Midsommarafton 2013

Midsommaraftonen firades hos mig och Markus med goda vänner.
 
Min tokiga pojkvän och numera sambo började bjuda in folk till oss för midsommarfirande redan innan vi fick en lägenhet! haha Det gick bra i alla fall för vi fick ju en lägenhet.
 
 
Vi startade dagen med att göra i ordningen både lägenhet och oss själva. Vid 12-hugget dök dom första gästerna upp och kylen började fyllas upp med mat och dricka.
 
Lunchen förtärdes på vår uteplats med nubbe och snapsvisor! Mycket trevligt. Efter lunchen tog vi en promenad bort mot Hembygdsgården för att kolla in midsommarfirandet där. Vi tog den långa vägen längs ån, såg ett bröllop på avstånd, och njöt av naturen ;) När vi kom fram visade det sig att det var inträde och bara några få av oss hade pengar på sig, så vi valde att gå tillbaka hem. Tog då den kortare vägen genom stan ;)
 
Vädret var helt lagom, inte för varmt och inte för kallt. Under fikat, jordgubbstårta och glass, kom det några droppar regn. Killarna satt ute medan vi tjejer satt inne i soffan. Med regnet kom Natta! Min fina vän kom ner för att fira med oss :) Det blev en massa prat med henne såklart och vi höll låda tills Rebecka meddelade att det var dags för lekar!
 
Tjejerna mot killarna blev det och i och med det ojämna lag då Rebecka skulle agera domare, men vi körde på ändå. Första leken gick inte så bra. Vi skulle blåsa upp varsinn ballong och knyta ett snöre i den och sedan fästa den runt våra ben. Tanken var att vi skulle stampa sönder det andra lagets ballonger innan alla våra egna var sönder. David hade sönder tre ballonger innan vi börjat och när alla väl fått ballongerna runt sin vrist började ballongerna bara smälla haha Vi gick gå vidare till nästa gren. Alla i laget fick ögonbindel och sedan sa Rebecka i vilken ordning vi skulle ställa oss. Tre omgångar och vi vann två, vi stod hela tiden rätt så vi behövde inte byta plats ;) Skulle vunnit första med om vi fattat lite tidigare att vi skulle ropa "färdiga!" hehe Sista grenen var att spotta en geléråtta längst, man körde dueller. Det gick inget vidare för oss, vi var ganska dåliga på att spotta. Det hela slutade med att killarna vann, vilket nog var tur för dom är inga jättebra förlorare ;)
 
Det var i alla fall en mysig eftermiddag och kväll! Lite snacks kom fram efter tävlingen och vi spelade även krocket, också där tjejerna mot killarna. Vi vann då! Så jäkla gött. Tjurigt blev det kan jag lova.. hehe Sedan spred folk ut sig, några satte sig på en filt i solen, några spelade mer krocket och några satt bara och snackade.
 
Straxt efter sju tändes grillen och så blev det mat. Macke tappade nog allas mat på gräset haha Men det blev gott ändå. Det blev mer nubbe och snapsvisor för en del och jag spelade in den mest högljuda av dom. Fick tyvärr inte med hela, men andemeningen kom fram rätt bra ändå :P
 
 
Resten av kvällen satt vi ute och pratade och åt snacks och dom alltid populära snittarna! Alla älskar våra snittar :) Natta åkte hem vid 23 någon gång, fattar inte att hon orkade, men det var himla kul att hon kom ner :) Resten av oss höll igång rätt bra. Jag blev ganska trött och hängde inte riktigt med i allt vinfnitter mot slutet. Anna och Anders var nästa att bege sig hemåt, då vid 00-01 någongång och Willy, David, Becka, Marco och Johanna gick samtidigt någon gång efter det.
 
Jag är väldigt nöjd med hur midsommaraftonen blev. Det var ingen som blev överförfriskad och alla hade ett bra humör, vi åt god mat och hade det trevligt. Det blev kanske lite väl mycket Avicii och Wake Me Up under kvällen bara hahah
 
Tack alla fina för en härlig eftermiddag och kväll!
 
 
xoxo

Flytten

Nu är vi på plats i lägenheten!
 
Flytten gick faktiskt väldigt smidigt. Jag fick hjälp av mamma och pappa redan på fredagen (den 14e) och vi fyllde då upp både mammas och pappas bil med kartonger och grejer. Så skönt att vara på markplan så det bara var att lyfta in grejer :) Sen körde jag ett lass själv på kvällen så på lördagen var det bara en vända som behövdes vad jag kan minnas. Macke och hans pappa hade släp så dom körde soffan och utemöblerna förutom resten av Mackes grejer.
 
Det hela gick som sagt väldigt smidigt, det enda som strulade var att vi inte fick alla delar till soffan. Sista biten fick hämtas på söndagen, men vi fick ersättning för det. Köpte ett möbelskydd till utemöblerna för det, dock måste det bytas för det blev fel storlek. Typiskt.
 
Ingen jättebra bild, men den får duga för nu.
 
Vi röjade på ganska bra. Mamma var en stjärna och hjälpte till på lördagen med att städa köket! Hade vi inte fått hjälp med det vet jag inte vad vi hade gjort, fått städa hela natten antagligen. Sjukt skönt att få rent där i alla fall.
 
Kan någon snälla köpa glas åt oss i inflyttningspresent? Tror faktiskt inte att vi har så det räcker.........
 
Det har varit mycket städ och plock veckan efter flytten. Som det ser ut nu är undervåningen helt okej. Lite naket då vi inte har så mycket möbler och inga gardiner alls, hehe. På övervåningen finns alla kartonger som vi inte hunnit gå igenom ännu så där är det mer rörigt, men det kommer. Vi tar det lugnt och funderar och känner in, blir bäst så :)
 
Vi är riktigt nöjda! Tapeterna, som vi valde, blev riktigt fina och det känns så fräscht med stora fönster och mycket ljus. Allting funkar också, vi har kört rengöring i diskmaskin och tvättmaskin och i ugnen hade dom varit duktiga på att städa så det känns skönt. Tvättmaskinen läckte vatten första gången vi körde den, men det gick superfort att få det fixat! I början hade vi lite semesterkänsla när vi bodde här, svårt att förklara varför, det bara kändes som en riktigt lyxig sommarstuga :P Lite på grund av våran blå ytterdörr med runt fönster i kanske..
 
Det fick bli en rejäl dörrmatta, så himla skönt! Macke var duktig och klippte till den :)
 
Ja, vi kommer på plats mer och mer eftersom. Jag börjar känna mig riktigt hemma här i alla fall och det är så jäkla skönt att äntligen bo ihop med Markus igen! ♥
 
 
xoxo

Sommarfest på Cenova!

Ikväll har det varit sommarfest!
 
Kom hem för ett tag sen från årets sommarfest på Cenova! Liksom förra året var vi utanför jobbet på gräsplätten i ett tält. Det blev grillat och Tideline och lite fika, snacks, lekar och en massa dans och sång! :)
 
 
En riktigt trevlig kväll. Som vanligt väldigt kul att se alla utanför jobbet, lite uppklädda och glada!
 
 
Valde att avsluta kvällen relativt tidigt då det äntligen är dags för ett benpass imorgon! Tänkte försöka färdigställa inläggen som ligger som utkast och sedan läsa lite bok innan det blir sängen. Macke och Johan sitter i rummet intill och spelar poker så lär väl inte få någon jättero att sova än på ett tag ändå ;)
 
 
xoxo