Söndagsmiddag

Idag var vi bjudna på middag för att fira Josefin, imorgon fyller hon nämligen 21 år!
 
Det blev en lugn middag med familjen. God mat, god efterrätt, gott sällskap :)
 
Jag trodde jag hade köpt en kanonpresent (fickplunta, som hon letat efter), men det visade sig att Josse redan köpt den åt sig själv så det sket sig ju. Får komma på något bättre till jul :P
 
Mamma hade gjort en fin tårta :)
 
Tårtan var god också sas det, men det vet jag inget om. Jag är ju ingen tårtmänniska så jag åt glass istället. Den var god, det kan jag uttala mig om :)
 
Tiden den går! Grattis Josefin, igen. Hoppas din födelsedag imorgon blir en bra dag! :)

En fantastisk dag!

Denna lördag har varit riktigt mysig!
 
Idag har jag gjort något jag inte gjort på länge; firat lönen med att spendera den! Det får man allt lov att göra när man fått två löner in på kontot :) Fick lite lön både från nya jobbet och slutlön från Cenova. Jag hade inte räknat med lön från nya jobbet så det var en trevlig överraskning. Skulle inte säga nej till att få den här summan utbetald varje månad, men där är man inte riktigt tyvärr..
 
Macke och jag åkte till Tornby för att shoppa loss! Eller, för att jag skulle shoppa loss. För en gångs skull var det jag som skulle handla och Macke som fick lov att vara smakråd och påshållare i vanliga fall är det tvärtom. Jag vet, vi är ett annorlunda par i vissa avseenden - my boyfriend also likes to shop ;)
 
Jag hade siktet inställt på jeans då det par jag använder mest blivit så slitna att det blivit ett hål i dom. Det var nedsatt pris så jag fick två par för 99 kr/st! Billigt!! Supernöjd shoppade jag tre tröjor också :) Sen tog vi en vända på IKEA för lite grejer och sedan Willys för förnödenheter. På vägen hem stannade vi på CG och handlade lite till, haha! Köpte elljus till min fantastiska ljusstake bland annat :)
 
 
 
Väl hemma gjorde vi mat och myste i soffan. Som sagt - en helt fantastik dag!
 
Kvällen har jag spenderat med näsan i en bok. Det var bra grejer jag köpte!

Jag har...

Så har vecka 42 kommit till sitt slut.
 
I veckan har jag bland annat gjort följande:
 
* Klarat min första vecka på mitt nya jobb!
Det har gått kanonbra och jag har kommit in i det bra. Det har varit en lugn vecka tack och lov så det har inte varit någon direkt stress, märkte lite hur det kan vara i fredags då det blev en del att göra på en och samma gång, men det gick bra! Ska bli skönt imorgon då det kommer nya möbler och arbetsplatserna ska omfördelas, då kommer jag att få min egen plats med min egna dator! Kanon :)
 
* Målat (lackbetsat vitt) en möbel.
Jag och Markus tog tag i saken och gjorde om det gamla soffbordet/nattduksbordet. Det betsades vitt och passar nu in så mycket bättre i köket som ett avlastningsbord :)
 

Jag tänker inte gå in på detaljer, men på något sätt lyckades jag nudda med min toffs på en blöt yta under målningen. Två tvättar senare och jag är fortfarande vit i håret.
 
* Beställt och fått hem nyårklänningen!
Hittade en riktigt tjusig klänning och rådfrågade Macke, som sa "ta den"! Har provat den och är mycket nöjd, kommer känna mig läcker när det nya året ska firas in.
 
 
 
* Handlat för presentkortet jag fick i julklapp.
Fick ett presentkort på som går ut i december och har ett tag haft ögonen på en bokbox. I veckan fick jag ett mail om att den fanns i lager så då slog jag till. Har tvekat ett tag på om jag ska köpa den eller inte då suget att läsa dom här böckerna gått upp och ner och sen det faktum att dom är på engelska. Jag har dock läst om några andra böcker som jag har, som också är på engelska, och gillar det skarpt så suget på dessa börjar byggas upp :P Hoppas dom är bra!
 
 
* Varit hos Marco & Johanna på middag!
Igår åkte jag, Macke, David och Becka till Motala för middag hos Marco och Johanna. Det bjöds på mat och dricka, spel och trevligt sällskap! Det var en mycket lyckad kväll och jag hade jättekul!
 
* Slappat!
Jag sov länge idag, typ till ett, då vi var hemma vid typ 2 i natt. Skönt. Har sedan myst i soffan framför tvn och läst ut en bok. En riktig söndag! Så härligt :)

Roligt men intensivt

Börjar bli mer varm i kläderna på jobbet.
 
Andra dagen på jobbet har gått bra! Idag har jag faktiskt fått göra lite bokföring, hurray! Telefonen har varit mitt ansvar idag också. Det är lite lagom klurigt då jag ska höra vem som ringer, eventuellt anteckna vad som sägs, koppla dom till rätt person eller ta meddelande eller hjälpa till med fråga/problem/whatever samt inte röra till för mycket bland det jag höll på med när det ringde, pjuh! Som tur var har det inte ringt så mycket idag så det har gått bra, vi tar det successivt :)
 
När jag klev in genom dörren här hemma åkte håret upp i en knut och mysbyxorna på! Varvade ner i soffan med en stor kopp varm O'Boy och en bok, så himla skönt.
 
Macke slipade dom sista delarna av bordet när jag kom hem och när han var klar hjälpte jag till att vitbetsa dom. Jag tror det kommer att bli riktigt bra :)
 
Annars har det varit lugnt, jag ska snart hoppa in i duschen och sen mysa ner mig i sängen med boken!
 
Är så nöjd med mina skor! TACK Jonna, som tipsade om oljesprayen! Dom blev verkligen som nya efter en dusch med den :)

Nu är jag redovisningsekonom

Första dagen på nya jobbet gjord!
 
Nervositeten var ett faktum imorse och jag vaknade med hjärtklappning och var super-varm. Gick upp tidigare än vad jag gjort när jag börjat klockan 7 för att jag inte kunde ligga kvar, haha. Tog en dusch och hade en relativt lugn morgon.
 
Det har varit mycket information idag och det har känts som att hjärnan ska explodera. Känslorna har gått upp och ner och jag har ibland känt att det är jättekul och ibland undrat vad jag gett mig in på. Efter lunch blev jag jättetrött och när dagen väl var slut smög sig huvudvärken på och jag kände av hungern.
 
Gulligt nog fick jag sluta lite tidigare så jag hann med tåget som går 17:07! Det var lite sent, men det gjorde inget. Macke mötte mig och vi gick in på ICA och handlade.
 
Kvällen har varit lugn och skön. Macke har gett sig på vårat gamla "soffbord" (egentligen ett stort nattduksbord) och slipat det för det ska målas vitt. Kommer bli fint :)
 
Tröttheten börjar komma och jag kommer nog att sova riktigt gott i natt! Imorgon blir en ny och intensiv dag på mitt nya jobb! Trots att det är mycket känns det himla bra redan nu, jag tror att jag kommer att stortrivas!
 
Bilden är ifrån i söndags då jag och Macke var ute och gick. Vi beundrade höstens alla färger och det här trädet hade dom alla! ♥