Nu åker vi!

Dags för ännu en resa.
 
Ni kanske minns att jag nämnde att vi skulle iväg på en resa i höst? Det var någon gång i juni tror jag som det kom på tal. Hur som helst så är det nu dags!
 
Jag och Markus håller på att göra oss i ordning och packa det sista för snart går flyget till Florens!
 
Jag vet inte om jag nämnt det, men jag har en helt fantastisk arbetsplats! Det är nämligen så att resan är en jobbresa, men vi fick lov att ta med våra respektive om dom pröjsade sin del själva! Det blir inte bara jobb utan en del roligt också alltså. Det ska bli riktigt spännande detta :) En weekend blir det kan man säga, vi åker nu i eftermiddag och kommer hem söndagkväll. Blir tungt på måndag, men det är det ska det vara värt!
 
Nervös som jag är när det gäller packning så ska jag ta och gå igenom den en gång till nu!
 
 
xoxo

Jonna & Eric 23 aug 2014

Jonna och Erics bröllop.
 
Så kom lördagen och bröllopet! Det var en relativt lugn förmiddag trots packning och nervositet över att komma ihåg att få med allt. Det gick bra och vi var i god tid och hann med det vi skulle.
 
 Nordenkvickarna precis innan avfärd :)
 
Kyrkligt bröllop var det denna gången och kyrkan var riktigt fin. Lagom stor, blev lite mer nära och intimt. Vigseln var jättefin och ögonen tårades. Trodde att jag skulle böla, men "klarade" mig, haha!
 
Nygifta!
 
Efter vigsel var det kakbuffé. På riktigt buffé. Inga sju sorter där inte...! Lite mingel innan brudparet fräste iväg i en mustang ;) Efter lite mer fikande tog vi oss till festlokalen där det bjöds på välkomstdrink och alla gäster tog skojiga foton i en ram med diverse tillbehör. Svårt att förklara, kanske får en bild senare som jag kan visa :)
 
När brudparet anlände hurrades det och snart var det dags att sätta sig till bords. Mycket av kvällen spenderades sittandes, vilket blev jobbigt för min rumpa framåt dygnets senare timmar, men desto roligare för sinnet! Värdinnorna var superduktiga och hade planerat en helkväll! Det var mycket spex och tal. Vi fick bland annat se en sketch med hur Jonna och Eric träffades, videos från svensexa och möhippan och skicka in smsfrågor till brudparet. Riktigt bra och roligt! Allt varvades med matpauser, först buffé med en massa mat och senare kaffe och lite godsaker och avslutning med tårtbuffé.
 
Kvällen avrundades med att skicka upp rislyktor. Mycket uppskattat även här tror jag. Hösten har ju kommit lite väl tidigt och kvällen var kylig så det blev en lykta för mig och Macke innan vi tog oss in till värmen igen. När många gäster begett sig hemåt och brudparet åkt till sitt hotell var vi några stycken som hjälptes åt att städa i lokalen. Inget kul då, men så uppskattat dagen efter att slippa åka dit och köra då.
 
Trots regn blev det en fin dag. Lite kyligt, men regnet kom på lägliga tillfällen och störde inte dagen alls egentligen. Jag är rätt säker på att Jonna och Eric är riktigt nöjda med sin dag!
 
 
xoxo

Bröllopsbestyr

Bröllop, bröllop, bröllop
 
Förra veckan kunde jag och Macke sätta punkt för våra bröllopsbestyr. Vi fick nämligen iväg tackkorten till våra gäster! Känns skönt att ha det färdigt, det blev nog en ganska lagom tid efter bröllopet, har ingen aning men det kändes bra. Vi valde att göra en broschyr eller folder, eller vad man vill kalla det. Vi hade samma layout som på programmen som delades ut på bröllopet. I valde vi bland annat att skriva, förutom tack för närvaro, om historien om vårat nya efternamn och en lite kort beskrivning av bröllopsresan till Bali, allt kryddat med lite bilder! Vi är nöjda och vi har fått fina kommentarer på korten också, kalas!
 
