Lite punkter

Helgen närmar sig och det ska bli såå skönt.
 
Jag längtar efter en sovmorgon! Vet inte hur många gånger jag tänkt "ikväll ska jag lägga mig tidigt". Det händer aldrig. Inte ens idag, blir så trött på mig själv. Vet inte hur jag lyckas fippla bort tiden, utom nu då. Jag sitter ju här.
 
Fick ha lite nagelvård nu på kvällen då jag har lyckats slå av två naglar. Den ena var trasig innan jag gjorde om dom och det var tydligen så illa så det spräckte akrylen i efterhand. Surt sa räven. Tog bort det idag för det har känts lite obehagligt. Det får se muppigt ut ett tag och så får naglarna vila lite. Tror att jag kanske ska prova gelé nästa gång.. hm. Tåls att fundera på.
 
Helgens härliga: Jonna kom på besök.
Det blev en liten husesyn, mat från Golden, snacks, prat och tittande i skolkataloger! Hahah, en härlig kväll med andra ord.
 
Veckan vettiga: Träning.
Kom iväg på yoga i måndags (älskar att dom utökat passen på gymmet!) och körde axlar och ben igår efter mitt schema. Göttit.
 
Veckans tv: Farmen.
My Guilty Pleasure no. 1 för tillfället. Hähä, älska.
 
Veckans bästa: Korn!
I maj ska jag och Josse till Stockholm för att se Korn. Tjoho! Köpte biljetter i måndags. Dags att börja lyssna på musik och peppa!
 
Veckans upplösning: Nyckeln.
Sista boken i Engelsfors-trilogin är utläst. Känner för att läsa om alla i ett streck för att få en komplett feeling för slutet. Oväntat!
 
Dagens uppdrag: Starta bilen.
Jag, mamma och Josefin lyckades få igång min bil med startkablar! Det är kallt ute och den har stått still länge så batteriet var tömt. Upptäckte det igår när Josefin skulle låna bilen. Efter lite meck med att få upp huven och några försök gick det! Startkablar och bilbatterier, jag var så långt utanför min comfort zone alltså...
 
Kvällens längtan: Sängen.
Nu mina vänner säger jag god natt!
 
 
xoxo

"En till! Du är stark! Känn inte efter!"

Har länge tänkt att jag ska skriva om läget med min träning, men det har liksom inte blivit av.
 
Men nu så!
 
Det blev en dipp på träningsfronten efter sommaren och när jag började jobba körde jag mest pass. Provade till och med på spinning - och jag gillade det! Otippat där, men kul.
 
Styrketräning blev det i alla fall inte mycket med. Jag körde lite själv, men det kändes inte helt bra. Kom fram till att jag saknade lite självförtroende och bestämde mig för att göra något åt det. Funderade på PT, funderade på massor, men det kostar ju en del. Så jag gjorde det som skulle visa sig vara det bästa jag kunde gjort - jag läste om vad som ingår i mitt medlemskap.
 
Tydligen är det så att man som medlem kan få hjälp med att lägga upp ett träningsschema. Perfekt! Så jag ringde och fick hjälp av Mats! Jag har nu haft 3 möten med Mats. Han tyckte att en tre split skulle passa mig så vi tog ett möte för varje pass. Vi har gått igenom teknik och övningar, då det var det jag främst ville ha hjälp med. Det har varit som lättare träningspass, mest för mig att känna på övningarna och så att Mats har kunnat kolla min teknik. När det gäller tekniken har jag fått beröm av Mats, som tycker att allt ser "skitbra" ut. Och det ska jag tydligen också ta åt mig av för det är inget han brukar säga, så jag är stolt! *skryter*
 
Efter ett tag på schemat sa Mats att han brukar vilja ha en PT-timme för att trycka på lite. För min del tyckte han att allt såg så bra ut från början att vi bokade in det direkt efter sista mötet. Så idag har jag varit på gymmet och kört ett pass med Mats! Ett kort och intensivt pass blev det (45 min typ) och jag har aldrig känt mig så slut i musklerna. Rygg och biceps körde vi och på näst sista övningen på biceps var jag så trött att jag nästan trodde att jag skulle svimma!
 
Nu är det bara att invänta träningsvärken och sedan köra på själv! Hoppas jag kan hålla en liknande nivå på passen själv sen. Och jag måste öva på min explosivitetet. Det var i alla fall en grym egoboost och jag har fått mycket tips om träning. Nu är ju min hjärna som ett såll, men jag tror jag kommer ihåg det viktigaste. Hur som är det bara att säga till så tar vi ett pass till sen framöver sa han, så det ska jag väl göra någon gång.
 
Det känns mycket bättre runt träningen nu. Det bästa är att schemat är rullande och jag har bara mig själv att anpassa mig efter. Det blir ingen press att jag måste vara på gymmet en viss dag utan jag går när jag känner för det och tar bara nästa pass på schemat. Bra grej!
 
Min split
  • Bröst & triceps
  • Rygg & biceps
  • Ben & axlar
Mage där jag känner för det
 
 
xoxo

Mitt senaste I-landsproblem

Jeansproblemet.
 
Ni som hängt med lite vet att jag haft lite strul med byxor på senaste tiden.
 
