Midsommarafton 2013

Midsommaraftonen firades hos mig och Markus med goda vänner.
 
Min tokiga pojkvän och numera sambo började bjuda in folk till oss för midsommarfirande redan innan vi fick en lägenhet! haha Det gick bra i alla fall för vi fick ju en lägenhet.
 
 
Vi startade dagen med att göra i ordningen både lägenhet och oss själva. Vid 12-hugget dök dom första gästerna upp och kylen började fyllas upp med mat och dricka.
 
Lunchen förtärdes på vår uteplats med nubbe och snapsvisor! Mycket trevligt. Efter lunchen tog vi en promenad bort mot Hembygdsgården för att kolla in midsommarfirandet där. Vi tog den långa vägen längs ån, såg ett bröllop på avstånd, och njöt av naturen ;) När vi kom fram visade det sig att det var inträde och bara några få av oss hade pengar på sig, så vi valde att gå tillbaka hem. Tog då den kortare vägen genom stan ;)
 
Vädret var helt lagom, inte för varmt och inte för kallt. Under fikat, jordgubbstårta och glass, kom det några droppar regn. Killarna satt ute medan vi tjejer satt inne i soffan. Med regnet kom Natta! Min fina vän kom ner för att fira med oss :) Det blev en massa prat med henne såklart och vi höll låda tills Rebecka meddelade att det var dags för lekar!
 
Tjejerna mot killarna blev det och i och med det ojämna lag då Rebecka skulle agera domare, men vi körde på ändå. Första leken gick inte så bra. Vi skulle blåsa upp varsinn ballong och knyta ett snöre i den och sedan fästa den runt våra ben. Tanken var att vi skulle stampa sönder det andra lagets ballonger innan alla våra egna var sönder. David hade sönder tre ballonger innan vi börjat och när alla väl fått ballongerna runt sin vrist började ballongerna bara smälla haha Vi gick gå vidare till nästa gren. Alla i laget fick ögonbindel och sedan sa Rebecka i vilken ordning vi skulle ställa oss. Tre omgångar och vi vann två, vi stod hela tiden rätt så vi behövde inte byta plats ;) Skulle vunnit första med om vi fattat lite tidigare att vi skulle ropa "färdiga!" hehe Sista grenen var att spotta en geléråtta längst, man körde dueller. Det gick inget vidare för oss, vi var ganska dåliga på att spotta. Det hela slutade med att killarna vann, vilket nog var tur för dom är inga jättebra förlorare ;)
 
Det var i alla fall en mysig eftermiddag och kväll! Lite snacks kom fram efter tävlingen och vi spelade även krocket, också där tjejerna mot killarna. Vi vann då! Så jäkla gött. Tjurigt blev det kan jag lova.. hehe Sedan spred folk ut sig, några satte sig på en filt i solen, några spelade mer krocket och några satt bara och snackade.
 
Straxt efter sju tändes grillen och så blev det mat. Macke tappade nog allas mat på gräset haha Men det blev gott ändå. Det blev mer nubbe och snapsvisor för en del och jag spelade in den mest högljuda av dom. Fick tyvärr inte med hela, men andemeningen kom fram rätt bra ändå :P
 
 
Resten av kvällen satt vi ute och pratade och åt snacks och dom alltid populära snittarna! Alla älskar våra snittar :) Natta åkte hem vid 23 någon gång, fattar inte att hon orkade, men det var himla kul att hon kom ner :) Resten av oss höll igång rätt bra. Jag blev ganska trött och hängde inte riktigt med i allt vinfnitter mot slutet. Anna och Anders var nästa att bege sig hemåt, då vid 00-01 någongång och Willy, David, Becka, Marco och Johanna gick samtidigt någon gång efter det.
 
Jag är väldigt nöjd med hur midsommaraftonen blev. Det var ingen som blev överförfriskad och alla hade ett bra humör, vi åt god mat och hade det trevligt. Det blev kanske lite väl mycket Avicii och Wake Me Up under kvällen bara hahah
 
Tack alla fina för en härlig eftermiddag och kväll!
 
 
xoxo

Flytten

Nu är vi på plats i lägenheten!
 
Flytten gick faktiskt väldigt smidigt. Jag fick hjälp av mamma och pappa redan på fredagen (den 14e) och vi fyllde då upp både mammas och pappas bil med kartonger och grejer. Så skönt att vara på markplan så det bara var att lyfta in grejer :) Sen körde jag ett lass själv på kvällen så på lördagen var det bara en vända som behövdes vad jag kan minnas. Macke och hans pappa hade släp så dom körde soffan och utemöblerna förutom resten av Mackes grejer.
 
