Living in the chaos

Nu bor vi i lägenheten! :D

Vi sov här första gången i natt. Skönt att sova i nya sängen :) Dock sov jag inte jättebra.. Är sjuk. Jobbade inte igår och inte idag, pallar inte. Är förkyld och har ont i halsen, så vilar.

Så gott jag kan i varje fall, för det finns så mycket att göra här! Skit överallt! Och smutsigt är det. Jag biter ihop. Hatar att bo så här men gör det bästa av situationen. Lite har jag grejat idag, diskat en del och plockat undan lite i det tredje rummet som sett ut som ett bomdnedslag sen jag flyttade från Vallen.

Såhär ser det ut just nu, eller ja.. Igår kväll ;) Tog några snabba bilder innan läggdags.
(Klicka för större bilder)» Första bilden är på hallen från ytterdörren vi använder nu (vi har två då det är en ihopslagen lägenhet).
» Den andra och tredje bilden är från vardagsrummet.
» Fjärde bilden är taget från vardagsrummet genom valvet. Till vänster är badrumsdörren och till höger dörren till det tredje rummet.
» Femte och sjätte bilden är på köket, ett av dom mysiga rummen som också känns hemma.
» Sjunde bilden är på det tredje rummet som ser snyggare ut nu för jag har som skrivet plockat i ordning därinne ;)
» Åttonde bilden är på hallen, samma bit av den som fjärde bilden. En del av toalettstolen ligger precis framför ingången till det tredje rummet. Mysigt.
» Slutligen är nionde och tionde bilden på det andra av dom två mysiga rummen som känns hemma och det är sovrummet. Göddig säng va ;) höhö

Ska ta lite bättre bilder, men just nu är det hantverkare här och grejar. Får bli att fota senare.

Igår roade jag mig genom att se båda avsnitten av Den fördömde på SvtPlay och idag ska jag forsätta läsa i Angelologi! Har ju inte haft tid eller ro att läsa i och med allt flyttkaos men nu så :) Och den börjar bra. Åhå, den har verkligen fångat mitt intresse, spännande! ;P


xoxo

Julhelgen

Julhelgen är till ända och den har varit kanon!

Den 23 spenderade jag mest tid i köket och bakade. Det blev succékakor och en plåt 5-minuterskola till. Blev lite besviken på succékakan men efter den fått spendera en tid i kylen visade det sig att den var nästintill perfekt! Mumma. Fick en del komplimanger för den ;)
På kvällen bjöds det på julmat hos familjen Pettersson med respektive. God mat och trevligt sällskap. Vi tävlade i att svara på kluriga gåtor och jag och Amanda vann! Haha :D Fast alla fick förstås pris, varsin ask med chokladtomtar (som jag fortfarande inte har smakat på). Sen delades det ut julklappar och efter det blev det fika med stört mycket julgott!

Julafton kom och jag och Macke bytte presenter. Först öppnade vi våra julstumpeklappar som mamma köpt. Vilket hon inte behövt men såklart gjorde en då. Försök hindra den kvinnan från att handla.. Av Macke fick jag en lyx ansiktsbehandling på ett ställe inne i lkpg, ska bli kul att prova! Han fick en massa rengöringsgrejer av mig haha :) Han blev gladare än jag trodde, så nu kör han med ansiktstvätt och grejer :)
Sen åkte vi till skge,  Macke släppte av mig hos mina päron och han åkte till sin mormor. Stannade inte så länge hemma, julafton firades hos min moster så vi tog oss dit snabbare än väntat. Vi är ju familjen tidsoptimist ;) Jag lekte lite med sötkorven Francecqo. Oh, vilken gullunge ;) Macke dök upp vid halv 3 och då började vi äta, sen var det Kalle och sen rullade det på :) Det var en hel del presenter under granen, mest till Dominique såklart haha. Tomten kom och delade ut. Både Dominique och Bubben stod vi dörren, fast Dominique mumlade något om spöken och Bubben satt klistrad med svagt viftande svans i väntan på att någon skulle komma.. Kul syn ;)
Blev en massa julgott även där, och en del tvtittande. Macke fick se Kan du vissla Johanna? för första gången tror jag, fin film :) Svensson, Svensson såg vi också och lite mr Bean och vad det nu var mer som gick haha Macke, jag och Bubben tog även ett varv runt falukorven för att få lite luft. Skön kväll, bra afton.

På juldagen begav vi oss åter in till skge, jag till mina föräldrar och Macke till sina. Hem till mina föräldrar kom farmor. Tanken var även att min faster skulle med men hon var sjuk så farmor bjöd med en vän. Eller en dejt om man så vill. Vi åt kalkon vilket var gott faktiskt. Sen bjöds det på ostkaka och chokladpudding och mina succékakor stod också på bordet. Farmors dejt gillade mina kakor ;) haha
När dom åkt slappade vi bara. Kollade tv, Astrids Jul, det var kul att se :) Glimtar från alla hennes sagor! Toppenbra. Till Stjärnorna på slottet åt vi lite, macka med julskinka och mammas goda snittar. Sen började vi se Den fördömde men då ville Macke hem så han kom och hämtade mig.

Annandagen åkte vi till lkpg. Vi var uppe tidigt så det var inget kaos när vi kom in till Tornby, tack och lov! Först var vi på Biltema och bytte lite eldosor, vi hade köpt för många. Sen var det IKEA där vi bland annat köpte lakan till våran nya säng. Sen vandrade vi runt lite inne på IKANO, Macke köpte nyårskläder och jag köpte inget. Höll mig. Måste spara pengar, måste öva på det inför mitt kommande studentliv. Som förhoppningsvis börjar i höst. Minns inte vad vi gjorde den kvällen, antagligen pillade vi lite i lägenheten..

Så var det slut på julmyset.


xoxo

Julafton 2010

God Jul!

Gårdagskvällen var bra och den här dagen kan väl inte bli annat än bra? ;)

Jag önskar eder alla en fröjdeful jul!


xoxo Johanna