Vi ska gifta oss!

Den 31 maj 2014 blir jag och Markus man och hustru!
 
Vi förlovade oss på nyårsafton då Macke kom in till mig när jag fixade sminket i badrummet hos David & Becka. Han friade då med frågan om jag vill förlova mig med honom och också gifta mig med honom nu 2014. Dagen efter pratade vi om det och bestämde oss för att verkligen göra det i år. I veckan som följde bestämde vi ett datum och sedan började planeringen.
 
Den 14 februari, Alla Hjärtansdag, kom inbjudningarna ut till våra gäster och bröllopet blev därmed officiellt ♥
 
 
Från början hade jag ett datum längre fram i tankarna, men det funkade inte av en speciell (och rolig) anledning. Markus föreslog då 31 maj och det kändes bra, rätt liksom. Fast jag blev lite stressad och undrade hur sjutton vi skulle klara att planera ett bröllop på mindre än ett halvår när många verkar planera ett år eller kanske mer!?
 
Men vet ni vad? Det har gått bra! Markus lugnade mig så gott han kunde och när vi väl bestämt plats och tittat och bokat så kände jag mig mycket lugnare. Det har varit mycket att diskutera och fundera på, men vi har tagit alla beslut gemensamt vilket troligtvis gjort att det hela känts och gått så bra. Okej, inte riktigt alla beslut, kläderna (både hans och mina) är hemliga fram till den stora dagen :)
 
Ju mer som börjar falla på plats ju mer längtar jag! Det är en sådan lyckokänsla att ha det här att se fram emot. Igår träffade vi vigselförrättaren och diskuterade vigseln och när hon pratade om det så kunde jag se det mer framför mig och blev helt pirrig av förväntan!
 
 
xoxo

Bara lite sådär

Torsdag yao.
 
 
Jodå, det är som vanligt. Veckan går undan och jag är inte säker på att jag hinner med det jag ska. Å andra sidan har jag varit lat denna veckan. I varje fall på kvällarna. Det har inte blivit någon träning som jag tänkt, eller fotografering av mitt lilla helgprojekt eller saker som ska upp i diverse grupper för att se om någon vill köpa det. Däremot har jag varit duktig på dagarna och ringt en del samtal som behövts för att boka tider och grejer.
 
Lekte lite i PS nu, så lätt att slå ihjäl tid där. Måste verkligen sätta mig någon dag och gå igenom bilder och fixa. Jag menar, jag har fortfarande inte gått igenom alla bilder från Jennifer och Fredriks bröllop och dom gifte sig 2012........ Sen har jag ju mängder med annat också. Har ju tänkt göra lite fotoalbum och så har jag funderat på att göra fotoböcker av vissa resor. Det krävs dock engagemang och tid så vi får se hur det blir med det! haha
 
 Annars är det bra :) Har lite att skriva om så hoppas jag kan ta mig tid till det imorgon.
 
 
xoxo

 

Spännande poddar

Jag har börjat lyssna mer och mer på olika podcasts.
 
I början poddade jag mest ner avsnitt jag missat av PP3 eller Morgonpasset, men sen började jag lyssna lite på Verkligheten i P3 och sen tillslut fastnade jag för P3 Dokumentär.
 
Jag kan verkligen rekommendera er att lyssna på dokumentärerna, det är spännande och lärorikt! Jag har lärt mig mer om saker jag innan bara hört talas om, t ex Tobleroneaffären, Knutbydramat, folkmorden i Rwanda och Kruegerkraschen.
 
Hittills har jag lyssnat på flera stycken, men jag fastnade på en viss typ för ett tag sedan. Det började med Södertäljeflickan och sedan Huddingehärvan och sist Verklighetens Lilja 4-ever.
 
För er som inte hört talas om något av dessa innan kan jag berätta att den första handlar om ett incestfall i början av nittotalet. Den andra om barnpornografi runt samma tid och den sista om tjejen som filmen Lilja 4-ever baserats på. Mycket hemska människoöden med gemensam nämnare barn och sex.
 
Att lyssna om fallet Södertäljeflickan fick mig att vilja veta mer och det var av den anledningen jag gick till biblioteket i måndags. Där lånade jag nämligen boken Vem vågar tro på ett barn? Södertäljeflickan och verkligheten skriven av Birgitta Allmo som blev fostermamma åt flickan det handlar om.
 
Som sagt, det är blandade historier och människoöden och ofta tragiskt, men bra. Avsnitten är en timme långa och lite till ibland. Jag lyssnar när jag får chansen, mest till och från jobbet.
 
 
Just nu har jag en paus från lyssnandet dock då jag läser boken. Jag tror det är första gången jag självmant valt att läsa en bok som inte är en ren roman. Jag har inte kommit så långt än, men den är redan vidrig och totalt oförutsägbar. Jag kan överhuvudtaget inte föreställa mig vad som ska hända för det är så otänkbart.
 
 
xoxo