Jag hade ett par jag använde varje dag då det var dom enda som satt bra. En dag blev det ett litet hål på dom och alltså också dags för nya. Speciellt då Markus satte ett finger i detta lilla hål och drog, det blev inte så mycket byxa kvar efter det..
 
 
Jag gav mig ut på jeansjakt och var lycklig när jag hittade två par för ett riktigt bra pris! Lyckan var total och jag var så himla nöjd. Tills jag tvättade dom och dom blev för stora. Åkte in och bytte dom (tur att det gick) och så började jakten igen...
 
Efter mycket om och men hittade jag ett par som satt bra. Jag tog minsta möjliga storlek som jag fick på mig i hopp om att förebygga en risk för att dom skulle bli förstora. Detta misslyckades självklart totalt och efter en tvätt fick jag trumpet inse att det numera krävdes bälte för att jeansen skulle sitta uppe. Det fick gå en då och jag körde på. Vad som hände efter det får jag så klart helt skylla mig själv för då jag vet, vet, vet så väl att man inte ska dra upp byxorna i hällorna. Hindrade detta mig? Nää. Med ett "ritch" hade jag då ett stort fint hål vid ena hällan.
 
 
Sur och irriterad har jag helt struntat i att köpa nya jeans och använt det jag haft hemma. Jag har i alla fall ett par som inte är helt katastrof som jag använt.
 
Men! Igår skulle jag ju in till Linköping för att fixa naglarna och bestämde mig för att åka lite tidigare och hitta ett par bra jeans. Jag provade en hel del byxor, men fastnade för ett par lite dyrare som expediten svor på var bra (hon hade dom själv) så jag föll för allt och köpte dom. Sjukt nöjd och spänd på att få använda dom kommer jag hem och ska visa Macke och upptäcker att larmet fortfarande sitter kvar! Hur. Är. Detta. Ens. Möjligt. ???????????????? Så sjukt störigt! Och märkligt. Jag hade trots allt trampat runt i en del butiker efter jag köpt jeansen.
 
 
Idag tog jag med jeansen och gick ner på stan i Motala på lunchen i hopp om att någon skulle kunna hjälpa mig. In i första bästa klädbutik och förklarade mitt problem - dom hade fått in kunder innan med samma problem. JA! Och samtidigt WTF? Hur ofta händer det egentligen? Dom kunde tyvärr inte hjälpa då dom hade ett annat system, men hänvisade till två andra butiker som dom trodde möjligtvis kunde ta bort larmet. Gick in på H&M och det funkade! Fast det var väl lite skrämmande att tjejen i kassan inte ville se kvittot. Så om ni lyckas sno ett par jeans vet ni vart ni ska gå och be om att få larmet bortplockat ;)
 
Imorgon ska dom i alla fall invigas! Hurra!
(Och snälla, snälla, snälla universum låt dom vara bra och att dom håller formen!!)
 
 
xoxo

Så kom snön

Snön och vintern är här.

 

Jag hade nog varit mer välvilligt inställd till allt det vita om jag hade kunnat associera det till julen. Kylan, den glittrande snön och knarrandet när man går tillhör liksom julen. Det är så klart fint och det är ju mycket ljusare ute, men det känns lite sådär när vintern bestämde sig för att komma i januari..

 

Hursom har det gått bra ändå i helgen.

 

I lördags åkte vi in till Skänninge på examensmingel! Anna har nämligen tagit examen från polishögskolan. Det blev en riktigt trevlig kväll. Vi var där vid sex och åkte hem vid halv elva tror jag, tiden bara flög förbi! God mat och dricka och härligt sällskap!

Igår åkte jag in till Linköping. Jag tog en liten shoppingrunda för mig själv innan jag fick naglarna fixade hos kusinen.

 

Sitter på tåget hem nu, ska hem en snabbis innan det är dags att snygga till barret lite. Det blir ingen stor förändring, bara klippa till det lite.

 

 

xoxo

Hudvård

Idag har jag njutit av en fantastisk ansiktsbehandling!
 
När jag fyllde år fick jag ett presentkort på ML:s Hudvård här i Mjölby. Det dröjde innan jag fick arslet ur och bokade en tid och då hon har mycket kunder så fick jag tid först nu.
 
Jag fick bland annat nackmassage, vaxade ögonbryn och hon tvättade ansiktet, masserade det och klämde lite. Heeelt fantastisk! Jag fick dessutom tips och hon berättade om det nya hudvårdsmärket jag börjat använda (hon var överlycklig över att jag börjat med det).
 
Lite mer förvånande var berömmet jag fick. Först tyckte hon att jag lyckas få fin form på mina ögonbryn (som jag har kämpat!) så hon vaxade endast bort "luddet", dom små ljusa hårstråna runt. Sen tyckte hon att jag hade fin hy och att jag tog hand om den bra. Riktigt kul att höra!
 
Jag köpte lite nya krämer då testerna jag använt hittills (startpaket) precis tagit slut. Tur att hon hade lite erbjudanden och att jag hade presentkortet annars hade det blivit riktigt dyrt. Dyrt blev det visserligen ändå, men produkterna ska vara dryga så jag hoppas att dom lever upp till priset!
 
Jag ska nog allt önska mig fler presentkort så att jag kan gå dit fler gånger ;)
 
 
xoxo