Första advent

Nu börjar julmyset!

Idag har vi röjt här hemma, städat och pyntat. Vi har faktiskt satt upp granen redan nu. Jag läste någonstans att traditionen med gran från början hade med advent att göra så jag kom på en ny grej jag ville testa. Så i år kör vi på att pynta granen lite varje advent. Nu satte vi bara upp den då den har inbyggd ljusslinga. Nästa advent lägger vi på tex våra girlanger och så nästa julkulor. Sista vore det ju läge för stjärnan och kanske något mer men en stjärna har vi inte så kanske borde införskaffas.. Vi får se hur det blir! 

Nu har jag röjt färdigt för idag och sitter i soffan framför en av dom mysigaste julfilmerna - The Holiday! Jag ska bara mysa och ta det lugnt nu, jag har nedervåningen för mig själv! Macke och Sixten sover. Macke behövde ta igen sig efter ha jobbat nere på DreamHack torsdag och fredag. Så det är jag och tvättmaskinen som är igång här nere..


En bild på ett utav nytillskotten bland pyntet i år, en stoor stjärna. 


xoxo 

Gräsänka

Sitter uppe lite längre.

Det är så tyst här hemma. Sixten sover och Macke är iväg på jobb.

Jag har haft en lugn kväll. Sixten har vaknat några gånger men jag har ändå fått mycket tid för mig själv. Jag kunde se nästan hela avsnittet av Big Brother ikväll utan avbrott. Jag har hunnit se över min ekonomi och jag har ätit i lugn och ro också. Jag har spelat ifatt mina dagliga utmaningar i diverse patienser och jag hann ta en lite längre dusch och tvätta håret. Värsta lyxen. Detta trots att jag är själv hemma med lilleman. Ibland går det bra!

Det är mörkt ute och jag saknar snön lite. Tankarna ikväll har cirklat runt olika julklappsidéer och när och var dessa ska inhandlas/ordnas. Det bubblar av julkänslor som vill ta ut sin rätt och jag längtar till söndag och första advent då jag kan börja pynta! Decembermånad är så mysig med all förväntan och uppladdning inför julen. I år blir det extra mysigt då det är Sixtens första och min och Markus första som föräldrar! Ska bli så kul att få starta nya traditioner för vår lilla familj!

Nu har jag gjort en mental liten to do-lista inför imorgon (vilken jag borde skriva ner så att jag inte glömmer något) som jag behöver ta tag i. Det enda som återstår ikväll är att försöka stänga ner tankeverksamheten och göra mig klar för sängen och få lite sömn. Lättare sagt en gjort, det finns för mycket kul att klura på!

Men det är bara att försöka, godnattis!


xoxo