Vi ska gifta oss!

Den 31 maj 2014 blir jag och Markus man och hustru!
 
Vi förlovade oss på nyårsafton då Macke kom in till mig när jag fixade sminket i badrummet hos David & Becka. Han friade då med frågan om jag vill förlova mig med honom och också gifta mig med honom nu 2014. Dagen efter pratade vi om det och bestämde oss för att verkligen göra det i år. I veckan som följde bestämde vi ett datum och sedan började planeringen.
 
Den 14 februari, Alla Hjärtansdag, kom inbjudningarna ut till våra gäster och bröllopet blev därmed officiellt ♥
 
 
Från början hade jag ett datum längre fram i tankarna, men det funkade inte av en speciell (och rolig) anledning. Markus föreslog då 31 maj och det kändes bra, rätt liksom. Fast jag blev lite stressad och undrade hur sjutton vi skulle klara att planera ett bröllop på mindre än ett halvår när många verkar planera ett år eller kanske mer!?
 
Men vet ni vad? Det har gått bra! Markus lugnade mig så gott han kunde och när vi väl bestämt plats och tittat och bokat så kände jag mig mycket lugnare. Det har varit mycket att diskutera och fundera på, men vi har tagit alla beslut gemensamt vilket troligtvis gjort att det hela känts och gått så bra. Okej, inte riktigt alla beslut, kläderna (både hans och mina) är hemliga fram till den stora dagen :)
 
Ju mer som börjar falla på plats ju mer längtar jag! Det är en sådan lyckokänsla att ha det här att se fram emot. Igår träffade vi vigselförrättaren och diskuterade vigseln och när hon pratade om det så kunde jag se det mer framför mig och blev helt pirrig av förväntan!
 
 
xoxo

Bara lite sådär

Torsdag yao.
 
 
Jodå, det är som vanligt. Veckan går undan och jag är inte säker på att jag hinner med det jag ska. Å andra sidan har jag varit lat denna veckan. I varje fall på kvällarna. Det har inte blivit någon träning som jag tänkt, eller fotografering av mitt lilla helgprojekt eller saker som ska upp i diverse grupper för att se om någon vill köpa det. Däremot har jag varit duktig på dagarna och ringt en del samtal som behövts för att boka tider och grejer.
 
Lekte lite i PS nu, så lätt att slå ihjäl tid där. Måste verkligen sätta mig någon dag och gå igenom bilder och fixa. Jag menar, jag har fortfarande inte gått igenom alla bilder från Jennifer och Fredriks bröllop och dom gifte sig 2012........ Sen har jag ju mängder med annat också. Har ju tänkt göra lite fotoalbum och så har jag funderat på att göra fotoböcker av vissa resor. Det krävs dock engagemang och tid så vi får se hur det blir med det! haha
 
 Annars är det bra :) Har lite att skriva om så hoppas jag kan ta mig tid till det imorgon.
 
 
xoxo

 

Spännande poddar

Jag har börjat lyssna mer och mer på olika podcasts.
 
I början poddade jag mest ner avsnitt jag missat av PP3 eller Morgonpasset, men sen började jag lyssna lite på Verkligheten i P3 och sen tillslut fastnade jag för P3 Dokumentär.
 
Jag kan verkligen rekommendera er att lyssna på dokumentärerna, det är spännande och lärorikt! Jag har lärt mig mer om saker jag innan bara hört talas om, t ex Tobleroneaffären, Knutbydramat, folkmorden i Rwanda och Kruegerkraschen.
 
Hittills har jag lyssnat på flera stycken, men jag fastnade på en viss typ för ett tag sedan. Det började med Södertäljeflickan och sedan Huddingehärvan och sist Verklighetens Lilja 4-ever.
 
För er som inte hört talas om något av dessa innan kan jag berätta att den första handlar om ett incestfall i början av nittotalet. Den andra om barnpornografi runt samma tid och den sista om tjejen som filmen Lilja 4-ever baserats på. Mycket hemska människoöden med gemensam nämnare barn och sex.
 
Att lyssna om fallet Södertäljeflickan fick mig att vilja veta mer och det var av den anledningen jag gick till biblioteket i måndags. Där lånade jag nämligen boken Vem vågar tro på ett barn? Södertäljeflickan och verkligheten skriven av Birgitta Allmo som blev fostermamma åt flickan det handlar om.
 
