No. 7

Den sjunde leverfläcken är nu borttagen.
 
Igår var jag på vårdcentralen och tog bort stygnen efter ännu en borttagen leverfläck. Det är den sjunde i ordningen som jag tagit bort, men till skillnad från dom andra gångerna har allt gått mycket bättre nu.
 
För cirka tre veckor sedan upptäckte jag att en leverfläck på min vänstra axel/skuldra hade sårskorpor och såg röd ut. Jag har tidigare sett den här fläcken då den varit irriterad med sårskorpor innan, men har låtit den vara för att den blev bättre. Den här gången suckade jag bara och ringde.
 
Besöket på vc var rätt intressant då jag först fick träffa läkarstudenter varav en skulle filma och en ställa frågor. Som tur var filmades bara läkarstudenten som ställde frågorna, någon sorts utvärdering i deras utbildning. Lite skumt då hen först verkade vilja att jag bara skulle prata på utan någon inledande fråga så det blev lite awkward i början. Fick inte jättemycket respons tyckte jag och det lät inte jättepositivt om att få ta bort den.
 
Vi fick vänta länge innan min läkare kom. Blev lite kallprat och sådär, haha så skumt. När väl läkaren kom fick studenten dra en liten sammanfattning och sen kollade hon på den. Tack och lov gick hon med på att ta bort den! Hon sa att den såg lite ojämn ut, både i form och färg, och med tanke på resan jag gjort innan så var det mitt val så ville jag ta bort den så skulle hon självklart ta bort den. Så jag valde att ta bort den.
 
Det var mest jobbigt första dygnet. Det tog ett tag in på kvällen innan det började göra ont. På natten sov jag dåligt för att jag låg blixtstilla för att inte ligga på såret och stygnen, vaknade av att min ena arm sov. Jag har inte kunnat duscha håret, dels för att jag inte kunnat/velat lyfta armen och dels för att jag i så fall skulle blött ner plåstren. Överlag har det dock gått bra. Kliat gjorde det mycket sista veckan.
 
Igår tog jag i alla fall äntligen bort stygnen. Mycket skönt! Ärret ser mycket, mycket bättre ut än dom andra. Titta bara vilken pluttig tejp jag behöver ha över det!
 
Jag vände mig först till Hud i Linköping då jag blev tillsagd att göra det sist. Dock hade dom tydligen fått in så mycket sådana här fall att dom utbildat vårdcentralerna och därför blev jag hänvisad dit. Det här är nog en stor del utav anledningen att det är bättre den här gången. Dom har skurit lodrätt istället för vågrätt som på dom andra ärren. Det gör till exempel att huden inte tynger ner sig själv och på så vis kan göra att ärret vidgas. Dessutom fick jag veta att ju yngre man är desto spänstigare hud har man och detta gör att ärren kan spricka. Jag blev tillsagd att tejpa ärret i ett halvår.
 
Nu är det bara hoppas på att det håller sig fint och att ärret blir litet! Inväntar också resultat på testet av leverfläcken som kommer om någon månad kanske.
 
 
xoxo
#1 - Annica

Vilket pyssel för dig.
O det är verkligen en pluttig tejp :)
Kram.