Det hela gick som sagt väldigt smidigt, det enda som strulade var att vi inte fick alla delar till soffan. Sista biten fick hämtas på söndagen, men vi fick ersättning för det. Köpte ett möbelskydd till utemöblerna för det, dock måste det bytas för det blev fel storlek. Typiskt.
 
Ingen jättebra bild, men den får duga för nu.
 
Vi röjade på ganska bra. Mamma var en stjärna och hjälpte till på lördagen med att städa köket! Hade vi inte fått hjälp med det vet jag inte vad vi hade gjort, fått städa hela natten antagligen. Sjukt skönt att få rent där i alla fall.
 
Kan någon snälla köpa glas åt oss i inflyttningspresent? Tror faktiskt inte att vi har så det räcker.........
 
Det har varit mycket städ och plock veckan efter flytten. Som det ser ut nu är undervåningen helt okej. Lite naket då vi inte har så mycket möbler och inga gardiner alls, hehe. På övervåningen finns alla kartonger som vi inte hunnit gå igenom ännu så där är det mer rörigt, men det kommer. Vi tar det lugnt och funderar och känner in, blir bäst så :)
 
Vi är riktigt nöjda! Tapeterna, som vi valde, blev riktigt fina och det känns så fräscht med stora fönster och mycket ljus. Allting funkar också, vi har kört rengöring i diskmaskin och tvättmaskin och i ugnen hade dom varit duktiga på att städa så det känns skönt. Tvättmaskinen läckte vatten första gången vi körde den, men det gick superfort att få det fixat! I början hade vi lite semesterkänsla när vi bodde här, svårt att förklara varför, det bara kändes som en riktigt lyxig sommarstuga :P Lite på grund av våran blå ytterdörr med runt fönster i kanske..
 
Det fick bli en rejäl dörrmatta, så himla skönt! Macke var duktig och klippte till den :)
 
Ja, vi kommer på plats mer och mer eftersom. Jag börjar känna mig riktigt hemma här i alla fall och det är så jäkla skönt att äntligen bo ihop med Markus igen! ♥
 
 
xoxo

Sommarfest på Cenova!

Ikväll har det varit sommarfest!
 
Kom hem för ett tag sen från årets sommarfest på Cenova! Liksom förra året var vi utanför jobbet på gräsplätten i ett tält. Det blev grillat och Tideline och lite fika, snacks, lekar och en massa dans och sång! :)
 
 
En riktigt trevlig kväll. Som vanligt väldigt kul att se alla utanför jobbet, lite uppklädda och glada!
 
 
Valde att avsluta kvällen relativt tidigt då det äntligen är dags för ett benpass imorgon! Tänkte försöka färdigställa inläggen som ligger som utkast och sedan läsa lite bok innan det blir sängen. Macke och Johan sitter i rummet intill och spelar poker så lär väl inte få någon jättero att sova än på ett tag ändå ;)
 
 
xoxo

Efter examen

Det är nästan en månad sedan jag tog examen.
 
Så, hur ser det ut nu då?
Ja, jag är ju inte arbetslös men det är nästintill. Jag är tillbaka på Cenova igen och jobbar och har alltså inte fått tag på ett jobb inom mitt tilltänka yrkesområde. Jag har bara varit tjänstledig ifrån Cenova så jag har en fast heltidstjänst där. Det här är hela anledningen till att jag känner mig lite fast och bitter. Här har jag lagt två år på en utbildning och så är jag tillbaka på ruta 1 i alla fall liksom. Det suger och det är jobbigt och det är rätt deprimerande och ibland måste man bara få krascha lite.
 
Anledningen till att jag var hemma veckan efter examen tänkte jag dra nu! Egentligen handlade det bara om tre dagar då det var nationaldag den veckan och sedan en liten klämdag (på jobbet får vi ledigt då det blir klämdagar vid nationaldagen), men i alla fall...
 
När jag åkte in till skolan för att göra min opponering så stod ett bemanningsföretag där och visade upp sig eller vad man ska säga. Jag pratade med dom och fick tips om ett jobb. En klasskamrat jobbar även där så han lade vänligt nog en rekommendation för mig. Det hela resulterade i att jag blev uppringd av ansvarig för jobbet/uppdraget redan samma dag och fick åka på intervju dagen efter på bemanningsföretaget. Det hela gick superbra och jag fick komma på intervju hos själva företaget som ligger i Linköping veckan efter. Den intervjun gick också bra och jag och en till fick komma tillbaka på en andra och sista intervju. Det gick också bra och jag kände mig förväntansfull och hoppades, det var ju bara mellan oss två liksom. Det var en nervös vecka efter intervjun, men mot slutet började jag känna mig tveksam. Ringde några gånger, men fick inget svar och blev mer nervös. Tillslut ringde den ansvariga en lunch och meddelade att det inte blev något då företaget kommit på att dom vill ha någon med mer erfarenhet och att "några veckors praktik" inte var tillräckligt. Surt sa räven!
 