Som sagt, det är blandade historier och människoöden och ofta tragiskt, men bra. Avsnitten är en timme långa och lite till ibland. Jag lyssnar när jag får chansen, mest till och från jobbet.
 
 
Just nu har jag en paus från lyssnandet dock då jag läser boken. Jag tror det är första gången jag självmant valt att läsa en bok som inte är en ren roman. Jag har inte kommit så långt än, men den är redan vidrig och totalt oförutsägbar. Jag kan överhuvudtaget inte föreställa mig vad som ska hända för det är så otänkbart.
 
 
xoxo

Mys i Böttestad

Jag träffade Jennifer och Livia!
 
För några veckor sedan åkte jag ut till Böttestad för att träffa min fina vän Jennifer och hennes söta dotter Livia!
 
Det var hemskt väder ute, snöade som bara den, åkte motorvägen ut och låg bakom två plogbilar hela vägen. Hemskt! Snön fastnade på rutan och jag fick stanna och skrapa på vägen, då hade jag kommit av motorvägen som tur var. Usch och fy! Såg så dåligt så jag var jättenervös att jag skulle missa den lilla vägen, men jag kom rätt tillslut, haha!
 
Jag och Livia kom bra överrens direkt! Gullungen :) Jag hade köpt med mig en present till henne och blommor och choklad till hennes mamma, som tagit sin examen!
 
Det blev mat (Jennifer är så duktig på mat, gu så gott!) och en massa prat och mys och skratt! En härlig kväll.
 
Jag fick denna bilden dagen efter. Presenten var fortfarande rolig. Så himla bra :)
 
 
Det var en fyrkantig plysch låda med tre figurer i. Figurerna var tydligen ganska goda att stoppa i munnen ;)
 
 
xoxo

This is what's up

Här har det varit full fart på kvällarna!
 
I måndags gick jag in på biblioteket efter jobbet, handlade lite och sedan var det hem och byta om till yogan. Efter det var det dusch och Farmen. Och sen lagade jag mat.
 
Tisdag hade jag en vidrig dag. Det började med att jag hörde fläkten när jag gick upp på morgonen och kom då på att jag glömt gå ner innan jag gick och la mig. I köket var det tänt, fläkten var som sagt på, matlådorna stod framme och jag hade glömt diska gjutjärnsgrytan. Yey. Precis vad jag ville göra på morgonen. Halvt stressad, för jag kom upp lite senare än vanligt också, blir det att plocka i ordning och diska grytan samt äta frukost och sedan skyndsamt göra mig i ordning och iväg till pendeln.
 
Vid pendeln hamnar jag bakom två mindre vana pendlare. Den första står och blippar sitt kort i läsaren om och om igen trots att den ilsket piper och lyser rött samt säger "uppsök kundvärden". Suck. Den andra personen bara står där och väntar varpå jag får meddela att det finns fler kortläsare ombord så vi kommer på. Störigt. Resten av dagen går jag runt och irriterar mig på skit saker, ett riktigt pissig humör alltså. Det var då som jag verkligen uppskattade att jag kunde titta ner på vänsterhanden och bli påmind om den underbara människan som alltid finns där, min andra hälft!
 
På kvällen pysslade jag och Macke till klockan elva så det blev en sen kväll då också.
 
Jag har sovit dåligt också så det hjälpte inte under tisdagen och idag har jag kommit på mig själv med att bara sitta och stirra rakt ut. I natt var värst för då vaknade jag varje gång Macke rörde på sig. Han ligger så högt upp i sängen att han hela tiden kommer åt sänggaveln och den är inte dom den ska. Vet inte om jag skrivit om det, men den är lite skev och vi har försökt fästa den i väggen med lite missöden så just nu står den bara. Jobbigt att vakna av det. Vet inte varför det blivit värre nu, sängen kanske har hamnat fel när vi bäddade om sist eller när vaktis var här för att kolla väggen (så vi skulle veta hur vi kan fästa skruven). Ska försöka få ordning på det i helgen i alla fall.
 
Idag känns allt bra i alla fall! Jag och Macke har pysslat färdigt och kan pusta ut lite. Jag har också hunnit med att fixa lite annat som legat i bakhuvudet och stört. Mycket skönt!
 
Det blev visst ett långt inlägg utan bilder. Trist av mig, men så kan det va! haha
 
 
xoxo