 
Något som jag inte direkt skrivit om i bloggen tidigare är dom två kommande bröllopen jag och Macke ska närvara vid! Det är Mackes båda systrar som ska gifta sig.
 
Jonna och Eric gifter sig redan nu på lördag och det ska bli himla kul! Det ska bli skönt att få gå som bara gäst på ett bröllop och bara njuta, vara, uppleva och dela dagen. Slippa allt runt omkring, även om det var kul det också så är det lite skönt att det är gjort på ett sätt ;) Jag har klänning färdig och är väl ganska på det klara med hur jag ska klä upp mig. Så i helgen bär det av mot Jönköping igen!
 
 
I januari är det dags för nästa bröllop och då är det Amanda och Jonas som gifter sig i Halmstad! Vi fick först ett Save the date som överaskade alla tror jag, haha! Dom hade lyckats hålla det hemligt väldigt bra, jag hade i alla fall ingen aning. Ett vinterbröllop och jag vet inte alls vad jag ska ha på mig då, tur att det är ett tag kvar att fundera ut något ;)
 
Något som är spännande med bröllopen är att inget kommer vara det andra likt. Det är väl det som är roligt med bröllop, det blir anpassat efter paret det gäller liksom. Så spänd på att se hur dom valt att lägga upp sitt och hur dagen kommer se ut. Kul, kul, kul!!
 
 
xoxo

Välkommen augusti

Nu var det ett tag sen igen så här kommer en av mina sammanfattningar!
 
Augusti började med en fredag. Och ett litet sidospår redan innan jag hunnit börja: den här månaden har fem stycken fredag-lördag-söndag, något som tydligen endast inträffar vart 800-nåntingde år. Spännande va? :)
 
I alla fall, den första fredagen spenderade jag med gamla redovisare! Träff med klasskamrater från redovisningsklassen alltså :) Mycket trevligt! Vi åkte hem till Evelina, som numera bor i ett fint renoverat hus i Ekängen med sambo och alla barnen (3 stycken). Michel, som hela tiden instagrillar (lägger upp grillbilder på instagram) blev ofrivilligt kvällens kock då Evelinas sambo behövde jobba längre. Malin var ypperlig på att ha ihjäl alla jäkla getingar som störde, Stephanie gullade med Evelinas lilla son på några månader. Jag och Sylvia.. ja, vi hjälpte till lite här och där. Det blev i alla fall god mat och prat. Vi gick såklart igenom vad alla gjort sedan examen då vi inte träffats allihopa sedan dess och pratade om klasskamrater och sådär. Vi körde musikcirkel på kvällen också, alla fick välja varsin låt och så gick det runt några varv. Jag var hemma runt 2 någon gång. Så bra kväll :)
 
Förra veckan var det dags för Skänninge marken igen. Det årliga tecknet på att sommarlov och semestrar närmar sig sitt slut och att hösten snart kommer att smyga sig på. Jag var inne båda dagarna och gick. Min make skulle göra mig sällskap en kväll, men han orkade inte efter stressiga dagar på jobbet. Det gjorde inte så mycket, det blev mer syskontid för mig och Josse som var ute och knallade runt istället :) Lite inköpt blev det. Bland annat slog jag och Josse till på varsitt par haremsbyxor! Haha otippat sådär, men i ett stånd hittade vi faktiskt helsvarta och inte bara byxor med gräsliga mönster :) Var ute och gick med mamma också sista kvällen och då bjöd hon på en pizzaslice - klassiker!
 
 
När jag ändå var inne i Skänninge passade jag på att måla det sista på skänken. Den är nu färdigmålad och vi har också hämtat hem den! Dock saknas fortfarande skenor till lådorna så än får ni ingen bild!
 
I helgen var det möhippa för Jonna! Hon och Eric gifter sig nästa vecka, den 23e, ska bli så roligt. Så i lördagsmorse åkte jag, Helen och Matilda från Mjölby ner till Jönköping. Tidig morgon och en fullspäckad dag. Jag kände ingen egentligen, men hade ändå en riktigt trevlig dag! :)
 
 
xoxo