Spännande poddar

Jag har börjat lyssna mer och mer på olika podcasts.
 
I början poddade jag mest ner avsnitt jag missat av PP3 eller Morgonpasset, men sen började jag lyssna lite på Verkligheten i P3 och sen tillslut fastnade jag för P3 Dokumentär.
 
Jag kan verkligen rekommendera er att lyssna på dokumentärerna, det är spännande och lärorikt! Jag har lärt mig mer om saker jag innan bara hört talas om, t ex Tobleroneaffären, Knutbydramat, folkmorden i Rwanda och Kruegerkraschen.
 
Hittills har jag lyssnat på flera stycken, men jag fastnade på en viss typ för ett tag sedan. Det började med Södertäljeflickan och sedan Huddingehärvan och sist Verklighetens Lilja 4-ever.
 
För er som inte hört talas om något av dessa innan kan jag berätta att den första handlar om ett incestfall i början av nittotalet. Den andra om barnpornografi runt samma tid och den sista om tjejen som filmen Lilja 4-ever baserats på. Mycket hemska människoöden med gemensam nämnare barn och sex.
 
Att lyssna om fallet Södertäljeflickan fick mig att vilja veta mer och det var av den anledningen jag gick till biblioteket i måndags. Där lånade jag nämligen boken Vem vågar tro på ett barn? Södertäljeflickan och verkligheten skriven av Birgitta Allmo som blev fostermamma åt flickan det handlar om.
 
Som sagt, det är blandade historier och människoöden och ofta tragiskt, men bra. Avsnitten är en timme långa och lite till ibland. Jag lyssnar när jag får chansen, mest till och från jobbet.
 
 
Just nu har jag en paus från lyssnandet dock då jag läser boken. Jag tror det är första gången jag självmant valt att läsa en bok som inte är en ren roman. Jag har inte kommit så långt än, men den är redan vidrig och totalt oförutsägbar. Jag kan överhuvudtaget inte föreställa mig vad som ska hända för det är så otänkbart.
 
 
xoxo