Black Friday

Äntligen är helgen här!
 
Tydligen har alla svenska handlare beslutat att år 2013 är det år då Black Friday körs på allvar i Sverige. Jisses så mycket sms och mail jag fått om denna dag med rabattkoder och prissänkningar! Jag har dock inte handlat något idag, men jag har däremot julpysslat!
 
Jag har sett fram emot den här helgen länge! Julkänslorna har smugit sig på, men jag har inte velat börja för tidigt. Nu är det dock första advent på söndag och när vi ändå kör på Black Friday nuförtiden så kan jag väl lika gärna köra på traditionen med att börja juldekorationen och sådär.
 
Det blev ingen direkt juldekoration idag, men jag gjorde min allra första pepparkaksdeg! Hoppas på att den blir bra och god! Imorgon kommer mamma och Josefin och ska baka med mig :)
 
 
Jag har spelat julmusik till baket och skuttat runt i köket och njutit av att december är på väg! Det är den enda månaden man faktiskt är medveten om varje dag som passerar. I alla fall kommer jag att vara det då jag planerar att podda hem varje avsnitt av årets radiokalender som jag kan lyssna på när jag åker till jobbet, precis som förra året :)
 
 
xoxo

Tupperware

Nu har grejerna kommit!
 
Jag kommer inte ihåg om jag skrev om det, men i början av månaden var jag och mamma hos Anki, från jobbet, på Tupperware-praty! Det visades grejer, kändes och klämdes och sådär som det brukar vara. Anki hade bakat jättegott bröd som vi fikade på och så shoppades det lite. Såklart :)
 
 
Jag köpte burkar! Vi har saknat bra extra burkar som komplement till matlådorna, typ till sallad och sylt och så vidare. Så äntligen :) Jag köpte också den fantastiska glasskopan! Den bästa jag använt (mamma har en), det blir faktiskt kulor med den. Dom två lilla burkarna fick man för 49kr om man köpte över en viss summa så jag slog till. Bra till picknick eller så tänker jag, läcker inte och man kan dricka ur dom. Kommer komma till användning i sommar på stranden skulle jag tro :)
 
Sånt här piggar lätt upp en tisdag! Blev så glad för jag trodde det skulle dröja längre att få grejerna då sista inbetalningsdagen var igår. Trevlig överraskning :)
 
 
xoxo

Pysseldag!

Idag vaknade jag med ett litet pysselsug!
 
Mitt pysselsug ledde till att jag och Macke fick upp en ljusslinga utanför dörren, fäste vår sänggavel i väggen, satte upp en tavla/ansikte och en ljusboll i det stora köksfönstret och åkte och handlade!
 
Lite spontant köpte vi två nattduksbord av en herre i Åtvidaberg och en plastgran och lite julgransdekorationer.
 
I fredags träffade jag Ann, som redan julpyntat hela lägenheten. Det blev snack och mat och så, som vanligt :) Och igår så var jag och Macke och köpte julklappar, på kvällen var Macke med lite kompisar och jag slog in paket. Jag brukar pynta vid första advent, men julen smyger sig på ändå så vi har tjuvstartat lite :)
 
 
Vi köpte en plastgran med inbyggd belysning, så himla smidigt! Det var lite pyssel med att få upp den och vika ut alla grenar och det ser ju plastigt ut, men det är ändå mysigt :) Köpte inte så mycket kulor och sånt, det ska man ju samla på sig under åren så det blir en rätt ren gran till att börja med nu. Det blev också ett "fårskinn" från IKEA som matta under granen som klapparna får ligga på.
 
Förutom granen, utomhusbelysningen och ljusbollen i köksfönstret så står det en fiskskål på köksbordet med olika röda julkulor i och det är julpyntet som kommit upp. I hallen står våran enda låda med juldekorationer, som kommer att packas upp nästa helg.
 
Jag skulle gärna visa bilder på allt, men dels orkar jag inte springa runt och fota nu och dels är det för mörkt. Hoppas på att få till det en annan dag snart dock. Samt visa lite andra bilder på annat som fixats här hemma :)
 
 
xoxo

Den 21 november

Idag är det ett år sedan Albus somnade för evigt.

 

 
Dikten som tröstat mig och som gör att jag varje gång jag ser snö tänker på den där vita pälsen och dom blåa ögonen:
 

Do not stand at my grave and weep,
I am not there; I do not sleep.
I am a thousand winds that blow,
I am the diamond glints on snow,
I am the sun on ripened grain,
I am the gentle autumn rain.
When you awaken in the morning’s hush
I am the swift uplifting rush
Of quiet birds in circling flight.
I am the soft star-shine at night.
Do not stand at my grave and cry,
I am not there; I did not die.

 

Jag älskar dig och jag saknar dig. För alltid min lilla kissekorv <3

Dags att säga godnatt

Klockan tickar på.
 
Jag sitter i vardagsrummet fast jag borde gå och lägga mig. Behöver sova, men samtidigt vill jag inte att det ska bli imorgon riktigt än. För imorgon kommer jag inte vilja gå upp ur sängen. Lär ha en sjuhelvetes träningsvärk!
 
Träningen har kommit igång lite mer nu och jag har varit och lyft skrot både idag och igår. Igår körde jag bröst och triceps (vilket känns idag så jag vill inte veta hur det kommer att kännas imorgon) och idag körde jag ben. Jag mosade på benen så gott jag kunde, det var så länge sedan jag körde ben så det lär väl också kännas rätt bra imorgon. Vi får väl se om jag lever på torsdag.
 
Nää, bäst att ta sig till sängen för att sova!
 
 
 
xoxo