Barngrind

Äntligen har vi fått upp barngrinden!

Som vi har funderat på hur vi skulle barnsäkra den lilla men långa trappen i vardagsrummet. Det har varit många tankar hit och dit. Jag ringde faktiskt hyresvärden och bad om råd men fick bara svaret "jag skulle säga att det är omöjligt". Tråkigt bemötande tycker jag och jag sa också att det kändes tråkigt om vi skulle behöva flytta bara för att vi fått barn.


Hur som helst hittade vi den här grinden på nätet! Den säljs främst som skydd för braskaminer och liknande men går lika bra att använda vid större öppningar som i vårt fall. Tur hade vi också då det var kampanj på sidan vi beställde ifrån, det sparade vi några hundralappar på. Dock fick vi köpa till en extra bit i efterhand då grinden inte täckte trappen i original så att säga.

Nöjda!


xoxo 

Pasta med champinjoner och broccoli

Idag lyckades jag otroligt bra med lunchen!

Dom som känner mig vet att jag inte är så förtjust i att laga mat. Jag överlåter mer än gärna den delen till Macke som tycker att det är kul.

Idag fanns det ingen matlåda hemma så jag bestämde mig för att laga något istället för att plocka ut något spännande, som köttbullar, ur frysen.

Det blev pasta med champinjoner och broccoli och oj så gott! Sjukt nöjd här.


För nyfikna stekte jag broccolin och svampen samtidigt som jag gjorde pastan. Hade i matlagningsgrädde, örtsalt, en liten vitlöksklyfta, en tärning svampbuljong och lite majsstärkelse för att kräma till såsen. När pastan och såsen var klara blandade jag ihop dom. Rätt snabb och enkel mat.


xoxo

En dag på stan

Idag har vi spenderat lite pengar.

Sixtens farmor hörde av sig igår och undrade om vi ville hitta på något. Det ville vi, så vid 10 idag kom hon in och vi gjorde oss färdiga och gick ut en sväng.

Vi gick i affärer och pratade. Sixten blev på toppen humör när jag pratade med honom och berättade att vi skulle möta upp hans pappa för att äta lunch. Han skrattade i vagnen och fick folk runt omkring honom att le. Mysunge! Det blev lunch på Nyfiket och sedan en till liten tur i affärerna.

Vi kom hem med flera bodys och två pyjamasar till Sixten, en hoodie till mig och så köpte farmor ett fint ljus åt oss där intäkterna går till Rosa Bandet.


Nu sover Sixten och jag myser i min hoodie. Jag tänkte inviga ljuset, äta något och mysa för mig själv. Macke är ute med jobbet idag också så vi är ensamma, det tar vi igen imorgon för då blir det fredagsmys! 


xoxo

Tröttis

Fick lite kritik för dåligt bloggande av min far..

Jag har laddat ner blogg.se's app och borde kunna skriva oftare men det är ovant att blogga på mobilen. Plus att jag inte tänker på bloggen längre. Förut kunde jag komma på saker att skriva då och då men nu var det så länge sen att jag stängt av det tänket.

Allt är bra med mig och oss i alla fall. Är så trött bara, borde egentligen gått och lagt mig redan för att ta igen sömn men så smart är jag inte.. Sixten sover sådär, vaknar ofta på nätterna. Vi provar oss fram med mat och välling i hopp om att få honom att sova mer. Vi får se hur det går.

Igår var vi på akuten med Sixten. Han och jag låg själva i sängen och då ramlade han ner. Vi brukar ligga tillsammans alla tre och då ligger Sixten i mitten men nu hade Macke gått ner och lagt sig på soffan så då var det öppet på ena sidan och Sixten kröp förmodligen till kanten. Jag vaknade av dunsen och att han skrek. Han verkade må bra efter och vi kunde inte se några skador och han verkade inte ha ont någonstans men han kräktes två gånger så vi ringde 1177. Dom sa åt oss att åka till Motala för säkerhetsskull så det gjorde vi. Sixten undersöktes och sedan blev vi kvar i några timmar innan vi fick åka hem. Dom kunde inte heller se att han fått några skador och han fick behålla maten vi gav honom så vi skulle bara vara uppmärksamma på om han kräktes mer och blev slö men han var sitt vanliga jag så ingen skada skedd. Tack och lov!! Nu sover vi absolut inte själva i sängen något mer!

Mitt projekt går sakta framåt. Det är svårt att komma åt med tid att jobba på det och jag behöver mycket plats. Dessutom grubblar jag lite på hur jag ska gå tillväga med vissa delar så det drar också ut på tiden. Hoppas dock på att kunna greja lite med det i helgen.

Idag fyller Josefin år så vi har haft lite kvällskalas här. Hon och mormor och morfar var här hos oss och kalasade på räkmacka och tårta! Mysigt att träffas allihopa. Ja alltså Palmgrens. Macke är inte hemma, han är ute med jobbet. Grattis till Josse i alla fall! På lördag ska vi äta middag och då får hon present :)

Nää, nu avslutar jag. Nattis!


xoxo

Ny telefon

Jag har blivit med ny telefon!

Igår när Macke kom hem sprang jag runt och packade inför babysimmet. Han ville att jag skulle komma ner och kolla posten, lite disträ plockade jag ihop det sista och gick till köket. Där hade jag bland annat ett kuvert från min operatör.  

I kuvertet fanns ett nytt simkort, ett nanosim. Jag blev förbryllad. Det stod att det tillhörde mitt nummer och att det skulle aktiveras och så vidare. Jag förstod inte alls, varför hade dom skickat ut detta till mig? Det frågade jag mig också högt och Macke svarade att "det kanske kan ha något med den här att göra" och höll fram en liten vit låda.


Så min mycket generösa make har köpt en telefon till mig! Han tyckte att jag tagit för lång tid på mig att bestämma mig och göra slag i saken då min Nokia börjat tappa livslusten.

Jag är hur glad och nöjd som helst! :) 


xoxo