Barngrind

Äntligen har vi fått upp barngrinden!

Som vi har funderat på hur vi skulle barnsäkra den lilla men långa trappen i vardagsrummet. Det har varit många tankar hit och dit. Jag ringde faktiskt hyresvärden och bad om råd men fick bara svaret "jag skulle säga att det är omöjligt". Tråkigt bemötande tycker jag och jag sa också att det kändes tråkigt om vi skulle behöva flytta bara för att vi fått barn.


Hur som helst hittade vi den här grinden på nätet! Den säljs främst som skydd för braskaminer och liknande men går lika bra att använda vid större öppningar som i vårt fall. Tur hade vi också då det var kampanj på sidan vi beställde ifrån, det sparade vi några hundralappar på. Dock fick vi köpa till en extra bit i efterhand då grinden inte täckte trappen i original så att säga.

Nöjda!


xoxo 

Pasta med champinjoner och broccoli

Idag lyckades jag otroligt bra med lunchen!

Dom som känner mig vet att jag inte är så förtjust i att laga mat. Jag överlåter mer än gärna den delen till Macke som tycker att det är kul.

Idag fanns det ingen matlåda hemma så jag bestämde mig för att laga något istället för att plocka ut något spännande, som köttbullar, ur frysen.

Det blev pasta med champinjoner och broccoli och oj så gott! Sjukt nöjd här.


För nyfikna stekte jag broccolin och svampen samtidigt som jag gjorde pastan. Hade i matlagningsgrädde, örtsalt, en liten vitlöksklyfta, en tärning svampbuljong och lite majsstärkelse för att kräma till såsen. När pastan och såsen var klara blandade jag ihop dom. Rätt snabb och enkel mat.


xoxo

En dag på stan

Idag har vi spenderat lite pengar.

Sixtens farmor hörde av sig igår och undrade om vi ville hitta på något. Det ville vi, så vid 10 idag kom hon in och vi gjorde oss färdiga och gick ut en sväng.

Vi gick i affärer och pratade. Sixten blev på toppen humör när jag pratade med honom och berättade att vi skulle möta upp hans pappa för att äta lunch. Han skrattade i vagnen och fick folk runt omkring honom att le. Mysunge! Det blev lunch på Nyfiket och sedan en till liten tur i affärerna.

Vi kom hem med flera bodys och två pyjamasar till Sixten, en hoodie till mig och så köpte farmor ett fint ljus åt oss där intäkterna går till Rosa Bandet.


Nu sover Sixten och jag myser i min hoodie. Jag tänkte inviga ljuset, äta något och mysa för mig själv. Macke är ute med jobbet idag också så vi är ensamma, det tar vi igen imorgon för då blir det fredagsmys! 


xoxo