som är en klassisk uppvärmning enligt mig. Efter det blev det mat för alla, inklusive Sixten och efter det delade vi på oss. Jag minns inte i vilken ordning vi åkte allt men expresspassen utnyttjades i alla fall. Helix fick vi dock lov att åka om då det spöregnade första gången vi åkte vilket gjorde det helt omöjligt att se något alls vilket förstörde upplevelsen en del. Då vi ändå blev lite blöta i det lätta regnet tog vi en tur i Kållerado med Jonna och Amanda, det är ju omöjligt att åka den utan att skratta! Mechanica tog vi två gånger också då det inte var så lång kö första gången. Jag imponerade på mig själv och tog mig upp i Atmosfear (landets högsta fritt fall). Jag vet fortfarande inte om jag gillade den eller inte.
 
Andra gången jag och Josefin skulle åka Mechanica och står och väntar i kön säger Josefin "han vann" och jag vänder mig om och tittar in mot parken där jag ser Macke står med en stor Toblerone! Lycka! Då Macke inte åkte något passade han på att spela på hjul och han fick ett gäng tior av mig att spela för och då speciellt på Toblerone-hjulet. Äntligen har jag fått vara med om en sådan vinst, så kul! Och gott ;)
 
 
 
Det var en toppendag och jag är så glad att vi kom iväg! Nu har jag stillat mitt karusellbegär för ett tag.
 
 
xoxo