BF + 5

Fem dagar över tiden.
 
Det är vanligt att man går över tiden som förstföderska. Dom flesta barn föds mellan vecka 37 och 42.
 
Jag befinner mig i skrivande stund i vecka 41 (40+4). Ingen bebis i sikte.
 
Jag är trött och så obekväm. Det har varit en jättebra graviditet och jag har inte haft några större besvär, men nu vill jag inte mer. Kroppen protesterar. Det är tungt, det är ömt och det är svullet. Mina händer har börjat göra ont och jag misstänker början på karpaltunnel. Jag känner mig mest sur och grinig och jobbig. Det är så trist. Det är ju egentligen supermysigt att vara gravid med magen och bebis!
 
På tisdag har jag ett besök hos barnmorskan inbokat, jag trodde verkligen inte att jag skulle behöva gå dit men just nu verkar det bli så. Jag vill inte gärna bli igångsatt, men det handlar nog mest om att jag inte har lust att vänta så länge. Fast å andra sidan har jag inte särskilt långt kvar till 42 fullgångna veckor och det är då jag tror att det blir igångsättning. I alla fall här i Östergötland, sånt där varierar ju tydligen.
 
Det är inte långt kvar nu i alla fall. Hur det än blir. Så jag ska försöka att inte tänka på det för mycket och sysselsätta mig med annat. Jag önskar bara att det blir förr än senare och att vi inte behöver tvinga ut honom. Den envisa lilla skrutten.
 
 
xoxo