Jag var alltså hemma för att det här företaget ville ha någon direkt så det kändes som att det kunde bli onödigt att gå tillbaka till Cenova för tre dagars jobb, så direkt lät det som att dom ville ha någon på plats när jag pratade med den ansvariga på bemanningsföretaget dom första gångerna. Beslutet att jag skulle vara hemma togs inte utav mig utan av Cenova och jag såg det väl egentligen bara som en liten extra semester och det var faktiskt skönt. Såhär i efterhand är jag mest sur för att jag missade tre dagars betalt för ett jobb som inte blev av. Sen blev jag också sur över att det inte sågs som tillräckligt att jag har cirka 5 månaders arbetserfarenhet och att istället för att ta in mig som kunde börja på en gång (fick okej från Cenova att korta ner uppsägningstiden) så väljer dom att påbörja en helt ny rekryteringsprocess. Fast det är ju deras förlust.
 
Så, alltså känner jag mig lite fast. Här sitter jag med det här jobbet jag inte direkt stormtrivs på precis när jag tagit min examen. Det är också stressande att sitta därinne i rummen och tänka på att jag ska söka andra jobb, men utan att ha tillgång till en dator och mitt CV och annat. Sen kommer jag hem och är trött eller ska träna eller fixa något här hemma, samtidigt som jag bara vill lägga mig på soffan och vara eller läsa en bok. Psykist påfrestande.
 
Men idag är det bättre! Får man bara krashca lite så brukar det gå bra. Låter man sig själv känna lite negativitet ibland så blir det lättare att vara positiv och köra på, lite som att rensa ur kroppen och sinnet. Funkar bra för mig i alla fall :)
 
Jag brukar alltid säga att:
D E T   L Ö S E R   S I G !
Och det gör det också :)
 
 
xoxo

Döda bitterheten!

Ett annorlunda Xfit-pass körde jag idag.
 
Idag har jag varit lite bitter. Jag har varit sur på hur en del av mitt liv ser ut just nu och det känns ibland som att det påverkar resten av livet så mycket, jag känner mig låst. Så idag tillät jag mig själv att vara bitter över det hela.
 
Det är sådana här dagar det är skönt att gå till gymmet. Där nere har jag bara fokus på mig själv och lever i nuet. Det som är viktigt då är att köra på; vilken övning ska göras, vilken vikt ska på, hur sitter tekniken, hur mycket orkade jag sist, hur mycket kan jag ta idag, andas, bli trött, lyft, pressa, kämpa!
 
Xfit blev det idag. Började lite sådär då ingen instruktör var på plats, men Morgan dök upp till slut och körde med oss. Det blev ett annorlunda pass idag, vi körde i par och vi hade bara tre stationer.
 
  • Första stationen: marklyft och utfallssteg med viktskiva över huvudet (raka armar).
  • Andra stationen: armar på stepbräda och jämfota hopp in och ut och långa situps (nudda golvet bakom huvudet, upp och nudda golvet vid fötterna).
  • Tredje stationen: kettlebellsving och enkla squats.

 

Jag blev ihopparad med en annan tjej, det var bara vi, för att vi skulle köra med någon som vi var lika styrkhetsmässigt. Kan väl inte säga att vi var jättelika, men det funkade väl. Kul upplägg i alla fall.

 

Efter uppvärmning av lederna körde vi ett första varv. Det varvet körde vi 30 sek på varje övning på varje station samtidigt som våran partner. Inte samma övning samtidigt, när jag körde marklyft körde hon utfallssteg exempelvis. Sedan körde vi 6 minuter på varje station och en person i taget. Man gjorde då 8 repetitioner på varje övning och sedan vilade medan den andra personen körde sina 8 repetitioner. Det blev bara ett varv, men det räckte.

 

Jag körde på och höll ett bra tempo genom hela banan, är sjukt nöjd med min prestation! Tog ut min bitterhet och ilska på mig själv och körde bara på. S å   j ä k l a   s k ö n t ! Kommer nog ha lite träningsvärk imorgon, det kändes att benpassen uteblivit två (!) helger i rad, det blir gött :)

 

 

xoxo