31 (30+2)

Jag tänkte att det kunde vara dags med en så kallad gravid-uppdatering.
 
Nu är vi i slutet på januari och för tillfället befinner jag mig i vecka 31. Det här med veckor och hur det räknas kan tyckas vara helt obegripligt innan det är dags för en själv att börja räkna. Vecka 31 innebär i alla fall att jag har gått 30 fulla veckor och just idag 2 dagar, alltså 31 (30+2). I Sverige räknar vi veckor från och med sista mensens första dag, detta justeras dock senare vid ultraljud då det istället tittas mer på hur utvecklad bebis är och beräknad förlossning (bf) räknas ut. Något jag lärt mig nu är att beräknad förlossning är i vecka 40 (39+6) alltså en dag tidigare än fullgågna 40 veckor som vi räknar med att en graviditet är. Lite lätt rörigt ;)
 
Hur som helst! Jag och bebis mår bra. Det är ganska mysigt att vara gravid nu för jag känner honom tydligt varje dag och mycket mer än jag gjort förut. Vilket säkerligen beror på att det börjar bli trångt. Hela magen kan röra på sig när han är igång! Magen är större, men jag tycker inte att den är gigantisk och jobbig utan mer lagom och mysig. Trots det är ju magen som sagt större och jag befinner mig i sista trimestern (graviditetens sista tredjedel) och är nu alltså höggravid. Det är inte längre ett alternativ att stå upp och ta på sig strumpor och skor, jag får vackert lov att sitta ner. Ibland är det svårt att äta mat då det känns som att jag är full ända upp i halsen, antar att det är allt mitt inre som trycks undan, och det är helt uteslutet att lägga sig ner efter en måltid då det känns som att maten vänder och är på väg upp igen. Jag blir lätt trött i fötterna och ryggen, det känns att jag väger 10 kilo mer.
 
 Inte den bästa bilden, men den får duga. En snabbis från ikväll.
 
På fredag ska vi göra Ullared och handla till bebis! Rummet har vi börjat inreda och det är nästan färdigt nu, tänkte visa er efter helgen och inköpen. Vi har tvättat alla kläder och förberett så mycket vi kan där. Vi har också fått hem papper från försäkringskassan så efter helgen får vi lov att sätta oss ner och se över hur vi vill lägga upp föräldraledigheten. Om en månad ungefär ska vi hämta vagnen och babyskyddet, tills dess kommer nog allt annat vara färdigt och vi kommer vara beredda på att han kommer. I alla fall rent praktiskt.
 
Den mentala förberedelsen börjar nu också. Vi har pratat förlossning hos barnmorskan, jag har läst lite i mina böcker och tänkt och funderat lite kring det och jag har faktiskt till och med drömt om det. Det är verkligt på ett helt annat sätt nu, att han snart kommer, att vi kommer att bli en liten familj, att det är en bebis därinne som ska ut! Än så länge ser jag på förlossningen med spänd förväntan medan oron och rädslan mer är riktad mot tiden efter och föräldraskapet. Vi får se hur det känns längre fram!
 
Nu är det dags att sova, egentligen för länge sen. Det är svårt att hitta en skön sovställning och dom senaste nätterna nu har jag vaknat mycket och haft svårt att somna om. I natt vaknade jag tjugo över tre och var övertygad om att det straxt skulle vara dags att kliva upp, med resultat att jag varit småseg hela dagen. Det blev heller inte lättare att hitta en bra sovställning och somna om när det var en till som skulle ligga skönt. När jag väl hittat ett sätt som jag tyckte var bekvämt var det någon som satte igång att buffa på mig..
 
 
xoxo

Den sista månaden

Det nya året har börjat, men hur slutade det förra?
 
Slutet av 2014 var bra. Hela december rullade på och det enda som saknades var snön. Jag fick aldrig några riktiga julkänslor och julen blev inte alls så mysig som den kunde ha blivit. Jag lyssnade nästan ingenting på julmusik och det blev bara pepparkaksbak med mamma och sedan en snabbsats kola. Vi hade tänkt baka lussekatter och göra julskinka och jag hade tänkt göra mer kola, men det blev det inget med. Månaden blir ju nästan lite kort när siktet är inställt på den 24e till största delen.
 
Jag var däremot bra i fas med alla julklappar. Förutom till lillasyster som inte önskade sig något särskilt, men jag tror att hon blev nöjd med det hon fick i alla fall :) 
 
Hann med en del trevligheter med fina vänner också. Jag träffade Jennifer och Livia en kväll och kalasade på pizza och en massa prat. Vi var ett gäng som åkte in till Linköping och åt julbord ihop. Supergott och trevligt! Dessutom åkte jag ju upp till min fina Natta en helg. Vi gick på lussevaka på bio, vilket innebar tre hemliga filmer på raken med start vid 23. Den fredagen blev lång, var uppe i cirka 25 timmar. Vet inte om jag någonsin varit vaken så länge haha, men det var bra, kul att ha varit på :) Sedan firades hennes födelsedag också såklart, med middag på lördagen och en riktigt ordentlig brunch på söndagen! Och i mellandagarna kom Jonna förbi en sväng på lite fika och en massa prat.
 
Julfirandet var enligt tradition - 23e var det uppesittarkväll hos Petterssons och julafton med min familj + moster, kusin och kusinbarnen. Vi valde i år att inte fira mer än så. Det enda som skiljde sig från tidigare var att vi åkte och fikade hos Agneta i Motala på eftermiddagen den 23e, då var även Mackes mormor med, det var mysigt :)
 
 
Juldagen spenderade vi med att städa och gå igenom köket. Alla skåp är nu urtorkade och köket är delvis omstrukturerat. Tro det eller ej, men det var Macke som drog igång det projektet! Haha. Vi rensade i alla fall ur och en del saker har vi lyckats sälja, en del ska kastas, en bra räd.
 
Nyår firades hos David & Becka, även det enligt tradition. Det blev massa mat, frågetävling och trevligt umgänge!
 
 
Mellandagarna och dagarna efter nyår har varit lugna. Jag har inte gjort många knop alls. Största delen av tiden har spenderats med rumpan i soffan och näsan i Harry Potter. Har nu läst igenom hela serien och det känns helt plötsligt lite tomt.. Bästa! Något träningspass har jag faktiskt gjort också. I lördags städade vi hela lägenheten och då packade vi också ner julen, så nu är det nästan lite tomt här hemma.
 
Idag jobbade jag första dagen. Väldigt lugnt på jobbet och så var det kort dag också, rätt skönt. Mjukstart liksom. Känns både skönt och lite jobbigt att vardagen drar igång igen, jobbigt att gå upp på morgonen men skönt med rutiner igen. Jag klagar inte, det är ju trots allt bara lite mer än två månader kvar tills jag går på föräldraledighet! G a l e t !
 
 
xoxo